Tante Hilda

0

În mijlocul unei lumi suferinde, îndepărtate de ea însăși, tante Hilda (mătușa Hilda), o botanistă pasionată, îngrijește ceea ce ar putea fi ultima oază de autenticitate agriculturală rămasă pe Pământ: o seră ca-n povești în care cresc plante sănătoase, nemodificate genetic – singurele rămase în urma invaziei DOLO, cea mai mare companie de agricultură producătoare de semințe modificate genetic din lume.

Deși situația este departe de a fi ideală, lucrurile sunt oarecum stabile pentru Hilda, până într-o zi când află că Mikael, un om de știință rus de care ea se îndrăgostise, lucrează pentru compania DOLO. Împreună cu colegul său, Julio, Mikael experimentează în ideea creării unei plante uriașe care să hrănească și să alimenteze populația cu energie în același timp. Experimentul dă greș, planta-minune putând fi utilizată numai în condiții de risc extrem pentru populația planetei, însă Julio decide să o informeze pe Dolores (surprinzător – lidera companiei DOLO) în legătură cu noua descoperire.

Cum se va împăca Hilda cu ideea că Mikael a trecut de partea opusă ei în lupta cu natura? Ce consecințe va avea promovarea noii plante uriașe multifuncționale pentru întreaga lume? A afla toate acestea dintr-o recenzie ar fi o adevărată pierdere. Recomand vizionarea filmului „Tante Hilda!”, nu doar fiindcă povestea e fascinantă și trezește curiozitatea publicului. Regizorii Benoit Chieux și Jacques-Remy Girerd au întocmit pe această cale un proiect curajos, atrăgând atenția asupra chestiunii delicate a agriculturii producătoare de semințe modificate genetic, concomitent cu protestele desfășurate la nivel global împotriva companiei Monsanto.

Dincolo de mesajul de o însemnătate deosebită, „Tante Hilda!” este un adevărat proiect artistic. Desenele sunt făcute manual, iar stilul grafic se bucură de o autenticitate sporită. Vibrant și inocent, dar totodată puternic prin ideea centrală transmisă, „Tante Hilda!” se potrivește unei audiențe largi, indiferent de vârstă, putând fi înțeles cu ușurință de către oricine. În definitiv, un scenariu complicat sau sobrietatea nu se află printre țelurile creatorilor acestui film. El a fost menit să ne deschidă ochii, inimile și mintea către o lume mai bună, întocmai ca cea reprezentată de sera mătușii Hilda.

About Author

Avatar

Leave A Reply

Acest formular colectează adrese de email și nume cu scopul de a răspunde eventualelor solicitări/întrebări. Pentru a utiliza acest formular declar că am peste 16 ani, că am citit și sunt de acord cu Politica de confidențialitate a acestui site.