20 de cărți care îți vor schimba perspectiva asupra vieții

0

Cărţile nu doar ne poartă spre universurile imaginaţiei noastre, ele au, de asemenea, puterea să ne schimbe realitatea. Sunt convinsă că fiecare am trecut prin momentul acela când, după ce am închis o carte, ne-am simţit complet schimbaţi.

Aşadar, am selectat pentru tine 20 de cărţi care îţi vor revoluţiona modul de a gândi după fiecare în parte. E cel mai năucitor sentiment pe care ţi-l poate da o carte. Bucură-te de el!

carti care iti vor schimba viataFlori pentru Algernon de Daniel Keyes

Personajul principal al acestei cărţi, Charlie, are un IQ scăzut. El acceptă să se supună unei operaţii brutale pe creier care duce la o creştere instantă a inteligenţei. Dar oare, îl va face această nouă inteligenţă pe care a dobândit-o un om mai fericit? Are nevoie o persoană de un IQ cât mai mare ca să poată fi considerată un individ?


carti care iti vor schimba viata1984 de George Orwell

Această carte aduce în lumina reflectoarelor un sistem în care libertatea individuală este îngrădită şi tot ce se doreşte aici este un control absolut asupra fiecărui individ. Această societate pare una nebună din cauză că ridică problema unei mentalităţi sclave în care fiecare gând trebuie să aibe permisiunea să înflorească în mintea omului. Această lume este controlată de un partid care îl are în conducerea supremă pe caracterul mitic Big Brother (Fratele mai mare).

carti care iti vor schimba viataSplendida cetate a celor o mie de sori de Khaled Hosseini

Povestea acestui roman se învârte în jurul vieţii a două femei care trec prin evenimente dramatice în Afganistan. Aceste femei nu au nimic în comun; trăiesc în lumi diferite care nu s-ar fi intersectat niciodată dacă nu era războiul la mijloc. Acum, ele trebuie să stea împreună şi să se ferească una pe cealaltă de primejdiile ce se arată.

 

carti care iti vor schimba viataSticletele de Donna Tartt

Theo Decker, un adolescent de 13 ani supravieţuieşte ca prin urechile acului unei explozii dintr-un muzeu care-i omoară mama. Abandonat de tatăl lui, el este adoptat de familia bogată a unui prieten. Atunci când apare tatăl lui din nou în peisaj, nu face altceva decât să agite spiritele. Singura consolare pe care Theo o mai are acum este un mic tablou olandez pe care l-a furat în ziua exploziei din muzeu, la îndemnurile unui bătrân ciudat aflat pe moarte. Un roman despre întorsăturile vieţii, despre soartă şi despre cruzimea ei, un roman de citit cu sufletul deschis, plin de învăţăminte şi brutalitate.

carti care iti vor schimba viataPrinţul Hoţilor de Chuck Hogan

O grupare de hoţi jefuiesc o bancă şi o răpesc pe managerul ei, Claire Keesey, pe care o eliberează imediat ce se află în siguranţă. Neaşteptat, unul din liderii grupării se îndrăgosteşte de ea. Îşi dă jos masca, îşi ascunde pistolul şi încearcă să-i cucerească inima. Dar, într-un alt plan, apare un detectiv care de asemenea nutreşte sentimente pentru Claire.

 

carti care iti vor schimba viataZbor deasupra unui cuib de cuci de Ken Kesey

Ca să scape de închisoare, Randle Patrick McMurphy se declară nebun şi ajunge astfel într-un ospiciu. Mildred Ratched este asistentă şefă în această instituţie şi toţi pacienţii trebuie să facă faţă cruzimii şi brutalităţii ei. Dar McMurphy nu este pregătit încă să-şi accepte soarta aşa că decide să organizeze o revoltă.

 

carti care iti vor schimba viataProcesul de Franz Kafka

Cu trecerea timpului, regimurile politice se schimbă, dar o singură poveste rămâne mereu aceaşi- o poveste stranie, captivantă, terifiantă şi absurdă a “Procesului” care începe dintr-un absurd nimic şi se termină cu o absurdă moarte.

 

carti care iti vor schimba viataPortretul lui Dorian Gray de Oscar Wilde

Acest roman spune poveste dramatică şi fascinantă a lui Dorian Gray, un personaj care a devenit victima dorinţei de a fi mereu tânăr fără să ia în considerare ce înseamnă de fapt o tinereţe fără bătrâneţe.

 

carti care iti vor schimba viataHamlet de William Shakespeare

În grandiosul castel Danez, Elsinore, o fantomă ce seamănă izbitor de bine cu un rege recent decedat se arată constant soldaţilor. Când această ştire ajunge la urechile prinţului danez, Hamlet, acesta doreşte să vadă fantoma tatălui său cu proprii ochi. Întâlnirea înspăimântătoare îl îngrozeşte pe prinţ. Fantoma îi spune lui Hamlet că unchiul său care conduce acum regatul este cel care l-a ucis şi îi cere fiului său să-i răzbune moartea.

carti care iti vor schimba viataShantaram de Gregory David Roberts

Această carte este o confesiune în mare parte bazată pe o poveste adevărată. E greu să-ţi dai seama unde este trasă linia dintre realitate şi ficţiune în acest roman. Personajul principal din această poveste a fugit mult timp de autorităţi exact ca şi autorul. După ce a petrecut doi ani în închisoare a ajuns să facă contrabandă în Bombay şi a participat în războaiele mafiei din India. Dar singurul său scop a fost acela de a-şi găsi singura şi adevărata dragoste pierdută cândva, după care a răscolit întreaga lume.

carti care iti vor schimba viataMic dejun la Tiffany de Truman Capote

Acest roman ne spune povestea unei prietenii de un an de zile între un narator necunoscut şi Holly Golightly. Holly este o tânără de 18-19 ani a cărui singur scop este să îşi găsească un bărbat cu bani cu care să se căsătorească într-o zi. Ea îşi împărtăşeşte poveştile şi opiniile despre viaţă în New York cu naratorul care îi este vecin şi un scriitor ambiţios.

 

carti care iti vor schimba viataGreaţa de Jean-Paul Sartre

Greaţa este esenţa fiinţei unui om care este prins în vâltoarea vieţii şi lăsat la mila unei realităţi stranii, nemiloase şi sumbre. Greaţa este despre eşecul de a iubi şi a te încrede în cineva, despre incapacitatea de a înţelege o altă persoană. Cealaltă faţă a monezii care poartă chipul disperării este cea care poate reda libertatea individului. Dar ce să şi faci cu această libertate atunci când în interiorul tău mori de singurătate?

carti care iti vor schimba viataScânteia Vieţii de Erich Maria Remarque

Remarque ştie cel mai bine cum să spună o poveste despre teroare şi speranţă în acelaşi timp. Această carte conturează sufletul uman prins în vârtejul războiului. Aceste suflete care sunt cu desăvârşire deprivate de libertate şi speranţă, dar care sunt în acelaşi timp alimentate cu o scânteie a vieţii care le întreţine dorinţa de supravieţuire.

 

carti care iti vor schimba viataJocul cu mărgele de sticlă de Hermann Hesse

Această carte este o revelaţie pentru fiecare cititor care îndrăzneşte să-i întoarcă paginile. Ea povesteşte despre o ţară a cercetătorilor şi a oamenilor determinaţi să aducă o schimbare prin capacităţile lor mentale. Toate instituţiile din această ţară sunt conduse de jocul mărgelelor de sticlă care este o combinaţie între cele mai sofisticate creaţii ale minţii umane. Cu toate acestea, spiritul uman nu îşi găseşte liniştea aici.

carti care iti vor schimba viataOmul invizibil de H. G. Wells

Acesta este un roman despre aventurile ciudate ale unui tânăr geniu fizician care, într-un mod foarte naiv, a crezut că poate schimba legile naturii, sau cel puţin că le poate controla pe deplin. A ajuns să fie persecutat şi distrus de societate.

 

carti care iti vor schimba viataSă nu mă părăseşti de Kazuo Ishiguro

Kathy, Ruth şi Tommy au crescut într-un internat. Au avut o viaţă normală, plină de lecţii, picturi ba chiar participau în piese de teatru organizate de şcoală. Într-o zi, viaţa lor avea să se schimbe o dată cu aflarea unui adevăr îngrozitor: singura lor menire pe această planetă era să fie donatori, creaţi cu unicul scop de a scăpa de la inevitabila moarte anumiţi pacienţi cu boli terminale. Contrar a ceea ce ai crede, această veste nu îi şochează şi ei ajung să-şi accepte soarta.

carti care iti vor schimba viataÎmpăratul muştelor de William Golding

Un grup de băieţi supravieţuiesc prăbuşirii unui avion şi se trezesc dintr-o dată singuri pe o insulă pustie. Nu se întrevede nici un ajutor la orizont şi ei trebuie să se adapteze noilor condiţii de viaţă. Uni băieţi vor să imite modelul adulţilor pe când alţii se mulţumesc cu jocuri copilăreşti în cele mai agresive forme posibile.

 

carti care iti vor schimba viataMetoda respiraţiei de Stephen King

Există în New York un club de poveşti, club ai cărui membrii cred cu ardoare că nu contează cine povesteşte, ci importantă e povestea în sine. Prin intermediul acestei cărţi ai ocazia să faci parte din acest club şi să asculţi, astfel, povestea uimitoare a unei femei care a făcut lucruri extraordinare pentru a-şi salva copiii.

 

carti care iti vor schimba viataLeagănul pisicii de Kurt Vonnegut

Cel de-al patrulea roman a lui Kurt Vonnegut este despre invenţia teribilă a unui fizician laureat cu Premiul Nobel, Felix Hoenikker. Acest om a inventat o substanţă numită ice-nine care este atât de puternică încât ar putea omorî toată umanitatea.

 

carti care iti vor schimba viataMarile Speranţe de Charles Dickens

La bazele acestui roman fascinant se află povestea unui băiat pe nume Pip care a rămas orfan la o vârstă fragedă şi a fost crescut de o soră abuzivă. Viaţa lui se schimbă radical atunci când întâlneşte un evadat pe care-l ajută să se elibereze din lanţuri.

 

sursă: brightside.me

About Author

Avatar

Leave A Reply

Acest formular colectează adrese de email și nume cu scopul de a răspunde eventualelor solicitări/întrebări. Pentru a utiliza acest formular declar că am peste 16 ani, că am citit și sunt de acord cu Politica de confidențialitate a acestui site.