Top 5 filme care au inspirat lumea modei

0

Filmul este o artă deosebit de complexă, ce încorporează mai mereu și alte ramuri ale artei. Acestea contribuie, la rândul lor, la transmiterea mesajului și a conceptelor pe care se bazează filmul, astfel încât ideile principale să fie exprimate cât mai clar. Unele dintre creațiile vestimentare apărute în filmele realizate de-a lungul timpului și-au lăsat amprenta asupra domeniului modei. Întrucât urmele unora dintre micile revoluții vestimentare sunt vizibile și astăzi (mai mult ca sigur, în garderobele multora dintre voi), am realizat un scurt top al celor mai cunoscute filme care au dat tonul în această privință.

film Breakfast at Tiffany’s1. Breakfast at Tiffany’s

Legendara apariție a lui Audrey Hepburn în fața vitrinei de la magazinul de bijuterii Tiffany’s a făcut din clasica rochie neagră articolul vestimentar pe care toate femeile și-l doreau. Pe lângă rochie, au avut un succes răsunător și accesoriile: colierul de perle în trei straturi, diadema, precum și ochelarii de soare mari și închiși la culoare.

Rochia originală a fost creată de Givenchy, despre care se spune că a fost designerul preferat al lui Audrey. Pe lângă eleganța sa, rochia mai are un atu imbatabil: avantajează orice tip de corp. Negrul oferă iluzia optică a subțierii, iar croiul oferă impresia alungirii siluetei. Chiar dacă nu ai nevoie de aceste trucuri, clasica rochie neagră în stilul „Breakfast at Tiffany’s” te va mulțumi, indiferent de conformația corpului tău.

film Annie Hall2. Annie Hall

După apariția filmului „Annie Hall”, semnat de Woody Allen, foarte multe femei s-au inspirat din ținuta îndrăzneață a lui Diane Keaton. Actrița a participat la crearea stilului personajului său, folosind câteva haine bărbătești potrivite în manieră neconvențională, și o cravată Ralph Lauren pe post de atracție principală. Stilul adoptat a fost unul rebel, datorită calității sale androgine. Printre hainele purtate de Diane Keaton în „Annie Hall” se numără pălării și veste bărbătești, precum și pantaloni largi.

film Rebel without a Cause3. Rebel without a Cause

Deși moda era, probabil, ultimul lucru menit să impresioneze în acest film, imaginea arhicunoscută a lui James Dean purtând un tricou alb și o jachetă roșie a influențat puternic felul în care se îmbrăcau tinerii rebeli ai vremii respective. Cele două articole de îmbrăcăminte erau nelipsite din garderobele acestora, iar jacheta roșie a fost adesea descrisă drept „simbolul disperării unei generații”. Deoarece filmul a fost color, și nu în alb și negru, regizorul (Nicholas Ray) și designerul de costume (Moss Mabry) au înlocuit ideea unei jachete maro cu una roșie, considerând că, în acest fel, personajul va ieși mai degrabă în evidență.

Suddenly Last Summer film4. Suddenly, Last Summer (1959)

Acesta nu este decât unul dintre numeroasele exemple oferite de Elizabeth Taylor în ceea ce privește moda. Fiind considerată una dintre cele mai frumoase actrițe ale tuturor timpurilor, Elizabeth Taylor s-a bucurat și de ținute pe măsura frumuseții ei. Un bun exemplu este costumul de baie întreg, de culoare albă, pe care Elizabeth l-a purtat în filmul „Suddenly, Last Summer” (film care merită vizionat, și nu doar datorită costumului de baie!). Acest costum de baie este unul dintre cele mai faimoase articole de îmbrăcăminte din întreaga istorie a filmului. Pe lângă acest exemplu, Elizabeth Taylor a mai inspirat câteva astfel de tendințe, printre care amintim de rochia albă din „Cat on a Hot Tin Roof”, precum și de machiajul extravagant din „Cleopatra”.

It Happened One Night film5. It Happened One Night

Când lui Clark Gable i-a fost greu să mențină ritmul filmărilor, întrucât trebuia să-și dea jos maioul, regizorul (Frank Capra) i-a recomandat să renunțe la această idee, și să rămână, pur și simplu, în pieptul gol pe sub tricou. Ca urmare a acestei scene populare, un număr ridicat de bărbați a încetat să mai poarte maiou, efectul fiind atât de pronunțat încât a apărut zvonul conform căruia un producător de lenjerie a încercat să dea în judecată compania Columbia Pictures. Gable a devenit rapid un model de masculinitate – mai târziu, chiar și hainele pe care le purta au fost apreciate.

About Author

Avatar

Leave A Reply

Acest formular colectează adrese de email și nume cu scopul de a răspunde eventualelor solicitări/întrebări. Pentru a utiliza acest formular declar că am peste 16 ani, că am citit și sunt de acord cu Politica de confidențialitate a acestui site.