Gemstones, lumea bijuteriilor de poveste

0

Te-ai întrebat vreodată cum arată lumea de poveste a bijuteriilor Gemstones? Află că este unul dintre cei mai longevivi producători de bijuterii din aur cu pietre prețioase de pe piața din Timișoara. Bazele companiei au fost puse în 2002 când primul magazin a fost deschis în Timișoara. Într-un timp foarte scurt extinderea rețelei de magazine a venit ca un pas natural și astfel au apărut filialele din București, Constanța și Cluj-Napoca.

bijuteri Gemstones

În luna august a anului următor, Gemstones Bijou a deschis și un laborator de producție dotat cu cea mai nouă tehnologie tot în Timișoara. Fiecare bijuterie poartă în ea mai mult decât pietre prețioase. În fiecare încrustație este așternută experiența bijutierilor, care se înmulțește cu fiecare nouă bijuterie creată, dar mai ales, se ascunde o poveste unică.

bijuteri Gemstones

Povestea fiecărei bijuterii începe cu același material: ceara, dar până la finalul procesului de producție, poveștile numără exact câte bijuterii se crează. Cerceii, inelele, verighetele sau pandativele se construiesc în ceară, iar fiecare din ele se pun apoi pe crengile unui pomișor din același material, ca și cum s-ar împodobi un brad de Crăciun. Acest pomișor se introduce într-un cilindru peste care se toarnă ipsos, efectuându-se mișcări fine ale cilindrului pentru a scoate orice bulă de aer. După răcirea ipsosului se recurge la topirea cerii care se elimină și apoi se introduce aurul topit la peste 1000°C. Când pomișorul s-a întărit, se desprinde cu grijă fiecare bijuterie și se ajunge la partea finală, cea de finisare. În acest ultim stadiu se aplică pietrele prețioase precum diamantele, rubinele, safirele sau smaraldele.

bijuteri Gemstones

Datorită rarității, dar mai ales a durității fiecărei pietre, s-a întocmit tabelul MOHS, iar fiecare dintre acestea a primit o notă, 10 reprezentând maximul. După cum poate ai ghicit, diamantul a primit punctajul maxim, reprezentând cea mai dură și prețioasă piatră din câte există.

bijuteri Gemstones

Dacă interesul tău pentru minunata lume a bijuteriilor a fost instigat, ești poftit în bijuteria Gemstones Bijou din Iulius Mall, aflată la parter, unde vei descoperi mai multe informații și vei avea ocazia să creezi o poveste în jurul fiecărei bijuterii pe care dorești să o achiziționezi pentru tine sau pentru cineva drag!

bijuteri Gemstones

bijuteri Gemstones

bijuteri Gemstones

About Author

Altfel.

Leave A Reply

Acest formular colectează adrese de email și nume cu scopul de a răspunde eventualelor solicitări/întrebări. Pentru a utiliza acest formular declar că am peste 16 ani, că am citit și sunt de acord cu Politica de confidențialitate a acestui site.