Vernisaj Internațional de Pictură, la Timișoara

0

group photo

Asociația Blythswood Banat vă invită vineri, 23 iunie, ora 18:00, la vernisajul jubiliar al Simpozionului Internațional de Creație Artistică „Ștefan Jäger”. Evenimentul va avea loc la Galeria Calpe, str. Hector nr. 1 (Bastion Theresia), Timișoara. Operele expuse sunt realizate de către 52 de artiști internaționali, pe parcursul celor cinci ediții ale simpozionului, începând din anul 2013 și găzduite în orașul Jimbolia, la sediul asociației Blythswood Banat.

Pentru cea de-a cincea ediție, organizată în perioada 14 – 22 iunie, 13 artiști din Franța, România, Grecia, Germania, Ucraina, Rep. Moldova, Rusia și Polonia au realizat câte două opere de artă. Acestea sunt donate asociației Blythswood Banat și vor fi expuse în cadrul evenimentului aniversar. Simpozionul promovează arta prin colaborare și schimb de idei.

Numele „Ștefan Jäger” este reprezentativ pentru comunitatea Jimbolia. El a fost un pictor local de etnie germană, considerat unul dintre cei mai mari artiști ai Banatului de la începutul secolului al XX-lea.

Intrarea la vernisaj este gratuită.

Asociația Blythswood Banat este o fundație caritabilă înființată în 2001 care realizează proiecte sociale și culturale în comunitatea Jimbolia din vestul Timișului.

Printre proiectele asociației se numără două programe after-school pentru copii de clasele I-VIII care provin din familii defavorizate, proiecte de îngrijire pentru tineri seropozitivi și servicii la domiciliu pentru persoane vârstnice care nu se pot gospodări și întreține singure.

About Author

Aliona Tcaci

Leave A Reply

Acest formular colectează adrese de email și nume cu scopul de a răspunde eventualelor solicitări/întrebări. Pentru a utiliza acest formular declar că am peste 16 ani, că am citit și sunt de acord cu Politica de confidențialitate a acestui site.