Tehnologie dezvoltată în Timișoara primește o investiție de 40 milioane de dolari

0

Movidius, o multinațională IT cu centrul de dezvoltare software în Timișoara care dezvoltă tehnologie hardware & software integrată de ultimă generație, a primit una dintre cele mai mari investiții înregistrate într-o companie de profil în ultimii doi ani. Și anume, 40 milioane de dolari pentru a-și extinde afacerea și a contribui la produse revoluționare pentru domenii și piețe noi.

Tehnologia Movidius manifestă atractivitate pentru nume consacrate la nivel global din industria IT, printre care se numără și Google. Este vorba despre un procesor puternic care are capacitatea de a reconstitui modul în care omul vede și recunoaște obiectele din mediul înconjurător.

În jurul lumii, tehnologii precum Movidius devin indispensabile. Japonezii pregătesc inaugurarea primului hotel dotat cu personal format din roboți humanoizi, capabili să interacționeze cu clienții în orice limbă. În același timp, Amazon înlocuiește în procesul de distribuție transportul prin curierat cu drone. Totodată, evenimentele sociale, culturale sau sportive cresc în popularitate și datorită dispozitivelor inteligente care permit înregistrarea momentelor deosebite și distribuirea acestora pe platformele de socializare precum Facebook.

Exemplele de mai sus au în comun o componentă esențială pentru fezabilitatea acestor concepte care vor schimba omenirea: procesorul de imagine ultra performant Myriad 2, programat la Timișoara, în centrul de dezvoltare software al Movidius. Viitorul anunță înmulțirea produselor tehnologice având încorporați senzori care imită capacitățile oamenilor. Procesorul Movidius imită această capacitatea cognitivă de a procesa și analiza conținut audiovizual, fiind alimentat doar de baterie.

procesor Movidius Myriad2

„Talentul din Banat permite producerea tehnologiilor de ultimă generație chiar și în Timișoara. Dezvoltarea noastră se datorează și evoluției domeniului Internet of Things , un domeniu de viitor în care toate dispozitivele electronice vor deveni inteligente și vor fi conectate în spațiul virtual numit Internet. Movidius Timișoara dezvoltă software care face posibilă procesarea conținutului audiovizual în timp real.”, explică Valentin Mureșan, managerul filialei Movidius din Timișoara.

Investiția oferă noi oportunități de business pentru Movidius. Planurile de viitor ale companiei anunță dublarea numărului de angajați în următorii doi ani. În plus, conducerea Movidius își exprimă interesul în a încuraja întoarcerea acasă a profesioniștilor în IT plecați în străinătate și chiar relocarea în Timișoara a programatorilor din toate colțurile țării. Strategia de creștere exponențială a echipei din România susține viziunea companiei de a crește performanțele tehnologiei care le permite poziționarea ca jucători globali în domeniu, ceea ce va face posibilă
lansarea unor noi versiuni ale procesorului Myriad până la finele lui 2015.

Despre Movidius

Movidius este o companie care dezvoltă tehnologie de ultimă generație, având sediul în Silicon Valley și centrul de software în Timișoara. Movidius construiește un procesor de conținut de tip imagine și video ultraperformant cu un consum redus de energie și spațiu. Tehnologia Myriad este folosită în construirea de telefoane mobile, drone și alte dispozitive inteligente, de avangardă tehnologică. Movidius lucrează cu companii de vârf din domeniul IT, precum Google, la cele mai avansate concepte care vor revoluționa lumea în viitorul apropiat.

valentin muresan movidius

About Author

Altfel.

Leave A Reply

Acest formular colectează adrese de email și nume cu scopul de a răspunde eventualelor solicitări/întrebări. Pentru a utiliza acest formular declar că am peste 16 ani, că am citit și sunt de acord cu Politica de confidențialitate a acestui site.