20 dintre cele mai bune filme făcute vreodată, potrivit publicului

1

Te-ai întrebat vreodată de ce recenziile criticilor de filme sunt, de obicei, foarte diferite de opinia publicului larg? Poate e din cauză că noi nu ne lăsăm distrași de detalii minuţioase şi vedem filmul în ansamblu, ca un tot. Ca să fim sinceri, noi credem că filmele care au fost mai degrabă pe placul publicului, decât al criticilor, sunt cele care câştigă milioane de fani la nivel mondial şi se transformă în acele filme clasice pe care oricine trebuie să le vadă.

Aşadar, ne-am permis să facem o listă cu filmele cele mai apreciate de cinefilii de pretutindeni. Suntem convinşi că şi tu ai lista ta de top filme preferate aşa că, nu te sfii şi împărtăşeşte-le cu noi!

Inception

Dom Cobb nu este un hoţ obişnuit. El posedă abilitatea rară de a intra în visele oamenilor şi fură, astfel, secrete din subconştientul acestora. Acest talent l-a transformat într-o persoană foarte importantă în echipa lui, dar lumea crudă a spionajului corporatist i-a răpit tot ce iubea mai mult. Inception desenează o cu totul altă lume, unde nu există o realitate fără vise şi vise fără realitate.

The Thing

Un grup de cercetători americani lucrează la un proiect undeva în apropierea Antarticii, atunci când întâlnesc o creatură care poate lua forma victimelor ei, după ce le atacă. De menţionat faptul că în film nu s-a folosit nici un fel de efecte vizuale, ceea ce face vizionarea lui una şi mai captivantă.

Whiplash

Andrew Neiman are un singur vis- acela de a deveni cel mai bun cântăreţ al vremii lui. Tânărul, foarte ambiţios, este descoperit de un profesor de jazz faimos care este de asemenea, cunoscut şi pentru duritatea cu care îşi face meseria. Pasiunea şi iubirea pentru muzică se transformă într-o clipită în obsesie şi profesorul tiran îl împinge să-şi depăşească fiecare limită. Cu siguranţă un must-see.

The silence of the Lambs

Acest film este o capodoperă al genului psihologic/horror. Distribuţia, intriga şi producţia sunt foarte bine potrivite şi au un singur țel- acela de a ţine publicul în suspans încă din primele momente ale filmului şi să nu-l “lase să respire” până la final.

Matrix

Trilogia Matrix, un film de science fiction neo-noir, scoate la lumină nişte probleme serioase care şi astăzi sunt la fel de controversate şi urgente. Filmul transmite un mesaj foarte clar: chiar dacă trăim în era computerelor, oamenii nu sunt maşinării. Indiferent care sunt şansele de succes şi indiferent de preţul pe care trebuie să-l plătim pentru adevăr, umanitatea va fi lângă noi şi în viitor şi va lupta întotdeauna pentru iubire.

The Good, the Bad, and the Ugly – Il buono, il brutto, il cattivo

Un străin misterios ajunge în Southwest în timpul războiului civil. Nu are casă, prieteni sau parteneri până nu întâlneşte doi vânători de recompense şi formează o alianţă puţin ciudată cu ei. Dacă îţi plac western-urile atunci cu siguranţă ai văzut filmul acesta, dacă nu, trebuie să-l pui de urgenţă pe lista de must-see.

City of God – Cidade de Deus

Filmul urmăreşte o poveste ce se derulează timp de 30 de ani în Oraşul Zeilor, unul dintre cele mai sărace cartiere din Rio de Janeiro. Locul există şi la fel de reale sunt şi poveştile care au fost adaptate pentru micul ecran. Actorii, de asemenea, sunt persoane de pe străzi cu un comportament autentic şi emoţii de primă mână care sunt greu de falsificat.

12 Angry Men

Acest film a fost nominalizat de mai multe ori, în diferite ocazii, la The Academy Awards (Oscars) în ultimii zeci de ani. Povestea începe într-o sală de judecată din New York, când un băiat de 18 ani este acuzat că şi-a înjunghiat şi omorât tatăl. Juriul, format din 12 persoane, are acum în mâini soarta băiatului- e vinovat sau nu e vinovat? Cu siguranţă un film de nota 10.

The Help

O poveste uimitoare şi sinceră despre femeile de culoare din anii ‘60 care îşi petrec viaţa slujind familiile albilor din Mississippi. The Help a primit sute de recenzii pozitive- filmul fiind numit de mai multe ori ca fiind unul interesant, provocator şi foarte emoţionant.

The Shawshank Redemption

Un bancher de succes este trimis la închisoare pe viaţă după ce a fost găsit vinovat de uciderea nevestei lui şi al amantului ei. În închisoarea Shawshank dă pentru prima dată nas în nas cu viaţa violentă şi brutală din închisoare. Într-un fel, reuşeşte să se adapteze şi începe să lucreze la un plan de evadare. Este un film superb pe care îl poţi urmări de nenumărate ori fără să te plictiseşti.

Knockin’ on Heaven’s Door

Doi tineri bolnavi de cancer în ultimul stadiu se întâlnesc într-o cameră de spital. Având doar câteva ore la dispoziţie se hotărăsc să plece împreună într-o ultimă aventură la mare. Când urmăreşti filmul acesta poţi să ajungi, la propriu, că simţi gustul apei de mare o dată cu ei … sau sunt ele lacrimile?

Goodfellas

Henry Hill, un tânăr cu un vis măreţ de a deveni gangster este luat sub aripa unui lider al mafiei locale. Împreună cu noii lui prieteni, Jimmy Conway şi Tommy DeVito, începe să-şi petreacă mai tot timpul omorând şi jefuind oameni. Un film cât se poate de realist despre gangsteri, portretizaţi foarte bine de o distribuţie de excepţie.

The Prestige

Robert Angier şi Alfred Borden sunt doi iluzionişti rivali care ştiu totul despre trucuri magice şi cum să facă un show reuşit. Odată cu trecerea timpului, rivalitatea lor se transformă într-un adevărat război de proporţii uriaşe. Acum, sunt în punctul în care fac orice doar ca să afle secretele despre trucurile celuilalt şi să-şi strice unul altuia reprezentaţiile.

Pulp Fiction

Un film de Quentin Tarantino care a devenit o legendă datorită mixului de umor şi violenţă. Vincent Vega şi Jules Winnfield sunt doi ucigaşi plătiţi care adoră conversaţiile filosofice despre religie şi moralitate… mai ales dacă ele au loc atunci când sunt la “lucru”.

Saving Private Ryan

Căpitanul John H. Miller conduce expediţia de salvare, formată din 8 oameni, a soldatului James Ryan care tocmai şi-a pierdut cei trei fraţi în bătălie. Filmul a primit foarte multe recenzii pozitive şi a câştigat mai multe premii mai ales datorită faptului că redă într-un mod foarte realist lumea războiului.

Snatch

Guy Ritchie este, fără doar şi poate, un maestru în arta lui. Vei recunoaşte, cu siguranţă, stilul lui caracteristic încă din prima scenă. Snatch este o capodoperă iar distribuţia aleasă pe măsură. Dacă nu l-ai văzut încă, lasă totul de-o parte şi urmăreşte-l. Da! Exact acum!

The Usual Suspects

În acelaşi loc, la aceaşi oră… aparent pentru acelaşi job, se întâlnesc 5 criminali. Un misterios şef al mafiei vrea ca ei să se alăture echipei lui. Acest film de top îţi prezintă aparent un scenariu simplu pe care aruncă mai apoi multe straturi de minciuni, întorsături imprevizibile şi condimentează din plin cu muzică bună.

Fight Club

Un simplu angajat care suferă de insomnie acută caută cu disperare să facă nişte schimbări în viaţa lui. Atunci îl cunoaşte pe Tyler Durden, un producător de săpunuri cu o personalitate sucită a cărui cap e plin de idei ciudate. Această adaptare ecranizată a cărţii lui Chuck Palahniuk a devenit deja un clasic modern.

The Departed

Cine ar fi spus vreodată că doi dintre cei mai buni absolvenţi ai academiei de poliţie vor ajunge pe căi atât de diferite? Unul este poliţist sub acoperire iar celălalt ajunge să fie infiltrat în poliţie, în departamentul care se ocupă de crimele organizate. Acest film te va prinde încă din primele momente şi te va scăpa din mraja lui abia atunci când creditele încep să se deruleze pe ecran.

Interstellar

Cea mai mare secetă şi furtună de nisip din istoria umanităţii aduce cu sine o criză uriaşă pe planetă. Un grup de cercetători şi fizicieni de la NASA pornesc într-o călătorie spaţială de recunoaştere şi de lărgire a orizonturilor umanităţii cât şi în căutarea unui loc unde umanitatea să migreze. Interstellar este cu adevărat un film emoţionant care te pune pe gânduri şi te răsplăteşte din plin cu imagini inedite.

sursă: brightside.me

About Author

Avatar

1 Comment

Leave A Reply

Acest formular colectează adrese de email și nume cu scopul de a răspunde eventualelor solicitări/întrebări. Pentru a utiliza acest formular declar că am peste 16 ani, că am citit și sunt de acord cu Politica de confidențialitate a acestui site.