10 filme grozave de care probabil nici măcar nu ai auzit

0

Sunt unele filme ce reușesc cu greu să umple sălile de cinema. Cu toate acestea, ele merită o atenție deosebită. Astfel, am realizat o listă cu 10 filme care credem că merită să fie văzute, dacă îți dorești să vezi ceva mai interesant.

Snowpiercer

filmul snowpiercer

Acest film filosofic al regizorului Bong Joon-ho se desfășoară în stilul unui film de acțiune. Sfârșitul omenirii este pe aproape, odată cu instalarea unei noi epoci de gheață. Rămășițele jalnice ale omenirii s-au adăpostit într-un tren infinit de lung, care străbate întreaga lume an după an. Tot ceea ce am știut vreodată se află în acele vagoane — toate lucrurile bune sau rele de care omenirea este capabilă.

Frank

filmul frank

O trupă neobișnuită, în mod special solistul trupei, pe care nimeni nu-l văzuse niciodată fără masca sa imensă de plastic pe față, invită un băiat irlandez de-a dreptul neinteresant, să cânte alături de ei. El nu are nicio idee despre ceea ce se petrece, cine este Frank, sau de ce acest grup nu are nicio intenție de a deveni faimos. De departe cel mai amuzant lucru din întregul film, de altfel și cel care face filmul să merite să fie vizionat, este faptul că unul dintre cei mai arătoși actori ai lumii, Michael Fassbender, își petrece timpul jucând sub acea mască ridicolă.

Microcosmos

documentarul Microcosmos

Un documentar uimitor despre viața insectelor. Prin modul în care s-a lucrat cu camera, el evocă o atmosferă fantastică, ce pare ireală.

Scenes from a Marriage

filmul Scenes from a Marriage

Șase scene din viața unui cuplu căsătorit, Marianne și Johan: cum s-au cunoscut, s-au căsătorit, au avut copii, au divorțat, și s-au îndrăgostit din nou. În ciuda faptului că subiectul nu este tocmai unul de mare interes, acesta este un studiu fascinant și detaliat despre relații.

The Bow

filmul the bow

În acest film al regizorului sud-coreean Kim Ki-Duk, întâlnești foarte multă muzică și foarte puțin dialog. În cazul de față, asta nu este un lucru rău- cuvintele nu sunt cu adevărat necesare pentru a aprecia această dramă frumoasă. Un pescar bătrân colindă marea întreagă cu barca sa. O femeie tânără, căreia acesta îi salvase viața cândva, trăiește împreună cu el. Aceștia se iubesc în ciuda diferenței de vârstă, și plănuiesc să se căsătorească când aceasta va împlini 17 ani. Cu toate acestea, viața lor împreună este întreruptă de sosirea unui alt pescar, tânăr.

Nanook of the North

documentarul Nanook of the North

Un film documentar realizat la începutul secolului al XX-lea, despre viața canadianului inuit Nanook. A avut o influență puternică asupra filmelor documentare din întreaga lume. Inuiții sunt filmați fără niciun fel de voal al bunăvoinței, redându-i așa cum se văd ei înșiși.

Exam

filmul exam

Filmul te ține în suspans pe tot parcursul lui.  Acest lucru este posibil în ciuda faptului că întreaga scenă se desfășoară într-o singură cameră. Personajele au venit pur și simplu să-și caute un job, și tot ceea ce trebuie să facă este să răspundă la o întrebare. Pentru asta, tot ce le-a fost dat a fost o coală de hârtie, un pix, și 80 de minute.

After Life

filmul after life

Cum ar fi dacă nu ar exista judecată, rai sau iad după moarte, și doar o singură amintire frumoasă. O alegi pe care o vrei, și rămâi cufundat în ea pentru totdeauna. Dar cât este de greu totuși să o găsești pe cea potrivită.

Beasts of the Southern Wild

filmul Beasts of the Southern Wild

O poveste fantastică, și totuși dramatică, a unei fetițe pe nume Hushpuppy și a tatălui său. Își trăiesc zilele căutând pește, într-un fel de barcă amenajată din cadrul unui camion. În ciuda faptului că nu a existat un buget pentru efectele speciale, regizorul a creat, fără nicio îndoială, unul dintre cele mai impresionante filme din ultimii ani, din punct de vedere vizual.

The Fall

filmul the fall

Cascadorul de la Hollywood, Roy și o fetiță în vârstă de cinci ani, Alexandria, se salvează reciproc de la nenorocirile din viața personală, visând la un basm epic. În ciuda faptului că li se întâmplă lucruri incredibile și eroice, cumva, fricile din viața lor reală își fac loc și în lumea lor de vis, creată împreună. Acest film a lui Tarsem Singh combină vivacitatea unui basm cu drama unui film serios.

text: Iasmina Huma
sursă: brightside.me

About Author

Altfel.

No Comments

  1. Avatar

    Da, filmul “The Fall” merita vazut si …degustat. Cum spune si Alexandra, fetita e romanca sadea, atat in realitate cat si in rol. Unul din cele mai reusite roluri de “copil”. Un film care te pune pe ganduri.

Leave A Reply

Acest formular colectează adrese de email și nume cu scopul de a răspunde eventualelor solicitări/întrebări. Pentru a utiliza acest formular declar că am peste 16 ani, că am citit și sunt de acord cu Politica de confidențialitate a acestui site.