7 librării ciudate și interesante

0

Dacă ești iubitor de cărți, cu siguranță vei adora aceste librării– interesante, ciudate și inedite. Acest articol, probabil te va determina să îți faci bagajele și să pleci într-o călătorie pentru a le vizita pe toate.

1. The Book Barge

librarii interesante si ciudate

Această librărie plutitoare este situată pe un vapor ce navighează pe canalele din Regatul Unit. De obicei, este ancorat în Staffordshire. Locația este unică, ceea ce face această librărie specială, în comparație cu lanțurile mai mari din jur.

2. John King Used and Rare Books

librarii interesante si ciudate

Fosta fabrică de mănuși din Detroit, Michigan, a fost abandonată în anii ‘40. Acum, acesta este locul unde se află John King’s books, o librărie cu cinci etaje pentru toți iubitorii de cărți. Nu judeca librăria după exteriorul înfricoșător și nu-ți fie frică să pășești înăuntru. Aparențele pot fi deseori înșelătoare iar surpriza este pe măsură.

3. Livraria da Vila

librarii interesante si ciudate

Dacă treci vreodată prin Sao Paulo, Livraria da Vila este un must-visit. Librăria arată de parcă ar fi construită exclusiv din cărți. Dacă te uiți în sus, vei găsi cărți suplimentare în găurile din tavan.

4. Coney Island Book Store and Barber Shop

librarii interesante si ciudate

Ideea acestui loc combină două dintre plăcerile masculine: îngrijirea și cititul. Ia o carte și lasă-te răsfățat. Toate cărțile costă 5 dolari, așa că merită să treci pe acolo.

5. The Montague Bookmill

librarii interesante si ciudate

Localizată lângă Amherst, Massachusetts, librăria a fost construită într-o moară veche din 1842. Clienții sunt foarte frumos tratați la The Montague Bookmill, deviza acestei librării fiind: „Dacă nu putem găsi cartea pe care o cauți, îți vom găsi alta și mai bună, pe care nici nu știai că o vrei.”

6. Selexyz Dominicanen

librarii inedite si ciudate

În 2007 s-a deschis o librărie inedită și extraordinar de frumoasă în Maastricht, Olanda. Dacă te afli vreodată prin preajmă, asigură-te că te oprești să vezi și această librărie, construită într-o fostă biserică dominicană, ce datează din secolul XIII.

7. OHWOW Book Club

librarii inedite si ciudate

Situat în subsolul unei case vechi din Greenwich Village, acest loc ce seamănă cu o baie este nu doar un loc unde se vând cărți, ci și un loc unde se publică cărți. OHWOW se descriu ca fiind „un loc special, ce oferă cărți care estompează linia între obiecte și comori.”

text: Ștefana Macovei
sursă: hispotion.com

About Author

Altfel.

Leave A Reply

Acest formular colectează adrese de email și nume cu scopul de a răspunde eventualelor solicitări/întrebări. Pentru a utiliza acest formular declar că am peste 16 ani, că am citit și sunt de acord cu Politica de confidențialitate a acestui site.