5 Filme de văzut vara asta

0

Câteodată nimic nu e mai plăcut în serile de vară decât o călătorie cinematică. Chiar și nefiind în concediu, cu toții avem dreptul la o binemeritată pauză. Mai jos se află un mini-ghid cu ajutorul căruia aflați pe scurt la ce să vă așteptați vara aceasta în materie de filme bune:

Mr. Holmes

Începând cu data de 17 iulie avem ocazia de a ne întâlni cu un Sherlock Holmes pensionat care meditează la existența sa îndelungată, încercând să se împace deopotrivă cu îmbătrânirea-i fizică și mentală. Bineînțeles, își amintește de un caz nerezolvat și își propune să-i dea de capăt.

În rolul principal ne bucurăm de prestația lui Ian McKellen, pe care ni-l amintim cu siguranță din filme cum ar fi „The Hobbit”, „Doctor Who”, și „Lord of the Rings” (cine-l poate uita pe Gandalf?).

A-l menționa pe Bill Condon drept regizor nu e, poate, cea mai bună idee, având în vedere faptul că i-a revenit mai puțin onorabila misiune de a regiza seria „Twilight”, însă de la „Mr. Holmes” ne așteptăm numai la surprize plăcute !

Ricki and the Flash

Meryl Streep ne-a dovedit în repetate rânduri că un actor cu adevărat valoros se adaptează oricărui tip de rol. În august, ne vom bucura de prestația ei în rolul principal în „Ricki and the Flash”, o comedie savuroasă presărată pe alocuri cu elemente de musical.

De această dată, o vedem în rolul unei artiste rock care se întoarce în sânul familiei în momente de criză, după ce renunțase la tot pentru a-și îndeplini visul muzical.

Considerată de unii critici drept cea mai bună actriță în viață, Meryl Streep e un adevărat cameleon pe marele ecran. Cu toate acestea, prezența sa nu e unicul motiv pentru care „Ricki and the Flash” devine un pariu sigur. Filmul e regizat de nimeni altul decât Jonathan Demme, care se mândrește cu binecunoscutul „Tăcerea mieilor” (The Silence of the Lambs).

Carol

În Statele Unite, în anii ’50, o complicată poveste de dragoste se înfiripă între două femei diferite atât ca vârstă cât și ca statut social. Cate Blanchett și Rooney Mara ne oferă prestații excepționale în „Carol”; ca dovadă, Rooney Mara a câștigat premiul pentru cea mai bună actriță la Festivalul de film de la Cannes în acest an.

Nominalizat pentru Palme d’Or anul acesta la Cannes, „Carol” e mai mult decât încă o înregistrare în seria filmelor LGBT. Conform declarațiilor din discursul de decernare a premiului „Queer Palm”, „Carol” nu este un simplu film, ci reprezintă un moment istoric semnificativ din punct de vedere social și cinematografic – dacă nu pentru prima dată, cel puțin în premieră la Cannes, o poveste de dragoste de tip homosexual nu este tratată și interpretată altfel decât ar fi fost în caz contrar.

La Giovinezza („Youth”)

Un film regizat de Paolo Sorrentino, care i-a scris și scenariul, poate fi vreodată un pariu nesigur? Juriul de la Cannes n-a considerat că este posibil și l-a nominalizat pentru Palme d’Or anul acesta. Acțiunea se petrece inițial în munții Alpi, unde povestea începe cu un dirijor pensionat care pleacă în vacanță împreună cu fiica și cel mai bun prieten. Elementul-surpriză constă în invitația Reginei Elisabeta a doua, care dorește ca dirijorul să participe la ziua de naștere a Prințului Phillip.

După ce ne-a fermecat cu „La grande bellezza”, Sorrentino rămâne una din cele mai fermecătoare, vibrante și profunde voci ale cinematografiei contemporane. În „Youth” regăsim suprarealismul său caracteristic, precum și selecția excelentă a actorilor (printre care Rachel Weisz, Paul Dano, Jane Fonda și Harvey Keitel) și a muzicii care acompaniază armonios filmul.

În „Youth”, Sorrentino ne învață din nou despre oameni și umanitate, despre artă și misterele sufletului uman.

Twin Peaks & Fire, Walk with Me

Veștile bune pentru fanii „Twin Peaks” sunt valide în mod oficial: serialul revine în 2016!

După o îndelungată așteptare și multe emoții, acum ne putem pregăti pentru marea revenire, revenind noi înșine la serial și la filmul care i-a urmat, „Fire Walk with Me”, ceea ce este mai mult decât recomandabil, pentru a fi ochi și urechi la legăturile ce se vor forma între continuarea serialului anul viitor și ceea ce am văzut acum 25 de ani.

Cea mai comună repercusiune a continuărilor de acest gen este faptul că aproape niciodată nu ating nivelul sau popularitatea celor dintâi. Din fericire, David Lynch este de toate, numai comun nu – în concluzie, ne putem aștepta la orice :). La urma urmei, în orășelul Twin Peaks, nimic nu este ceea ce pare!

Vizionare plăcută!

About Author

Avatar

Leave A Reply

Acest formular colectează adrese de email și nume cu scopul de a răspunde eventualelor solicitări/întrebări. Pentru a utiliza acest formular declar că am peste 16 ani, că am citit și sunt de acord cu Politica de confidențialitate a acestui site.