10 ecranizări care fac concurență cărților din care s-au inspirat

0

După părerea noastră, filmele de mai jos sunt cele pe care le considerăm noi ca fiind întradevăr o aducere la viaţă a unor cărţi impresionante- în mare parte şi pentru că autorii cărţilor s-au implicat activ în realizarea filmelor.

Rogue Trader

filme inspirate din carti

Acest film este o adaptare a memoriilor scrise de Nick Leeson, Rogue Trader: How I Brought Down Barings Bank and Shook the Financial World. Ewan McGregor a jucat într-un mod absolut perfect rolul unui om orbit de succesul său şi de averea câştigată, care a ajuns să facă mai multe greşeli ce i-au adus pierderi impresionante de bani. Planul cu care a venit personajul nostru să-şi mascheze eşecul nu a făcut decât să-l adâncească şi mai mult într-o lume a scamatoriilor financiare şi a minciunilor din care nu avea cum să iasă nevătămat.

Anywhere But Here

filme inspirate din carti

Acest film este bazat pe biografia cu acelaşi nume scrisă de Mona Simpson- sora lui Steve Jobs, despre existenţa căreia nu a ştiut până la vârsta de 27 de ani. Cartea şi, implicit, filmul spune povestea copilăriei lui Jobs cât şi povestea părinţilor.

Under Suspicion

filme inspirate din carti

Under Suspicion este un film bazat pe cartea Brainwash a lui John Wainwright, un autor britanic care a scris peste 80 de romane poliţiste. Aceasta este povestea unui duel intelectual intens dintre un avocat de succes şi un detectiv cu experienţă care vrea să-l acuze de mai multe crime cu sânge rece şi violuri. Poliţistul, foarte competent de altfel, îşi dă seama că va afla adevărul din spatele ororilor doar dacă va reuşi să pătrundă în cele mai întunecate şi periculoase colţuri ale sufletului suspectului.

The Hurricane

filme inspirate din carti

Subiectul acestui film este inspirat din două cărţi, ambele avându-l ca personaj principal pe boxerul Rubin “Hurricane” Carter. Personajul, interpretat de Denzel Washington, a fost cel mai important concurent la titlul de campion, la categoria mijlocie, la campionatul din iunie, 1966. Ajunge să fie acuzat pe nedrept de trei crime comise într-un bar din New Jersey şi primeşte astfel închisoare pe viaţă. Tot ce îşi doreşte el în acest moment este un proces corect.

This Boy’s Life

filme inspirate din carti

Un film bazat pe cartea lui Tobias Wolff, un profesor universitar de literatură care spune povestea copilăriei lui din anii ‘50 şi ‘60. Wolff povesteşte cum mama lui, Caroline îl întâlneşte pe Dwight- o persoană drăguţă şi politicoasă. Ea speră că o relaţie cu el va aduce stabilitate atât în viaţa ei cât şi în cea a băiatului ei şi ajunge astfel să se căsătorească… nici că se putea să se înșele mai mult de atât. La scurt timp, Dwight şi-a arătat adevărata faţă, aceea a unui om dur şi irascibil care le-a făcut viaţa un adevărat calvar.

Lone Survivor

filme inspirate din carti

Un film bazat pe cartea cu acelaşi nume scrisă de Marcus Luttrell şi Patrick Robinson, care spune povestea unui soldat SEAL din Afganistan. Echipajul din care făcea parte primeşte ordin să-l neutralizeze pe Ahmad Shah, un lider Taliban. Soldaţii sunt prinşi într-o capcană şi chiar dacă şansele nu sunt unele favorabile pentru ei, nu se opresc o secundă din luptă. La realizarea acestui film au fost implicaţi mai mulţi veterani de război, cât şi eroul şi supravieţuitorul, Marcus Luttrell.

Hardball

filme inspirate din carti

Acest film este despre un om meschin, obsedat de jocurile de noroc, alcoolist care se trezeşte peste noapte că trebuie să antreneze cea mai proastă echipă de baseball din Chicago. Povestea spusă în acest film are la baza ei cartea lui Daniel Coyle, Hardball: a Season in the Projects. O poveste despre ambiţie, amuzantă şi dramatică în acelaşi timp, care ne arată că puţină determinare poate schimba soarta mai multor oameni.

Philomena

filme inspirate din carti

Bazat pe cartea lui Martin Sixsmith, The Lost Child of Philomena Lee, are în centrul său povestea unei tinere irlandeze, Philomena, care rămâne însărcinată în adolescenţă. Părinţii ei o trimit la o mănăstire care se ocupă cu îngrijirea acestor “femei decăzute”, iar copilul ei este dat spre adopţie unei familii americane. Philomena trece prin umilinţe greu de imaginat, dar spre fericirea celui ce vizionează filmul sau citeşte cartea, reuşeşte să scape din acel loc oribil. Ca femeie, ajunge să trăiască o viaţă decentă, dar în tot acest timp băiatul ei rămâne mereu cu o bucăţică din viaţa pe care ar vrea să o regăsească.

The Fan

filme inspirate din carti

Această poveste este despre starul baseball-ului, Bobby Rayburn care este transferat la echipa Giants din San Francisco. Ajunge să fie sub supravegherea permanentă a jurnaliştilor dar de asemenea captează şi atenţia unui suporter fanatic care este îndrăgostit de echipa Giants, Gil Renard.

Dangerous Beauty

filme inspirate din carti

Acest film, inspirat din cartea The Honest Courtesan de Margaret Rosenthal, spune povestea Veronicai Franco, cea mai faimoasă curtezană din Italia. S-a născut în anul 1546 şi a murit la vârsta de 45 de ani iar faima nu şi-a câştigat-o doar datorită frumuseţii ei cât şi cu ajutorul inteligenţei. Ajunge să se îndrăgostească de Marco, un aristocrat al vremii care îi împărtăşeşte iubirea dar este lipsit de putere în faţa normelor sociale din acea vreme. Tatăl lui i-a interzis categoric căsătoria cu Veronica deoarece era lipsită de zestre.

sursă: brightside.me

About Author

Avatar

Leave A Reply

Acest formular colectează adrese de email și nume cu scopul de a răspunde eventualelor solicitări/întrebări. Pentru a utiliza acest formular declar că am peste 16 ani, că am citit și sunt de acord cu Politica de confidențialitate a acestui site.