14 filme care te vor pune pe gânduri

0

Noi, oamenii de la Altfel, suntem mari amatori de filme. Prin urmare, de data aceasta am încropit pentru tine o listă de 14 filme care îţi vor schimba perspectiva asupra vieţii într-un mod definitiv. După vederea şi revederea lor cu siguranţă te vei simţi plin de energie şi, de ce nu, mai reconectat cu universul.

The Theory Of Everything – Teoria întregului (2014)

filme care te vor pune pe ganduri

“The Theory of Everything” este o poveste genială despre un om genial. Pe lângă că oferă o hrană bogată în reflexie asupra infinitului ce zace în fiecare dintre noi, aduce în discuţie conexiunea dintre artă şi ştiinţă, dragoste adevărată cât şi resursele inepuizabile ale voinţei umane.

Waking Life – Vis şi realitate (2001)

filme care te vor pune pe ganduri

O parabolă psihologică plină de eternele întrebări despre viaţă cât şi răspunsuri surprinzătoare. Aici, fiecare pas dă naştere unui nou puzzle. Acest film este o colecţie impresionantă de gânduri care sunt aruncate direct spre întrebările tale existenţialiste. Nu se pune atât de mare accent pe imagini cât mai mult pe reflexii, ceea ce face ca totul să fie blur-uit, haotic şi în acelaşi timp o frumoasă harababură.

La cité des enfants perdus – Oraşul copiilor pierduţi (1995)

filme care te vor pune pe ganduri

Dacă ar trebui să facem un rezumat al acţiunii din acest film, cu siguranţă va părea ceva lipsit de sens. Dacă ar fi să explicăm vizualul din această producţie vom părea nişte nebuni care încearcă să pună ceva de nedescris în cuvinte. Cel mai bine ar fi să vedeţi filmul şi să trageţi singuri concluziile despre această capodoperă.

Cloud Atlas – Atlasul norilor (2012)

filme care te vor pune pe ganduri

Cred că am văzut “Cloud Atlas” de cel puţin patru ori şi încă nu m-am săturat de el. De fiecare dată când îl revăd mai dau o însemnătate gândurilor şi întrebărilor pe care le-am avut la ultima vizionare. De-a lungul timpului suntem predispuşi să facem anumite lucruri pe moment, să luăm anumite decizii în grabă, apoi ajungem să ne afundăm într-o mare plină de greşeli şi regrete. Atunci când trebuie să alegem între libertate şi captivitate ar trebui, înainte de toate, să ne gândim la consecinţe. Schimbând una o schimbăm automat şi pe cealaltă… până la urmă totul este conectat.

I origins (2014)

filme care te vor pune pe ganduri

Acest film ne învaţă un lucru foarte important – abilitatea de a vedea dincolo de propria lume, să ne schimbăm cât şi să dăm o şansă lucrurilor ce par imposibile. Acest film este pentru cei care experimentează des sentimentul de incertitudine.

Donnie Darko (2001)

filme care te vor pune pe ganduri

“Donnie Darko” scoate la înaintare importante probleme filosofice: ideea destinului şi dacă acesta poate fi schimbat, ideea de sacrificiu pentru binele altora cât şi ideea despre cum totul se întâmplă cu un motiv anume. Întrebările încep să se nască şi să îţi dea târcoale neobosite, lăsându-te poate puţin ameţit dar cu siguranţă foarte intrigat.

Dolls – Păpuşile (2002)

filme care te vor pune pe ganduri

Personajele din acest film abia vorbesc. Emoţiile lor nu sunt uşor de descifrat. Va trebui să priveşti bine dincolo de fețele lor, de câmpurile cu flori şi pulovere ponosite. Soundtrack-ul este plin de linişte, respiraţii apăsătoare, vânt, şoapte, valuri şi ciripit de păsări. Sensul acestui film este atât de bine ascuns încât fiecare spectator trebuie să găsească o interpretare personală.

Magnolia (1999)

filme care te vor pune pe ganduri

Câteodată trebuie să ajungi la marginea prăpastiei ca să îţi poţi conştientiza problemele şi să găseşti soluţii. Câteodată această conştientizare vine înainte de a intra în starea aceea în care nu te mai poţi ridica din pat nici ca să-ţi iei telefonul, însă de cele mai multe ori vine după. Acest film este despre cum, de ce şi când facem cele mai importante decizii.

Cube – Cubul (1997)

filme care te vor pune pe ganduri

În ciuda genului, “Cube” ridică multe probleme existenţialiste, cum ar fi: situaţia în care circumstanţele sunt mai puternice decât noi, fragilitatea lucrurilor pe care le considerăm de nedistrus, cât de greu e să poţi să-ţi salvezi atât faţa cât şi sufletul, şi cum de fiecare dată există o soluţie chiar dacă pe moment poate nu o vezi. Filmul îţi dă o sumedenie de lucruri pe care să le rumegi. Cine a creat această lume? Chiar contează asta atât de mult?… până la urmă suntem aici, nu?

Birdman – Omul pasăre (2014)

filme care te vor pune pe ganduri

Alejandro González Iñárritu a reuşit să transforme povestea unui show de pe Broadway într-o comedie neagră despre sufletul aflat dincolo de limita disperării. Pe lângă ochiul pe care îl poţi arunca în interiorul industriei cinema-ului cât şi cea a teatrului, o să fii pus faţă în faţă şi cu gândurile şi metodele actorilor cărora nu le e frică să păşească în abis.

El Labiriento del Fauno – Labirintul lui Pan (2006)

filme care te vor pune pe ganduri

Un film fantasy superb despre realitatea crudă a războiului atunci când maturizarea se petrece prea repede iar când singura şansă de aţi mai păstra inocenţa sufletului este crearea unei poveşti în care să evadezi din când în când. Singura problemă aici este că povestea care ar fi trebuit să salveze sufletul pur al copilăriei este mai dezgustătoare decât realitatea însăşi. Este acest film unul de groază sau o realitatea dură? Asta va trebui să decizi tu.

Twelve Monkeys – Armata celor 12 maimuţe (1995)

filme care te vor pune pe ganduri

Un film care acoperă toate topicurile mereu la modă în orice perioadă am trăi: nebunia, sfârşitul lumii, iubirea şi viaţa ca o dramă. Povestea lui James Cole cu siguranţă îţi va aduce în vedere probleme nerezolvate (probabil fără rezolvare) ale umanităţii care au potenţialul de a ne transforma lumea într-o ruină.

What Dreams May Come – O iubire fără sfârşit (1998)

filme care te vor pune pe ganduri

Acest film nu încearcă să explice legile ce stau în spatele vieţii şi a morţii sau miracolul ce este iubirea dar, cu toate acestea, cu siguranţă vei avea parte de câteva lecţii cruciale. Filmul “O iubire fără sfârşit” îţi va lăsa un gust dulceag, aparte, după vizionare, făcându-te să te gândeşti încă o dată la tot ce ştiai până acum despre viaţa de dincolo de moarte. Te-ai gândit vreodată cum ar arăta propriul tău rai?

Interstate 60 – Autostrada 60 (2002)

filme care te vor pune pe ganduri

“Fiecare eveniment din viaţa noastră este inevitabil – dacă nu era aşa, atunci nu se întâmpla”. Acest film are efecte vizuale captivante, personaje fermecătoare, inteligenţă de calitate cât şi dragoste parcă nepământeană. Şi, mai presus de toate, un înţeles profund. Sunt convinsă că fiecare dintre noi s-a gândit la un moment dat la o întâlnire cu peştişorul auriu care să ne îndeplinească cele mai arzătoare dorinţe şi nu ne-ar deranja o oglindă magică care să cuprindă toate răspunsurile la întrebările noastre. Dar este asta cu adevărat tot ce ne dorim?

sursă: brightside.me

About Author

Avatar

Leave A Reply

Acest formular colectează adrese de email și nume cu scopul de a răspunde eventualelor solicitări/întrebări. Pentru a utiliza acest formular declar că am peste 16 ani, că am citit și sunt de acord cu Politica de confidențialitate a acestui site.