15 filme perfecte pentru un weekend liniștit în familie

0

Familia este cel mai important lucru din viaţa fiecăruia. Serile petrecute în sânul familiei, alături de cei apropiaţi şi dragi sunt un adevărat răsfăţ după o zi plină de muncă sau o săptămână obositoare. Dacă weekendul acesta ai de gând să-l petreci în faţa televizorului cu un film bun în compania perfectă, noi ţi-am pregătit o listă de 15 filme inspiraţionale, amuzante sau pe alocuri dramatice dar care sunt cel mai bine digerate alături de cei dragi.

Patch Adams

filme perfecte pentru un weekend in familie

Doctorul Adams este cu totul diferit de colegii lui. El este sigur că dragostea, buna dispoziţie şi râsul sunt cele mai bune medicamente la cele mai cumplite boli. Aşa reuşeşte Dr. Adams să schimbe viaţa pacienţilor săi. Un film emoţionant şi plin de viaţă care cu siguranţă o să trezească în tine un sentiment de bunătate aprigă.

The Pursuit of Happiness

filme perfecte pentru un weekend in familie

Chris Gardner este un tată singur care încearcă prin orice mijloace să-şi facă copilul fericit. Din păcate, viaţa îl schimbă în fiecare zi câte puţin. După ce şi-a investit toate economiile în nişte aparate medicale demodate şi greu de vândut, se luptă zilnic să pună mâncare pe masă şi să plătească facturile. Nu după mult timp sunt evacuaţi din casă şi sunt obligaţi să apeleze la aziluri de săraci şi să doarmă prin băile din metrou. Îşi găseşte într-un final un internship la o firmă mare şi respectabilă de brokeraj. Singurul impediment este că în urma acestui internship doar cel mai bun dintre toţi candidaţii va fi angajat iar timp de câteva luni de zile până se termină cursul, nimeni nu este plătit. Cu toate acestea, el trebuie să rămână puternic pentru copilul lui.

The Diving Bell and the Butterrly

filme perfecte pentru un weekend in familie

În primul rând, vă recomand să citiţi şi cartea. Jean-Dominique Bauby, redactorul şef la Elle Magazine Franţa, suferă un accident cerebral la vârsta de 43 de ani. Ca rezultat, întregul lui corp, cu excepţia unui ochi, rămâne paralizat. În ciuda nefericitei sale condiţii a reuşit să găsească un sistem de comunicare cu ajutorul singurului ochi pe care mai putea să şi-l mişte. Clipea de fiecare dată când o persoană nimerea litera pe care el vroia să o folosească şi astfel, nu doar că a reuşit să spună ce avea pe suflet dar a scris până şi o carte în acest fel.

Pay it Forward

filme perfecte pentru un weekend in familie

Ştii cum poţi face ca lumea din jurul tău să fie mai bună? Micul Trevor ştie. El a făcut o schemă prin intermediul căreia bunătatea ar trebui să se răspândească la nivel global. De exemplu, tu ajuţi pe cineva şi îi ceri ca în loc să îţi mulţumească, să ajute şi el la rândul lui alte trei persoane, iar acele trei persoane la rândul lor să ceară aceaşi recompensă de la cei pe care îi ajută. Dar chiar funcţionează acestă schemă? Trevor se hotărăşte să o încerce şi astfel dă naştere unui lanţ de bunătate.

A  Good Year

filme perfecte pentru un weekend in familie

Un manager tânăr şi de succes, Max Skinner, vine în Franţa să vândă moştenirea primită de la unchiul lui: o casă. Speră să scape cât mai repede de ea, dar se pare că el nu e singurul care revendică terenul. Noi prietenii şi evenimente incredibile îl fac pe protagonistul nostru să realizeze că sunt şi alte lucruri mai importante decât puterea şi banii.

Amélie

filme perfecte pentru un weekend in familie

Amélie crede că lumea în care trăieşte este un loc plin de bunătate şi că fiecare acţiune are o însemnătate aparte. La un moment dat găseşte o cutie şi se hotărăşte să-i găsească proprietarul- aşa începe aventura. Un film despre magie şi despre cum putem participa la împlinirea destinului altora. Nu doar că le îmbogăţim viaţa altora, dar ne colorăm şi propria viaţă în alte culori.

Life of Pi

filme perfecte pentru un weekend in familie

O poveste impresionantă despre viaţa lui Pi, fiul proprietarului unei grădini zoologice. Împreună cu familia, pleacă spre Canada dar la jumătatea drumului, vasul pe care se aflau se scufundă. Pi supravieţuieşte odată cu câteva animale inclusiv un tigru Bengalez. Un film impresionant şi frumos care ne învaţă cum să facem faţă provocărilor vieţii.

Dreamer: Inspired by a True Story

filme perfecte pentru un weekend in familie

O fetiţă, Cale, al cărei tată se ocupă cu îngrijirea şi înmulţirea cailor, trăieşte la o fermă împreună cu părinţii ei iar visul ei cel mai mare e să continue munca tatălui său când creşte mare. Totul se schimbă când Cale îi cere tatălui ei să-i vindece calul favorit. Iubirea fetiței pentru cai devine clară pentru tatăl ei şi realizează că nimic nu e mai important pentru el decât să-şi vadă fetiţa fericită.

Peaceful Warrior

filme perfecte pentru un weekend in familie

Gimnastul Dan Millman are tot ce îi trebuie pentru a fi fericit: premii câştigate, o echipă ideală, multe prietene şi petreceri nebune. Dar într-o zi, viaţa lui ia o întorsătură nefericită- este implicat într-un accident de maşină. O dată ieşit din spital, întâlneşte un om minunat pe nume Socrates, care-i deschide ochii să vadă într-un alt mod decât cel de până acum potenţialul umanităţii. Acum Dan trebuie să se schimbe şi să înceapă o nouă viaţă de la 0.

Pollyanna

filme perfecte pentru un weekend in familie

După ce i-au murit ambii părinţi, Pollyanna, în vârstă de 11 ani trebuie să se mute în casa mătuşii ei care este o femeie foarte strictă şi severă. Astfel, proaspăt orfană, trece dintr-o atmosferă de iubire necondiţionată dată de părinţii ei într-o lume plină de reguli stricte şi interdicţii. Dar fata nu se dă bătută. Tatăl ei a învăţat-o un lucru foarte important- cum să te bucuri de viaţă indiferent de circumstanţe. Un film frumos pe care cu siguranţă o să vrei să-l vezi de mai multe ori.

School of Life

filme perfecte pentru un weekend in familie

Un nou profesor, pe nume Mr. D. îşi face apariţia la şcoala gimnazială Fallbrook şi toată lumea este înebunită după el. Elevii îl iubesc, la fel şi colegii lui profesori- cu excepţia lui Mr. Warner. Mr. Warner este în competiţia pentru profesorul anului iar cu acest nou coleg tânăr şi atât de apreciat şansele de a câştiga se schimbă drastic. Cu toate acestea, Mr. Warner nu e pregătit încă să renunţe şi declară astfel război noului profesor. Dar Mr. D are un secret de care nimeni nu ştie şi asta va schimba cu totul soarta şcolii.

Cinderella

filme perfecte pentru un weekend in familie

Aceasta este povestea unei Cinderella tânără al cărei tată, proaspăt devenit văduv, se recăsătoreşte cu o doamnă rea, Tremaine, care are două fete. La scurt timp, noile rude se mută în casa familiei şi o pun pe Cinderella să facă muncă de servitoare. Chiar şi după moartea tatălui ei, ea nu se da bătută şi continuă să aprecieze lucrurile simple şi mărunte din viaţa ei. În curând, are şansa să cunoască un tânăr fermecător care o să-i schimbe viaţa. Un basm frumos care te face să speri la un viitor fermecat.

The Ron Clark Story

filme perfecte pentru un weekend in familie

Un tânăr profesor vizionar şi foarte activ, Ron Clark, se mută în New York şi prinde un post la o şcoală unde copii din zone dezafectate urmează cursurile. Profesorii, părinţii şi chiar şi elevii cred că ei sunt cea mai joasă speţă a societăţii- cu excepţia lui Ron. El se foloseşte de toată pasiunea lui pentru învăţătură şi ultimele metode posibile ca să inspire şi să aprindă inimile copiilor.

Whale Rider

filme perfecte pentru un weekend in familie

Tot filmul se învârte în jurul unei legende antice Maori despre un şef de trib din vechile triburi care a fost salvat de ura fratelui său de o balenă enormă. Multe secole mai târziu, şeful tribului Whangara, Koro, crede că linia lui va muri deoarece nu are moştenitori pe linia masculină care să preia frâiele după ce el nu va mai fi. Dar nepoata lui Pai decide să îi demonstreze bunicului ei că ea este la fel de vrednică de a deveni şef de trib ca oricare alt băiat. Pentru a face asta, trebuie să facă nişte lucruri ce par la o primă impresie imposibile: să mastereze artele marţiale, să înveţe vrăji şi să încalece balena uriaşă.

Little Miss Sunshine

filme perfecte pentru un weekend in familie

Micuţa Olive visează să ajungă participantă la concursul Little Miss Sunshine. Familia o susţine în tot ceea ce îşi propune, dar sunt destul de ocupaţi şi ei cu propriile probleme. De cum află că Olivia a primit o invitaţie să participe la mult doritul concurs, toţi membrii familiei pleacă într-o călătorie care să o ajute pe micuţă să câştige. Un film plin de umor negru şi optimism în acelaşi timp.

About Author

Avatar

Leave A Reply

Acest formular colectează adrese de email și nume cu scopul de a răspunde eventualelor solicitări/întrebări. Pentru a utiliza acest formular declar că am peste 16 ani, că am citit și sunt de acord cu Politica de confidențialitate a acestui site.