Tomb Raider 2018 – adio, Angelina!

0

După ce tatăl său aventurier (Dominic West) dispare in căutarea unui vechi sit de înmormântare japonez, Lara Croft (Alicia Vikander) decide să plece în căutarea lui după ce a obținut acces la cercetarea sa secretă care indică o conspirație globală și o organizație atotputernică ce încearcă să controleze un secret îngropat în urmă cu mult timp…
Au existat nenumărate articole de opinie, explicații și analize de ce adaptarea jocurilor video a eșuat în mod continuu atât critic, cât și comercial. Unii au susținut că experiența de a juca un joc este una activă, în timp ce vizionarea unui film bazat pe un joc este una pasivă. Alții au spus că materialul sursă nu era prea dezvoltat, în timp ce un argument similar pune în discuție ideea că jocurile video – cu siguranță mai moderne – se inspiră din filme și încearcă să pună capăt decalajului dintre cele două. Jocul reboot al lui Tomb Raider a revenit la elementele de bază și a avut drept scop o experiență mai realistă și mai dură, și astfel filmul cu același nume se inspiră foarte mult din acesta.
Performanța Aliciei Vikander ca Lara Croft este una cel puțin… însuflețită. Se aruncă cât mai mult în cascadorii, este perfect capabilă să se lupte și să-i pună la punct chiar și pe cei mai buni și, desigur, arată așa cum mi-aș fi imaginat-o pe Lara Croft post-Angelina Jolie-dar nu reușește să creeze o adevărată legătură cu audiența. Întreaga temă emotională a filmului se bazează pe relația cu tatăl ei, interpretat de Dominic West, care nu se materializează prea bine. Dominic West actionează ca un simplu dispozitiv de expunere a situației și livrează un dialog plat despre conspirații internaționale, un mormânt care ascunde un secret întunecat și tot felul de teribilități pe care le-ai putea aștepta de la un film bazat pe un joc video.
Cu toate că screenplay-ul și performanța actorilor nu fac acest film să treacă de verdictul de “cel mult OK”, efectele speciale și experiența IMAX îl fac să merite biletul la cinema. Dacă ar fi să îl vizionezi acasă, la televizor, nu ți l-aș recomanda în mod special. Dar dacă vrei să fii ținut în priză și să te bucuri de multele scene de acțiune, atunci îți recomand să îl vezi în IMAX și îți garantez că va merita!

About Author

Avatar

Leave A Reply

Acest formular colectează adrese de email și nume cu scopul de a răspunde eventualelor solicitări/întrebări. Pentru a utiliza acest formular declar că am peste 16 ani, că am citit și sunt de acord cu Politica de confidențialitate a acestui site.