10 filme pe care orice femeie trebuie să le vadă

0

Fie că ești în floarea tinereții sau nu, iată câteva filme pe care nicio femeie nu trebuie să le rateze. Raportate la situații în care foarte multe dintre noi se pot regăsi, filmele vorbesc despre curaj, obstacolele vieții, depășirea acestora și nu în ultimul rând, iubire.

La vie en Rose


Filmul prezintă viața consacratei cântărețe Edith Piaf. Aceasta a trăit pentru artă, muzică și iubire, titlul fiind chiar numele unei piese cunoscute a artistei. O capodoperă cinematografică, La Vie en Rose a câștigat, printre altele, două Oscaruri, un Golden Globe și două premii Bafta. Atmosfera pariziană a secolului trecut este surprinsă deosebit în film, iar prestația actriței Marion Cotillard este impecabilă.

Mona Lisa Smile


Filmul ilustrează profund valori ca demnitatea, curajul și puterea scopului. Mai mult decât atât, arată cât de important este să gândim și să analizăm singuri tot ce ne înconjoară. Un film artistic cu o distribuție de excepție, Mona Lisa Smile este un must-see pentru orice femeie.

Million Dollar Baby


Cu patru Oscaruri la activ, filmul Million Dollar Baby este un film care arată adevărata duritate a vieții. Aceasta îți pune piedici, obstacole și te pune la încercare- doar cei care sunt neînfricați și puternici pot trece peste ele. Totuși acesta este scopul vieții, să lupți pentru visul tău și să reușești să îți înfrunți frica și să atingi imposibilul.

The Devil wears Prada


Contrar celor spuse, lumea modei nu este ușoară deloc. Acest aspect este puternic ilustrat în filmul ce prezintă o tânără jurnalistă, fără cunoștințe ample în ceea ce privește moda, în încercarea ei de-a supraviețui un an ca asistentă a celei mai influente persoane din lumea modei. Meryl Streep și Anne Hathaway reușesc să dea viață personajelor și implicit acțiunii complexe, prin prestația lor extraordinară.

The Queen


Filmul regizat de Stephen Frears portretizează o perioadă dificilă din viața familiei regale a Marii Britanii, și anume cea de după moartea prințesei Diana. Cum poate cineva să conducă un regat, atunci când toată lumea aruncă critici dure la adresa sa? Filmul este o operă de artă și nu trebuie sub nicio formă ratat.

Eat Pray Love


Adaptat după memoriile scriitoarei Elizabeth Gilbert, filmul o are în rolul principal pe Julia Roberts, care pleacă în căutarea fericirii, în trei locații diferite: Italia, India și Indonezia. Experiența acumulată pe parcursul călătoriei o ajută să treacă peste greutățile cu care s-a confruntat anterior și astfel își descoperă drumul și chemarea în viață.

Amélie


Amélie, o tânără franțuzoaică cu o imaginație bogată decide să îi ajute pe cei din jurul ei. Astfel, actele sale de binefacere îi schimbă complet viața și o ajută și pe ea să se regăsească în căutarea iubirii.

Coco before Chanel


Audrey Tatou dă viață personajului interpretat: Coco Chanel. O zeiță în lumea modei, Chanel a revoluționat-o într-o societate conservativă și demodată. Ea a rămas o artistă nemuritoare iar filmul ilustrează deosebit viața acesteia.

Head in the clouds


Numele filmului descrie perfect starea personajelor – cu capul în nori. Acest lucru poate fi fie benefic, într-un sens detașat, lipsit de griji și stres însă, în același timp există situații în care trebuie totuși să fii cu picioarele pe pământ și nu complet detașat de viața reală.

Evita


Musicalul o are în rol principal pe faimoasa Madonna, care o interpretează pe María Eva Duarte de Perón (sau Evita), prima doamnă a Argentinei. Povestea vieții ei, atât aspectele frumoase, cât și cele mai puțin frumoase sunt impecabil portretizate de Madonna, care pe lângă acestea, ne încântă și cu vocea sa de excepție.

text: Ștefana Macovei
sursă: brightside.me

About Author

Altfel.

Leave A Reply

Acest formular colectează adrese de email și nume cu scopul de a răspunde eventualelor solicitări/întrebări. Pentru a utiliza acest formular declar că am peste 16 ani, că am citit și sunt de acord cu Politica de confidențialitate a acestui site.