Recomandări de lectură la început de toamnă

0

Am dedicat destul de mult timp cărților vara aceasta, dar nu înseamnă că toamna va diminua ritmul lecturilor mele. Noutățile editoriale nu au ținut prea mult cont de vacanță şi aşa se face că lista mea de dorințe a crescut. Dacă şi vouă vă place să citiți, iată câteva sugestii de lectură culese dintre aparițiile cele mai proaspete sau din cele viitoare.

Conjurația imbecililor de John Kennedy Toole apare într-o nouă ediție la Editura Polirom. Dacă aveți chef să râdeți cu poftă, acest roman este alegerea potrivită. Avem un personaj cât se poate de amuzant, deşi deloc simpatic, ale cărui concepții frizează absurdul. Întâmplările al căror protagonist este, dar şi celelalte personaje pitorești vă vor menține permanent zâmbetul pe buze.

O altă carte care mi-a atras atenția şi care cred că ar putea menține vie atmosfera de vacanță este “Să te păzeşti de peisaje de Corinne Desarzens (Editura Univers). Romanul are în centru un castel irlandez şi, desigur, câteva personaje inedite care îşi leagă viețile de acest castel, fascinate fiind de minunatele peisaje pe care le bănuiesc descrise în detaliu în cuprinsul cărții.

Istanbul. Orașul imperial” de John Freely, volum apărut la Editura Trei, este un fel de biografie ilustrată a acestui oraș fascinant, situat pe două continente, cu o istorie tumultuoasă. Dacă sunteți atrași de istorie, dar şi de călătorii, această carte va fi o adevărată delectare.

Iar dacă simțiți nevoia unei cărți mai lejere, le puteți încerca pe cele din colecția Polirom Junior, care cuprinde cărți destinate adolescenților, atrăgătoare şi pentru adulți. Cea mai recentă apariție în această colecție este 35 de kile de speranță de Anna Gavalada, care spune povestea unui băiat pe nume Grégoire, pentru care şcoala este un bau-bau. După ce rămâne a doua oară repetent şi pierde sprijinul bunicului său, în atelierul căruia se refugia construind felurite chestii ingenioase, Grégoire îşi dă seama de gravitatea situației în care se află. Din fericire, nu e totul pierdut. Cum va ieși la liman rămâne să descoperiți citind cartea.

About Author

Andreea Iulia Toma

Existența mea ar fi lipsită de culoare dacă n-ar fi cărțile, cărora le-am dedicat o bună parte din timpul meu în ultimii ani (aproape patru), de când mi-am făcut și eu un blog ca tot omul și îmi dau cu părerea atunci când simt nevoia. Mămică, de profesie jurist, dar fără a fi practicat vreodată, mă învârt într-un spațiu înțesat de cărți, mici bucurii și tot felul de griji neinteresante.

Leave A Reply

Acest formular colectează adrese de email și nume cu scopul de a răspunde eventualelor solicitări/întrebări. Pentru a utiliza acest formular declar că am peste 16 ani, că am citit și sunt de acord cu Politica de confidențialitate a acestui site.