10 filme care garantat te vor ține în priză

0

Există filme care captează atenția de la primele cadre, te pun pe gânduri și ne aducem cu drag aminte de ele chiar și după trecerea timpului.

Am pregătit, așadar, o listă cu 10 filme a căror poveste cu siguranță te va captiva.

The Lives of Others (Das Leben der Anderen)

filme care te vor ține în priză

Actori: Ulrich Müe, Sebastian Koch, Martina Gedeck
IMDb rating — 8.5

Scriitorul și dramaturgul Georg Dreyman și-ar fi petrecut întreaga viață liniștit dacă nu s-ar fi îndrăgostit de o actriță celebră. Având o distribuţie impresionantă cu nume sonore ale cinematografiei germane, filmul reuşeşte cu succes să ne captiveze atenția până la final.

This Must Be the Place

filme care te vor ține în priză

Actori: Sean Penn, Frances McDormand, Olwen Fouere
IMDb rating — 6.7

Un cântăreț de rock pensionat și plictisit pleacă în căutarea unui fost criminal de război nazist care se ascunde în SUA. Omul este responsabil pentru umilirea tatălui său recent decedat. Aceasta este o poveste despre forța interioară și despre cât de important este să fii cineva, decât să creezi impresia altuia. Imaginea creată de Sean Penn te urmărește mult timp după ce s-a terminat.

Remember

filme care te vor ține în priză

Actori: Christopher Plummer, Martin Landau, Jürgen Prochnow
IMDb rating — 7.4

Viața lui Zev se aproprie de final. El își petrece timpul într-un azil, dar are încă o misiune importantă de îndeplinit: trebuie să găsească ofițerul nazist responsabil de moartea familiei lui în Auschwitz, în timpul celui de-al doilea război mondial. O misiune nu tocmai ușoară…

Enemy

filme care te vor ține în priză

Actori: Jake Gyllenhaal, Mélanie Laurent, Sarah Gadon
IMDb rating — 6.9

Adam Bell este un profesor de istorie care duce o viață liniștită cu iubita lui, Marie. Existența sa se schimbă atunci când descoperă un actor care arată identic cu el. Dorința de a-și găsi dublura devine obsesivă și îi va schimba total viața.

Perfect Blue (Pafekuto buru)

filme care te vor ține în priză

IMDb rating — 6.9

Tânăra cântăreață Mima Kirigoe visează să devină actriță și dorește să schimbe lumea muzicii cu cea a cinematografiei. Cu toate acestea, fanii ei reacționează neașteptat la primirea acestei vești: primește apeluri ciudate, faxuri, chiar și un plic exploziv. Din acest moment, Mima pierde capacitatea de a face diferenţa între realitate şi ficţiune.

Where the Truth Lies

filme care te vor ține în priză

Actori: Kevin Bacon, Colin Firth, Alison Lohman
IMDb rating — 6.5

Trupul neînsuflețit al unei tinere este găsit în camera de hotel a celebrilor actori de comedie Lenny și Vince. Datorită alibiurilor solide cei doi scapă de acuzații, iar ucigașul rămâne de negăsit. Acest incident pune punct carierei lor. La 15 ani de la acest eveniment, o jurnalistă încearcă să afle adevărul din spatele destrămării celebrului grup comic.

The Dead Girl

filme care te vor ține în priză

Actori: Toni Collette, Rose Byrne, Brittany Murphy
IMDb rating — 6.7

Arden găsește corpul unei femei pe nume Christa. Investigația proprie a lui Arden o duce la Leah, o colegă avocată, a cărei soră a dispărut. În același timp, o femeie pe nume Ruth se găsește într-o situație complicată când află că soțul ei are legătură cu moartea Christei. Un film ce merită văzut.

The Departed

filme care te vor ține în priză

Actori: Leonardo DiCaprio, Matt Damon, Jack Nicholson
IMDb rating — 8.5

Un film despre munca polițiștilor sub acoperire, despre prietenie și trădare, despre dragoste și fatalitate. Un film de acțiune, în regia lui Martin Scorsese, condimentat cu tot ce este necesar unui film de succes.

Neerja

filme care te vor ține în priză

Actori: Sonam Kapoor, Shabana Azmi, Yogendra Tikku
IMDb rating — 7.8

Filmul se bazează pe povestea adevărată a lui Neerja Bhanot, o stewardesă, ce alege să se sacrifice pentru a salva cei 359 de pasageri de la bordul zborului 73 al companiilor aeriene Pan Am în 1986, avion deturnat de teroriști.

Changeling

filme care te vor ține în priză

Actori: Angelina Jolie, John Malkovich, Jeffrey Donovan
IMDb rating — 7.8

Inspirat dintr-un caz real, care a dat peste cap sistemul legal din California, filmul spune povestea unei femei care își caută fiului dispărut. După câteva luni mai târziu poliția îi aduce acasă un băiat și pretinde că ar fi copilul ei. Christine realizează că băiatul nu e fiul ei și încearcă să convingă autoritățile să reia căutările, însă în loc de ajutor primește o cameră într-o secție de boli mintale.

About Author

Avatar

Leave A Reply

Acest formular colectează adrese de email și nume cu scopul de a răspunde eventualelor solicitări/întrebări. Pentru a utiliza acest formular declar că am peste 16 ani, că am citit și sunt de acord cu Politica de confidențialitate a acestui site.