Cărarea pierdută de Alain Fournier

0

Roman al efervescenței adolescentine, Le Grand Meaulnes- acesta este titlul original- îmbină pitorescul peisajului rural francez al sfârșitului de secol nouăsprezece cu aventura savuroasă a căutării viselor pierdute, îmbrăcate într-un val de nostalgie. O reconstituire fascinantă a unui univers risipit în negura timpului- vârsta la care idealurile iau proporții uriașe, iar clipele se transformă în amintiri pline de melancolie, păstrând cu rigurozitate fiecare amănunt care, în miezul său, conține însăși esența adolescenței.

“…în care s-au scurs zilele cele mai tulburate și mai dragi din viața mea, casa de unde au plecat și unde s-au întors iarăși, să se sfarme, ca niște valuri de o stâncă pustie, aventurile noastre.”

Cărarea pierdută este aventura a doi prieteni ce încearcă să regăsească tărâmul misterios al primei iubiri, locul în care s-au născut visele inimilor lor tinere. Candoare, entuziasm, nerăbdare, bucurie, tristețe- toate acestea alcătuiesc mănunchiul sentimentelor ce răzbat din filele cărții. Marele Meaulnes vorbește despre puternica amprentă a adolescenței, care influențează adeseori destinul, dar și despre farmecul irosit al anilor cei mai frumoși. O poveste captivantă, dulce-amăruie, ce stârnește trăiri contradictorii în sufletul cititorului. Și, dacă nu v-am convins, mai adaug că această carte este pomenită de Marquez în volumul său de memorii ca fiind una dintre capodoperele sale preferate, în tinerețe.

About Author

Andreea Iulia Toma

Existența mea ar fi lipsită de culoare dacă n-ar fi cărțile, cărora le-am dedicat o bună parte din timpul meu în ultimii ani (aproape patru), de când mi-am făcut și eu un blog ca tot omul și îmi dau cu părerea atunci când simt nevoia. Mămică, de profesie jurist, dar fără a fi practicat vreodată, mă învârt într-un spațiu înțesat de cărți, mici bucurii și tot felul de griji neinteresante.

Leave A Reply

Acest formular colectează adrese de email și nume cu scopul de a răspunde eventualelor solicitări/întrebări. Pentru a utiliza acest formular declar că am peste 16 ani, că am citit și sunt de acord cu Politica de confidențialitate a acestui site.