15 filme de groază de văzut în 2018

0

2017 nu a fost cel mai strălucit an pentru filmele de groază. Cu excepția filmului “Get Out”, “Raw” și, într-o mică măsură, “Annabelle 2: Creation”, “Gerald’s Game” sau “It”, nu au fost prea multe filme de groază demne de menționat. Cu toate acestea, când vine vorba de filme horror, 2018 pare deja mai promițător.

S-au anunțat remake-uri și continuări remarcabile, regizori de mare succes ca Steven Soderbergh și Lenny Abrahamson își fac debutul în genul horror, iar pe locul 7, avem un film care a fost deja numit “cel mai înfricoșător film de groază din ultimii ani.”

Lista următoare conține 15 filme de groază pe care așteptăm cu nerăbdare să le vedem anul acesta. Lasă un comentariu în care să ne spui care dintre următoarele titluri crezi că vor avea cel mai mare potențial și ce alte filme horror aștepți în acest an.

1. Summer of ’84

filme de groază 2018

Un grup de copii își petrec vacanța de vară spionându-și vecinul pe care îl suspectează ca ar fi un criminal în serie. Pe măsură ce se apropie mai mult de descoperirea adevărului, lucrurile devin periculoase.

Acest film a fost prezentat la Festivalul de Film Sundance unde a primit recenzii mixte. Mulți au criticat utilizarea excesivă a factorului de nostalgie și l-au numit inferior seriei “Stranger Things”. Alții au lăudat latura întunecată și mai matură a genului și finalul neașteptat al acestuia. Cu toate acestea, cu doar cinci recenzii pe Rotten Tomatoes în acest moment, este prea devreme pentru a judeca acest film și așteptăm cu nerăbdare lansarea lui.

2. Winchester

filme de groază 2018

“Winchester” o are în distribuție pe câștigătoarea premiului Oscar, Helen Mirren și este regizat de frații Michael și Peter Spierig, care au realizat “Predestination”, unul dintre cele mai bune filme SF din ultimii ani.

Povestea este inspirată de adevăratele evenimente din jurul casei Winchester Mystery House, un conac istoric din San Jose, California care, de la construcția sa din 1884, a fost bântuit de fantomele oamenilor uciși cu puștile Winchester. Mirren o interpretează pe Sarah Winchester, moștenitorul averei Winchester și proprietara celei mai bântuite case din lume.

Filmele de groază din februarie nu sunt întotdeauna cele mai bune, dar judecând după trailer și prezența lui Mirren, merită toată atenția.

3. Unsane

filme de groază 2018

“Unsane” este primul film de groază al lui Steven Soderbergh. S-ar putea să-l cunoști după filmele “Traffic”, “Ocean’s Eleven” sau cel mai recent “Logan Lucky”.

Singura descriere a filmului pe care o avem până acum este: “O femeie tânără este internată involuntar într-o instituție mentală unde se confruntă cu cea mai mare frică a ei – dar este reală sau este un produs al imaginației ei?” Nu primim prea multe indicii, dar există și un alt lucru care ar putea să îți trezească interesul. Filmul a fost filmat cu ajutorul unei camere iPhone într-o singură săptămână.

“Unsane” va avea premiera la Festivalul International de Film de la Berlin și va fi lansat în Statele Unite pe 23 martie.

4. A Quiet Place

filme de groază 2018

De multe ori, un trailer bun este suficient pentru a-ți trezi entuziasmul pentru vizionarea unui film, iar acest lucru este valabil și în cazul filmului “A Quiet Place”, un film de groază cu Emily Blunt în regia soțului său, John Krasinski.

Amintește de un mix între filmul regizat de Mike Flanagan “Hush” și “It Comes At Night”, unul dintre cele mai subapreciate filme ale anului 2017, trailerul arată bestial și, spre deosebire de orice alt trailer din zilele noastre, reușește să genereze un interes deosebit, fără a divulga prea multe informații care să strice finalul.

O familie cu doi copii duce o existență izolată, în liniște deplină, de teama că o amenințare nevăzută care atacă la cel mai mic sunet îi va nimici.

Dacă se ridică la nivelul trailerului, atunci “A Quiet Place” are potențial de a fi unul dintre cele mai bune filme de groază din 2018.

5. Truth or Dare

filme de groază 2018

“Un joc inofensiv de adevăr sau provocare între prieteni devine mortal atunci când cineva – sau ceva – începe să pedepsească pe cei care mint sau refuză o provocare.”

“Truth or Dare” o are în rol principal pe Lucy Hale (cunoscută pentru rolurile sale din show-uri celebre, cum ar fi “Pretty Little Liars ” și “How I Met your Mother”) și este regizat de Jason Blum prin intermediul companiei sale Blumhouse Productions, companie ce a fost responsabilă de o mulțime de filme recente de groază/thriller, cum ar fi “Get Out”, “Split”, “Hush” și “Happy Death Day.” Un trailer a fost lansat la începutul acestui an și, pe baza acestuia, se pare că filmul ar putea fi destul de antrenant.

6. Cloverfield Movie

filme de groază 2018

Filmul original “Cloverfield” a fost unul drăguț. Continuarea sa din 2016, “10 Cloverfield Lane”, a fost chiar mai bună. Este corect să presupunem că această a treia intrare în serie va fi, cel puțin, un film reușit.

Rapoartele inițiale despre film au spus că vom vedea o echipă de astronauți la bordul unei stații spațiale internaționale care se trezesc singuri după ce un experiment științific care implică un accelerator de particule face ca Pământul să dispară. Când o navetă spațială își face apariția, echipajul trebuie să lupte pentru supraviețuire.

Cu toate acestea, la începutul acestui an au fost zvonuri că acceleratorul de particule ar putea fi scos din ecuație. Nu suntem foarte siguri despre ce se va întâmpla în acest film, dar având în vedere că are o dată de lansare stabilită pentru aprilie 2018, așteptăm mai multe informații și un trailer în curând.

7. Hereditary

filme de groază 2018

Noua producție marca A24 a fost prezentată la Festivalul de Film Sundance din 2018 și are în prezent un rating de 100% pe Rotten Tomatoes. Criticii l-au numit unul dintre cele mai înfricoșătoare filme de groază din ultimii ani și deja un concurent pentru cel mai bun film de groază din 2018.

“Când Ellen, matriarhul familiei Graham, moare, familia fiicei sale încep să descopere secrete criptice și înspăimântătoare despre strămoșii lor. Cu cât descoperă mai mult, cu atât află mai multe despre soarta sinistră pe care par să o moștenească.”

8. The Nun

filme de groază 2018

Primul film al lui Corin Hardy, în calitate de regizor (“The Hallow”), nu ne spune prea multe. Cu toate acestea, a primit recenzii destul de bune, înregistrând un scor total 71% pe Rotten Tomatoes și un rating mediu de 6,2. Aceste calificative ne dau speranță că această nouă incursiune în universul “Conjuring” va fi la fel de bună ca și “Annabelle 2: Creation”, un film care s-a dovedit a fi mult mai bun decât ne așteptam.

Acțiunea filmului va avea loc în România unde, în 1952, o călugăriță, un preot catolic și un ucenic sunt trimiși de Vatican pentru a investiga moartea misterioasă a unei călugărițe din mănăstirea Cârța. Acolo se vor confrunta cu Valak, călugărul demon pe care l-ați cunoscut în celelalte serii ale filmului.

Nu există multe filme de groază produse de Hollywood filmate în Transilvania, așa că “The Nun” ar putea avea cel puțin niște decoruri frumoase. Sperăm ca decorurile din 1952 să creeze o atmosferă autentică.

9. The Little Stranger

filme de groază 2018

Acest film de groază din partea regizorului filmului “Room” și bazat pe romanul gotic a autoarei Welsh Sarah Waters pare a fi cu adevărat promițător.

“The Little Stranger”, are o distribuție printre care se numără Domhnall Gleeson, Will Poulter și Ruth Wilson. Acțiunea se petrece în timpul celui de-al doilea război mondial, în Marea Britanie, și spune povestea doctorului Farady (Gleeson), ce are în grijă un pacient și trăiește în casa unde mama lui a lucrat odată ca soră medicală, despre care se spune că este bântuită de fantoma primei fiice a proprietarului.

Lucinda Coxon, care a scris și scenariul pentru “The Girl Danish”, a adaptat cu succes romanul din 2009 pe marile ecrane și, pe baza a tot ceea ce știm până acum, pare a fi unul dintre pariurile sigure de anul acesta.

10. The House with a Clock in its Walls

filme de groază 2018

Acest film regizat de Eli Roth are o distribuție extraordinară, printre care amintim pe Cate Blanchett, Kyle MacLachlan și Jack Black. Povestea este adaptată după romanul gotic din 1973 scris de autorul american John Bellairs și urmărește povestea lui Lewis Barnavelt, un orfan care se mută în casa unchiului său misterios, Jonathan Barnavelt (Jack Black). Unchiul său este un vrăjitor și Lewis trebuie să-l ajute să găsească un ceas ce deține puterea de a aduce sfârșitul lumii.

MacLachlan îl interpretează pe Isaac Izard, primul proprietar al casei, iar Blanchett o interpretează pe doamna Zimmerman, o vrăjitoare vecină cu Jonathan Barnavelt.

Eli Roth ne-a obișnuit deja cu filmele sale de groază violente, cum ar fi “Cabin Fever”, “Hostel” și recentul film cu canibali “The Green Inferno”. Cu toate acestea, “The House With a Clock in its Walls” are o direcție diferită pentru regizor, luând în considerare că materialul sursă este un roman de groază destinat în special cititorilor mai tineri.

11. Goosebumps: HorrorLand

filme de groază 2018

2015 a fost data de lansare a filmului “Goosebumps”, un film bazat pe cărțile cu același nume scrise de R.L. Stine. Deși nu este atât de înfricoșător, filmul este neașteptat de bun și capturează spiritul cărților, fiind la fel de amuzant, plin de suspans și distractiv.

Noul film intitulat “Goosebumps: HorrorLand” va reprezenta parcul de distractii care a apărut pentru prima oara în cea de-a 16-a carte “Goosebumps”, intitulată “One Day at HorrorLand”.

Îl vom revedea pe Jack Black în rolul maestrului de groază R.L. Stine, iar Slappy the Dummy, de asemenea, își va face apariția în film.

Un parc de distracții plin de aventuri înfricoșătoare pare a fi locul perfect pentru un alt film “Goosebumps” și nu putem decât să sperăm că această continuare va fi la fel de distractivă ca și originalul.

12. Halloween

filme de groază 2018

La patruzeci de ani de la primul film “Halloween”, suntem aproape de a vedea o nouă peliculă (cea de-a 11-a) din această franciză populară. Ne vom bucura de revenirea lui Jamie Lee Curtis ca Laurie Strode și Nick Castle ca Michael Myers – Castle nu a mai jucat în această franciză după filmul original. David Gordon Green, care a realizat filmul “Stronger”, va face parte din echipă, iar John Carpenter, regizorul original, va asista ca producător executiv și consultant creativ.

Acțiunea noului film se petrece la 40 de ani de la evenimentele primului film, o decizie inspirată, având în vedere ca filmele anterioare au fost mai slăbuțe.

Filmul original “Halloween” este încă considerat unul dintre cele mai bune filme de groază din toate timpurile și suntem optimiști că acest film se va ridica la nivelul așteptărilor.

13. The House That Jack Built

filme de groază 2018

După 5 ani de inactivitate Lars von Trier revine pe marile ecrane în acest an cu “The House That Jack Built”, un film psihologic-horror. Filmul îl are în distribuție pe Matt Dillon ca Jack, un ucigaș în serie din Washington, care a comis cinci crime de-a lungul a 12 ani, între anii ’70 și ’80. De asemenea, alături de Matt îi mai vedem pe Uma Thurman, Bruno Ganz și Ed Speleers.

Lars von Trier ne-a obișnuit cu filmele sale extrem de controversate (de la “Antihrist” la “Nymphomaniac”) și avem așteptări mari de la acest film.

14. Suspiria

filme de groază 2018

Regizorul Luca Guadagnino (“Call Me By Your Name”) este la cârma acestui remake al filmului clasic a lui Dario Argento “Suspiria”. Filmul original este considerat una dintre capodoperele genului de groază. Deși este un film spectaculos cu o coloană sonoră extraordinară, revăzut în 2018, “Suspiria” poate părea demodat.

Această reinterpretare a filmului se concentrează mai mult pe poveste și mai puțin asupra efectelor și poate că este exact ceea ce versiunea din 2018 are nevoie. Cu o distribuție promițătoare, printre care Chloë Grace Moretz, Dakota Johnson și Tilda Swinton, “Suspiria” urmează povestea unei tinere balerine ce călătorește la o prestigioasă școală de balet din Europa, doar pentru a descoperi că aceasta e condusă de către vrăjitoare…

15. The Field Guide to Evil

filme de groază 2018

Această antologie de groază este produsă de 8 regizori de film din întreaga lume. Printre aceștia se numără și regizorii următoarelor filme de groază “Mama Goodnight”, “Veronica” și “The Lure”.

“The Field Guide to Evil” susține că este un film despre “miturile, obiceiurile și folclorurile care au captivat, entuziasmat și speriat de-a lungul istoriei.”

Filmul a primit undă verde anul trecut, după o campanie de succes, cu toate că încă nu avem un trailer oficial și o dată de lansare.

About Author

Avatar

Leave A Reply

Acest formular colectează adrese de email și nume cu scopul de a răspunde eventualelor solicitări/întrebări. Pentru a utiliza acest formular declar că am peste 16 ani, că am citit și sunt de acord cu Politica de confidențialitate a acestui site.