7 dintre cele mai „gustoase” scene de film

0

Ca să vă spun drept, unele din aceste scene numai gustoase nu sunt… dar memorabile, cu siguranță! Sărbătorim acest număr al revistei amintindu-ne rolul elementului gastronomic în cadrul unora dintre filmele noastre preferate. Unele dintre aceste scene au devenit faimoase în lumea întreagă, contribuind masiv la popularizarea filmului de care aparțin.

„Lady and the Tramp” („Doamna și vagabondul”)

cele mai gustoase scene de film

Cu toții ne amintim binecunoscuta scenă în care cei doi căței iau cina în spatele unui restaurant italian din cartier. „Sărutul” cel faimos a făcut ocolul lumii, fiind popular nu doar printre fanii filmelor Walt Disney.

„When Harry met Sally” („Când Harry a cunoscut-o pe Sally”)

cele mai gustoase scene de film

În „When Harry met Sally” înțelegem ce înseamnă a fi (poate puțin prea) pasionat de arta gastronomiei. Extazul lui Sally în timpul scenei de la restaurant a rămas viu în mințile celor care s-au bucurat de acest film.

„Silence of the Lambs” („Tăcerea mieilor”)

cele mai gustoase scene de film

“I ate his liver with some fava beans and a nice chianti”. Cine nu mai știe replica celebră a lui Anthony Hopkins în rolul lui Hannibal Lecter? Ce să mai vorbim despre gestul memorabil care îi urmează acestei fraze sumbre…? O informație interesantă: replica este, de fapt, o glumă medicală. Tratamentul lui Lecter ar fi constat în substanțe care nu i-ar fi permis să consume nici unul dintre aceste ingrediente. Așadar, gluma pe care o face sugerează faptul că Lecter nu-și lua medicamentele.

„Alice in Wonderland” („Alice în țara minunilor”)

cele mai gustoase scene de film

Aici e dificil să alegi o singură scenă. Să fie, oare, cea de la masa pălărierului nebun, unde timpul stă în loc și niciodată nu mai rămâne ceai pentru a-i servi pe musafiri? Sau să fie cea în care Alice, care crescuse considerabil, rămâne prizonieră în căsuța iepurelui și devine victima unui atentat cu pietricele care se transformă în prăjituri? Mă găsesc într-o postură atât de nehotărâtă precum Alice când urma să decidă dacă să bea sau nu din sticla misterioasă.

„Breakfast at Tiffany’s” („Mic dejun la Tiffany”)

cele mai gustoase scene de film

Scena care o arată pe Audrey Hepburn visând cu ochii deschiși, dar umbriți de lentilele întunecate ale ochelarilor de soare, în fața vitrinei de la Tiffany, a devenit celebră în lumea întreagă. Cu o cafea și un croissant în mâini, Holly Golightly a devenit, printre altele, unul dintre simbolurile realităților culturii consumeriste americane și a implicațiilor sale ce frizează deseori absurdul.

„V for Vendetta” („V de la Vendetta”)

cele mai gustoase scene de film

Fanii filmului „V for Vendetta” își amintesc cu siguranță ziua în care Evey (Natalie Portman) se trezește confuză în ascunzătoarea ingenioasă a lui „V”. Trecută printr-un episod traumatizant, Evey este surprinsă când îl observă pe veșnicul luptător anti-sistem în postura de bucătar. La micul dejun, el îi pregătește „egg in a basket”, sau, pur și simplu, ochi de ou într-o felie decupată de pâine prăjită. Deși nu este o rețetă complexă, imaginea (plină de contraste) rămâne cu ușurință întipărită în mințile publicului.

„Chocolat” („Ciocolată”)

cele mai gustoase scene de film

Vianne Rocher este proprietara unei ciocolaterii într-un sătuc din Franța. Rețeta ei se dovedește, însă, a fi atât de irezistibilă încât primarul, considerând că legile moralității sunt astfel încălcate, încearcă în repetate rânduri să saboteze afacerea „vrăjită”. Revoltat, intră în magazin cu gând să distrugă tot ce-i stătea în cale, însă de îndată ce gustă din ciocolată începe să mănânce cu poftă și uită sursa conflictului, astfel încât adoarme pe loc, tocmai pe un morman de ciocolată.

About Author

Avatar

Leave A Reply

Acest formular colectează adrese de email și nume cu scopul de a răspunde eventualelor solicitări/întrebări. Pentru a utiliza acest formular declar că am peste 16 ani, că am citit și sunt de acord cu Politica de confidențialitate a acestui site.