17 seriale cu care să-ți ocupi weekendul

0

Chiar dacă vara ne cheamă afară, câteodată nu putem rezista tentației de-a sta înăuntru, pe canapea, pentru un moment de relaxare cu un serial bun… sau două. Pentru cei care s-au plictisit să iasă afară sau se ascund de căldură, am pregătit o listă de seriale foarte apreciate, atât de critici, cât și de public.

Vinyl

cele mai apreciate seriale

Gen: dramă, musical
Scor IMDb: 8.0

Aceștia sunt anii ’70 iar Richie Finestra, un manager al unui studiou de înregistrări, încearcă din răsputeri să își mențină compania pe linia de plutire în timp ce se zbate cu o criză personală și probleme de familie. Serialul este produs de Mick Jagger și regizat de Martin Scorsese, ceea ce în sine îl face un must-see.

You’re the worst

cele mai apreciate seriale

Gen: comedie, romance
Scor IMDb: 8.2

Jimmie și Gretchen sunt egoiști și iresponsabili, urăsc căsnicia și nu se vor logodi niciodată. De aceea, atunci când decid să petreacă noaptea și următoarea dimineață împreună, apar o grămadă de probleme… dar și distracție!

Black Mirror

cele mai apreciate seriale

Gen: sci-fi, thriller, dramă
Scor IMDb: 8.8

Tehnologia ne-a schimbat în ultimul deceniu – televizoare cu plasmă, monitoare ultra moderne, smartphone-uri în posesia fiecăruia. Toate acestea au devenit o oglindă neagră a vieții noastre în secolul 21. Acest serial este împărțit în episoade care nu au nicio legătură unul cu celălalt – au diferite acțiuni, personaje, iar acțiunea se petrece în alt timp. Singurul lucru pe care îl au în comun este satira despre Marea Britanie de astăzi și influența pe care tehnologia modernă o are asupra societății contemporane și a relațiilor dintre oameni.

Vikings

cele mai apreciate seriale

Gen: acțiune, dramă, istorie
Scor IMDb: 8.6

Protagonistul serialului este legendarul șef al vikingilor Ragnar Lothbrok, descendent al lui Odin, dacă povestea ar fi adevărată. Ragnar îl provoacă pe liderul local și își adună o armată care să călătorească cu el pe tărâmuri necunoscute spre vest – pe coasta Angliei. Serialul este bazat pe poveștile despre atacurile vikingilor asupra Marii Britanii din Evul Mediu. Această saga al unor luptători curajoși și femei frumoase va fi una dintre favoritele iubitorilor de filme istorice.

Silicon Valley

cele mai apreciate seriale

Gen: comedie
Scor IMDb: 8.5

O gașcă de tocilari se pregătește de start-up-urile proprii pentru piața de hi-tech din San Francisco. Personajele principale locuiesc pe gratis în casa unui milionar local, dar pentru asta trebuie să îi dea 10% din câștigurile viitoarelor proiecte. Aceasta este o poveste amuzantă, câteodată profundă, dar și serioasă despre geniile din domeniul IT.

Outlander

cele mai apreciate seriale

Gen: sci-fi, dramă, romance
IMDb: 8.5

Claire este infirmieră pe timp de război în anii ’40. În timp ce umblă pe lângă legendarele cercuri de pietre din Scoția, se trezește deodată în 1743, într-o lume necunoscută plină de pericol. Fata trebuie să supraviețuiască și să găsească drumul înapoi în era ei, unde o așteaptă soțul, Frank Randall. Pentru a-și salva viața în trecut, trebuie să se căsătorească cu un luptător scoțian cu o soartă dificilă și un simț al umorului foarte șarmant.

Utopia

cele mai apreciate seriale

Gen: sci-fi, dramă, mister
Scor IMDb: 8.5

Un grup de oameni, care s-au cunoscut pe internet, găsesc un manuscript al unui roman grafic legendar, ce arată cele mai oribile dezastre ce s-au întâmplat în secolul prcedent. În curând ei se trezesc bântuiți de o organizație misterioasă numită The Network, care, dintr-un oarecare motiv, nu dorește ca ei să supraviețuiască.

The Fall

cele mai apreciate seriale

Gen: thriller, dramă, crimă
Scor IMDb: 8.3

Orașul irlandez Belfast este cutremurat de un ucigaș în serie care își orchestrează crimele cu o precizie de artist. Stella Gibson, un detectiv experimentat, preia cazul. Atât ea cât și criminalul sunt amândoi incredibil de deștepți, iar fiecare episod aduce intriga la un nou nivel. Cine va câștiga? Și, apropo, Domnul Grey din Fifty Shades of Grey este și el aici, chiar dacă în cu totul alt rol.

Horace and Pete

Horace-and-Pete

Gen: dramă, comedie
Scor IMDb: 9.0

Acesta este un serial despre un Pub din New York, deținut de sute de ani de către generații de Horace și Pete. Nu este un serial obișnuit cu râs de fundal și muzică ușoară, dar are foarte multe glume bune și un pic de filosofie. Creatorii te invită la Horace and Pete’s bar  pentru a bea o cafea, a râde dar și pentru a gândi un pic.

Orange is The New Black

cele mai apreciate seriale

Gen: dramă, comedie, crimă
Scor IMDb: 8.3

Piper Chapman este o americancă normală, care își iubește viața fericită și tot ceea ce vine cu aceasta. Până într-o zi când se trezește într-o închisoare pentru 15 luni. Totul este diferit aici – regulile, principiile și viața în sine. Piper începe să afle poveștile celorlalte deținute dar și a gardienilor, despre speranțele și visurile lor.

Billions

cele mai apreciate seriale

Gen: dramă
Scor IMDb: 8.4

În lumea puterii și a banilor, în inima New York-ului, doi bărbați se luptă: un broker ambițios de pe Wall Street și un avocat american hotărât. În ciuda lipsei scenelor de acțiune sau a efectelor speciale, această dramă financiară te va menține în suspans până în ultima secundă.

Fresh Off The Boat

cele mai apreciate seriale

Gen: comedie
Scor IMDb: 8.0

Aceasta este povestea unei familii taiwaneze care se mută din Washington D.C. în Orlando pentru a-și deschide propriul restaurant. Este o poveste a visului american și a încercărilor lor amuzante de-a se integra în cultura americană.

Orphan Black

cele mai apreciate seriale

Gen: sci-fi, dramă, acțiune
Scor IMDb: 8.4

Sarah este orfană trecută printr-o mulțime de suferințe. Într-o zi devine martoră unei sinucideri – a unei fete care seamănă perfect cu ea. În încercarea de-a scăpa de propriile-i nenorociri, ea fură identitatea fetei decedate și îi ia banii, apartamentul dar și problemele ce vin cu acestea.

Suits

cele mai apreciate seriale

Gen: dramă, comedie
Scor IMDb: 8.7

Mike Ross, un avocat auto-educat ce pretinde a fi absolvent Harvard, ajunge la un interviu pentru un job cu unul dintre cei mai buni avocați din New York, Harvey Specter. Harvey acceptă riscul și îi dă postul lui Mike, pentru că este un talent înnăscut și are memorie fotografică. Așa începe povestea unuia dintre cele mai neobișnuite și totuși extraordinare tandeme de avocați din Manhattan.

Unbreakable Kimmy Schmidt

cele mai apreciate seriale

Gen: comedie
Scor IMDb: 7.7

Aceasta este povestea lui Kimmy, o fată de 29 de ani care a trăit câțiva ani într-un cult apocaliptic iar apoi s-a mutat la New York. Kimmy este foarte naivă iar asta o aduce deseori în situații amuzante.

Pretty Little Liars

cele mai apreciate seriale

Gen: dramă, mister, romance
Scor IMDb: 7.7

Patru prietene se aliază împotriva unui dușman comun anonim, care le amenință că le va descoperi cele mai adânci secrete în încercarea de-a elucida misterul morții celei mai bune prietene a lor. Acesta le face viața un chin iar ele se luptă cu el pentru a-l demasca și a afla ce s-a întâmplat cu prietena lor.

Mr. Robot

cele mai apreciate seriale

Gen: dramă, thriller, crimă
Scor IMDb: 8.8

Elliot Alderson este un hacker geniu care se confruntă cu depresie, anxietate și dependență de morfină. Din păcate el nu poate să deosebească ce este real de ireal, însă își dorește să schimbe lumea în bine cu ajutorul cunoștințelor sale de IT și hacking.

text: Ștefana Macovei
sursă: brightside.me

About Author

Altfel.

Leave A Reply

Acest formular colectează adrese de email și nume cu scopul de a răspunde eventualelor solicitări/întrebări. Pentru a utiliza acest formular declar că am peste 16 ani, că am citit și sunt de acord cu Politica de confidențialitate a acestui site.