10 cărți din 2015 pe care ar trebui să le adaugi pe lista ta “de citit”

0

Anul 2015 ne-a adus câteva cărți mult așteptate dar și unele care ne-au luat prin surprindere. Iată unele dintre cele mai interesante, care ne-au ținut în suspans și ne-au propulsat într-o lume magică și plină de mister.  

Paula Hawkins fata din trenPaula Hawkins, The Girl on the Train

„Fata din tren” este povestea lui Rachel, care face naveta în fiecare zi spre Londra și înapoi. Ea urmărește oamenii pe fereastră și își imaginează vieți perfecte pentru ei. Un cuplu pe care i-a numit Jess și Jason par să aibe totul: dragoste, bogăție și fericire. Însă, într-o zi, Rachel o observă pe Jess într-o situație compromițătoare. De asemenea, ziua următoare, Jess dispare.

Stephen King Finders KeepersStephen King, Finders Keepers

Noul roman al lui Stephen King este al doilea din trilogia „Bill Hodges”. John Rothstein este un fost scriitor celebru, care nu a mai publicat nici o carte de zeci de ani. El păstrează acasă manuscrisele pentru o nouă carte și așteaptă momentul potrivit pentru a le publica. Însă, într-o zi, acestea sunt furate iar scriitorul este ucis.

 

David Mitchell The Bone ClocksDavid Mitchell, The Bone Clocks

Autorul romanului „Atlasul norilor” revine cu o nouă carte. Tânăra Jolly Skyes fuge de acasă după o ceartă cu mama sa. Ea se întâlnește cu o bătrână ciudată pe nume Esther Little. Din acest moment viața lui Holly se schimbă complet într-una departe de-a fi normală.

 

Ben Lerner 10:04Ben Lerner, 10:04

Romanul prezintă povestea unui scriitor tânăr care, după ce a primit numeroase laude pentru succesul noii sale cărți, este diagnosticat cu o boală genetică. Șocat, el începe să vadă viața cu alți ochi, imaginându-și o lume viitoare ipotetică. Arată exact ca a noastră, cu excepția unor mici schimbări.  

 

David Lagercrantz prizoniera in panza de paianjenDavid Lagercrantz, The Girl in the Spider’s Web

Stieg Larsson nu a avut timp să își termine următorul roman, așa că David Lagercrantz a făcut-o în locul său. Seria Millenium se întoarce și astfel ne întâlnim din nou cu hakerița punkistă Lisbeth Salander, care îl ajută pe jurnalistul Mikael Blomkvist să investigheze noi crime și mistere care trebuie rezolvate.

 

Anthony Doerr All the Light We Cannot SeeAnthony Doerr, All the Light We Cannot See

Aceasta este o poveste a destinului, a războiului și a speranței, a unei fetițe franțuzoaice oarbe și a unui băiețel german timid în încercarea de-a supraviețui tragediilor celui de-al doilea Război Mondial. Cartea a câștigat pe merit premiul Pulitzer în 2015 pentru cea mai bună ficțiune.

 

Harper Lee Go Set a WatchmanHarper Lee, Go Set a Watchman

De 55 de ani lumea așteaptă cartea aceasta iar acum este în sfârșit aici. În romanul „Du-te şi pune un străjer” acțiunea se petrece în lumea cărții „Să ucizi o pasăre cântătoare”, însă 20 de ani mai târziu când Jean-Louise Finch se întoarce acasă din New York pentru a-și vizita tatăl.

 

John Boyne The Boy at the Top of the MountainJohn Boyne, The Boy at the Top of the Mountain

Cartea, a cărei acțiuni se petrece la sfârșitul anilor 1930, îl are ca protagonist pe Pierrot, care trăiește o viață liniștită alături de părinții săi, de prieteni și de cățelul său iubit. O tragedie îl lasă orfan și astfel el se mută la mătușa lui, o femeie de servici într-o casă luxoasă, în vârful unui munte în Germania. Acolo Pierrot se împrietenește cu un băiat cu mustață neagră și un câine german. Numele său este Adolf Hitler.

Elena Ferrante The Story of the Lost ChildElena Ferrante, The Story of the Lost Child

„Povestea copilului pierdut” este al patrulea roman napoletan al scriitoarei și prezintă povestea prietenelor din copilărie, Elena și Lila. Ele se reîntâlnesc și contemplează asupra problematicii maturității, a bătrâneții, a morții și a scopului vieții. Este o saga veritabilă, dar tristă, despre adevăratele valori ale unei prietenii.

 

Kristin Hannah The NightingaleKristin Hannah, The Nightingale

„Privighetoarea” este un roman cu o acțiune ce se desfășoară în Franța celui de-al doilea Război Mondial. Două surori, care trăiesc într-un sat sub ocupație germană, luptă pentru libertate, fiecare în propriul stil, fiind foarte diferite. Tragediile războiului sunt portretizate surprinzător de bine, alături de curajul și eroismul femeilor de rând și a sacrificiilor extreme pe care oamenii sunt gata să le facă, unii pentru alții.

text: Ștefana Macovei
sursă: brightside.me

About Author

Altfel.

No Comments

Leave A Reply

Acest formular colectează adrese de email și nume cu scopul de a răspunde eventualelor solicitări/întrebări. Pentru a utiliza acest formular declar că am peste 16 ani, că am citit și sunt de acord cu Politica de confidențialitate a acestui site.