16 filme emoţionante pe care trebuie să le vezi (sau revezi)

0

Dacă iubeşti filmele care te ung pe suflet (aşa cum se zice în popor), atunci articolul acesta este pentru tine. Am adunat pentru tine cele mai emoţionante şi impresionante filme care te fac atât să râzi, să plângi, dar cel mai important, îţi vor reda încrederea în umanitate şi oameni.

I Am Sam

filme emotionante pe care trebuie sa le vezi

Sam, un tată al cărui IQ este ca al unui copil de 7 ani, încearcă să-şi crească fiica, Lucy. Legătura lor este foarte puternică şi se iubesc unul pe celălalt mai mult decât orice pe lume. Lucrurile încep să se complice atunci când un asistent social sugerează că Lucy ar trebui luată de lângă el şi dată în plasament.

The Shawshank Redemption

filme emotionante pe care trebuie sa le vezi

Andrew Dufresne, un bancher de succes, este acuzat pe nedrept de uciderea soţiei lui şi iubitului ei, şi primeşte astfel sentinţa de închisoare pe viaţă. Acolo se împrieteneşte cu Ellis Boyd “Red”. Împreună încearcă să potolească teroarea sub care se află închisoarea. Visul libertăţii este atât de prezent pe tot parcursul acestui film care spune o poveste despre prietenie, loialitate şi speranţă.

The Blind Side

filme emotionante pe care trebuie sa le vezi

O poveste bazată pe fapte reale, o comedie dureroasă, o dramă impresionantă. Indiferent cum vrei să numeşti acest film, el trebuie să intre în repertoriul tău de cinefil. Michael Oher este un adolescent ce locuieşte practic pe străzi, fără nici un document pe numele lui şi o mamă dependentă de droguri care nu mai locuieşte cu el. Viaţa lui se schimbă când, într-o noapte ploioasă, o întâlneşte pe Leigh Anne Tuohy care îl invită în casa ei.

Marley and Me

filme emotionante pe care trebuie sa le vezi

Proaspăt căsătoriţii John şi Jenny Grogan îşi încep viaţa de familie plini de entuziasm şi iubire. După scurt timp, John, care nu era încă pregătit să fie tată, decide să-i facă cadou soţiei lui un pui adorabil de labrador pentru a mai amâna puţin momentul în care va trebui să devină părinte. Aşa începe aventura…

The Boy in the Striped Pajamas

filme emotionante pe care trebuie sa le vezi

O poveste teribilă dar în acelaşi timp frumoasă despre prietenie. Bruno, băiatul unui oficial Nazist din Germania, descoperă un gard în apropierea casei lor, în spatele căruia vede un băiat îmbrăcat în pijamale cu dungi. Bruno începe să se împrietenească cu băieţelul, fără să ştie că acel gard delimita de fapt lagărul de concentrare de la Auschwitz sau că prietenul lui este fiul unui prizonier evreu. Bruno şi Shmuel se împrietenesc fără să ştie ce îi face diferiţi unul de celălalt.

Billy Elliot

filme emotionante pe care trebuie sa le vezi

Billy, un puşti de 11 ani este fiul unui miner care locuieşte într-o comunitate săracă în nordul Angliei. Într-o zi, el descoperă un curs de balet, în timp ce mergea la obişnuitele lecţii de box. Atunci îşi dă seama că baletul este ceea ce iubeşte de fapt în viaţă. Contrar a ceea ce vrea tatăl lui pentru el, băiatul va încerca de acum să-şi împlinească visul de a deveni dansator profesionist.

The Pursuit of Happyness

filme emotionante pe care trebuie sa le vezi

Acest film ne prezintă povestea lui Chris Gardner, un viitor milionar, care se decide să devină broker la bursă. După ce şi-a investit toate economiile în nişte aparate medicale demodate încă din momentul în care au ieşit pe piaţă, Chris rămâne pe străzi cu băieţelul lui de 5 ani. O poveste impresionantă despre iubirea şi puterea unui tată.

Pay It Forward

filme emotionante pe care trebuie sa le vezi

Un film excepţional despre un băieţel care a descoperit secretul prin care ar putea face lumea mai bună. Trevor McKinney locuieşte cu mama lui într-un mic orăşel din California şi acceptă cu braţele deschise misiunea unui profesor de a încerca să vină cu un plan care să schimbe lumea într-un loc mai bun. Nu doar că a găsit ingredientul secret, dar a şi început să-l pună în aplicare.

Schindler’s List

filme emotionante pe care trebuie sa le vezi

Este povestea lui Oskar Schindler, un om de afaceri de succes şi un membru al partidului Nazist, care reuşeşte să salveze peste o mie de evrei în timpul celui de-al doilea război mondial. Acest film este un tribut adus faptelor lui de eroism. Un film zguduitor de realist şi intens.

Slumdog Millionaire

filme emotionante pe care trebuie sa le vezi

Pare că fiecare întâmplare şi moment din viaţa lui l-a pregătit exact pentru momentul în care se află, Jamal Malik, în vârstă de 18 ani, ajunge să joace la versiunea indiană a jocului televizat “Vrei să fii milionar?”. După ce a supravieţuit pe străzi, împreună cu fratele lui, Salim, viaţa lui cu siguranţă va lua o întorsătură neaşteptată.

Forrest Gump

filme emotionante pe care trebuie sa le vezi

O poveste spusă pe fugă într-o staţie de autobuz… o poveste despre limite şi depăşirea lor, despre bariere şi spargerea lor. Forrest Gump (Tom Hanks) este o persoană înceată, mai puţin atunci când vine vorba de alergat, iar datorită mamei lui ajunge să trăiască o viaţă plină, deloc limitată de condiţia lui. De la star de fotbal, în liceu, până la soldat în Vietnam sau căpitan pe un vas, Forrest reuşeşte să inspire pe toată lumea pe care o întâlneşte în calea lui, debordând de un optimism copilăresc cum nu întâlneşti la nici un adult.

127 Hours

filme emotionante pe care trebuie sa le vezi

În această capodoperă, James Franco joacă rolul lui Aron Ralston, un aventurier şi explorator convins. El rămâne blocat într-un canal dintr-un canion din Utah atunci când un bolovan îi cade pe mână. Pentru următoarele 5 zile, Ralston îşi examinează viaţa şi decizile care l-au adus în acel moment iar decizia care îl bântuie pe tot parcursul zilelor în care este blocat acolo este: să-şi amputeze mâna şi astfel să încerce să se întoarcă înapoi în civilizaţie? Sau să rămână acolo cu mâna blocată între bolovan şi peretele Canyonului şi cel mai probabil să moară? Acest film este bazat pe cartea lui Ralston “Between a Rock and a Hard Place”.

Erin Brockovich

filme emotionante pe care trebuie sa le vezi

Povestea lui Erin Brockovich este una despre putere dar în acelaşi timp şi despre firea vulnerabilă a femeii. Ea nu este decât o femeie normală, fără abilităţi supraomeneşti, dar persistenţa, determinarea şi interesul pentru soarta altora o ajută să atingă imposibilul: să câştige un război cu o mare corporaţie. Un film ce merită văzut şi revăzut, mai ales în momentele când te simţi jos.

Amélie

filme emotionante pe care trebuie sa le vezi

Mă îndoiesc că există cineva care să nu fi văzut filmul acesta până acum. Jean-Pierra Jeunet a reuşit să creeze o poveste de iubire atât de vie, splendidă şi fermecătoare încât cu greu poţi să-ţi imaginezi ceva mai armonios de atât… din toate punctele de vedere. Amelie este o combinaţie ideală de culori, ritm, muzică şi inspiraţie cu un număr impresionant de personaje carismatice.

Good Will Hunting

filme emotionante pe care trebuie sa le vezi

Un film superb care cu siguranţă te va purta într-o călătorie a emoţiilor: râsete, tristeţe, lacrimi, putere şi mai ales un amestec fenomenal între toate. Gus Van Sant, Ben Affleck şi Matt Damon dau tot ce-i mai bun pentru această poveste a unui geniu care se pierde în vâltoarea propriei vieţi. Fiecare dialog a fost bine gândit şi studiat şi de aceea filmul trezeşte în cel ce-l vizionează emoţii amestecate şi neobişnuite.

The Secret Life of Walter Mitty

filme emotionante pe care trebuie sa le vezi

Atât de des visăm să ne schimbăm viaţa radical… Această poveste este despre un om care a decis să se adune şi să-şi schimbe viaţa într-una mai bună. Ben Stiller este eroul în această poveste de basm- o poveste în care miracolele sunt posibile şi se află chiar în faţa ochilor noştrii.

Fiecare film din lista de mai sus povesteşte despre puterea umană ce stă ascunsă în fiecare dintre noi. Personajele sunt pline de o generozitate ieşită din comun care le dă şansa să spargă toate barierele şi îi ajută să-şi împlinească visele.

About Author

Avatar

Leave A Reply

Acest formular colectează adrese de email și nume cu scopul de a răspunde eventualelor solicitări/întrebări. Pentru a utiliza acest formular declar că am peste 16 ani, că am citit și sunt de acord cu Politica de confidențialitate a acestui site.