Shopping alternativ – Fashion Fridays Fair

0

– ediția de toamnă-

În perioada 22-24 octombrie, la Continental Parc, s-a desfăşurat cea de-a 4-a ediţie Fashion Fridays Designer’s Fair, cel mai mare târg de modă şi design românesc din vestul ţării.

fashion fridays

Conceptul evenimentului a luat naştere sub iniţiativa Iuliei Cazacu, care promovează şi susţine astfel tinerii creatori români, unind sub acelaşi acoperiş designeri de îmbrăcăminte, încălțăminte, accesorii şi bijuterii. Târgul se adresează tuturor pasionaţilor de modă, oferind o alternativă magazinelor din mall sau shopping-ului online şi îndeamnă cumpărătorul să iasă din zona de comfort, să iasă din uniforma brand-urilor de retail şi mai ales să aibe parte de o experienţă inedită şi originală. Noi am participat şi susţinut Fashion Fridays Designer’s Fair şi am fost încântaţi de experienţă.

Faţă de ediţiile precedente, anul acesta, târgul a dezvoltat o nouă secţiune în cadrul evenimentului, intitulată Out of the Closet, un concept împrumutat de la yard sale-urile americane. Pe lângă standurile designerilor, secţiunea Out of the Closet a oferit şansa fashionistelor şi pasionatelor de shopping, ale căror dulapuri au devenit neîncăpătoare, să îşi scoată la vânzare hainele, pantofii şi accesoriile uitate din garderobă. Astfel, clienţii care au păşit pragul târgului, au fost încântaţi să găsească, pe lângă creațiile designerilor locali, o multitudine de haine noi şi chic, la preţuri extrem de avantajoase.

fashion fridays

Dispunând de o locaţie mai generoasă faţă de ediţiile trecute, spaţiul a fost împărţit în două zone clar delimitate – standurile designerilor vestimentari, de bijuterii şi marochinărie şi standurile Out of the closet.

Majoritatea designerilor participanţi au crescut odată cu târgul. Dacă în primele ediţii, atmosfera şi colecţiile erau mai reţinute, anul acesta, o explozie de forme, print-uri şi culori ce capătă forma unor colecţii de iarnă extrem de dinamice şi îndrăzneţe, au umplut standurile şi umeraşele. Au predominat paltoanele supradimensionate sau structurale, un strop de anii’ 60, croiuri geometrice, multă culoare şi în special, produse de calitate, atent lucrate.

fashion fridays

Însă, evenimentul Fashion Fridays Designer’s Fair nu reprezintă doar un târg de modă cu vânzare ci şi un eveniment social, civic şi cultural. Prezenţa modelelor, fotografiilor, blogger-ilor, make-up artiştilor şi hairdress-ilor a animat atmosfera generală a târgului. Chiar dacă vremea nu a ţinut cu organizatorii, atmosfera efervescentă din interior şi multitudinea de produse oferite a scos timişorenii din case în număr extrem de mare.

Am revăzut designeri preferaţi şi am cunoscut alţii noi, m-am plimbat neîncetat printre standurile expozanţilor, pipăind toate materialele ce îmi ieşeau în cale şi am plecat fericită cu câteva achiziţii şi multă bună dispoziţie.

fashion fridays

text: Mădălina Gugilă

About Author

Altfel.

Leave A Reply

Acest formular colectează adrese de email și nume cu scopul de a răspunde eventualelor solicitări/întrebări. Pentru a utiliza acest formular declar că am peste 16 ani, că am citit și sunt de acord cu Politica de confidențialitate a acestui site.