StartupSurvivor, programul unde tinerii învață antreprenoriat de la zero

0

Startup Survivor – Curs de supraviețuire in antreprenoriat este un program intensiv de educație antreprenorială aplicată, ce se adresează studenților din primii ani de studii și a carui ediție pilot s-a desfășurat la Timișoara, în perioada 4 – 19 noiembrie.

Programul a fost gândit cu scopul de a transmite informații structurate despre ce presupune dezvoltarea unei idei de afacere de tip startup, cu focus pe validarea acestora prin utilizarea metodologiei Lean Startup. Startup Survivor a încorporat workshop-uri despre Lean Startup, Customer Interviews, Pitching, Core Business Skills, Financial Skills, Marketing și PR, susținute de specialiști, precum Laura Moisei, Mihai Mihaiescu sau Anna Maria Radu. Agenda Startup Survivor a mai cuprins și sesiuni de mentorat cu antreprenori locali de succes, printre care s-au numărat Cristian Boldisteanu, Adi Spiac, Florin Cornianu, Ciprian Man, Stefan Szakal, Arthur și Oana Csertus, dar și sesiuni de pitch-practice și lucru în echipă.

Startup Survivor s-a încheiat sâmbătă, 19 noiembrie cu un eveniment public, în care echipele au avut ocazia să își prezinte proiectele în fața unui juriu, cât și a publicului larg.

Andrei Firoiu, unul dintre organizatori, menționează: „Conceptul unic al acestui program este faptul că se focusează exclusiv pe partea de învățare, nefiind interesați absolut deloc de finaliatatea ideilor. Din acest motiv, nu am acceptat ca participanții să lucreze la propriile idei, aduse “de acasă”, ci am inclus în procesul de învățare inclusiv identificarea și validarea unor probleme reale pe diverse nișe. Astfel, am încercat să evităm cât mai mult atașarea emoțională față de propria idee.”

Startup Survivor antreprenoriat

Echipa câștigătoare este Onboard, o aplicație mobile ce își dorește să reinventeze sistemul de bonusare din domeniul vânzărilor.

Celelalte echipele au gândit diverse concepte de platforme și aplicații, precum Close-up Education, o platformă dedicată copiilor care doresc să își descopere vocația. Art Shelf („Breslo pentru studenți”), o platformă online, dedicată studenților creatori de handmade, care doresc să își vândă produsele și să să conecteze între ei.

RecruitME este o platformă web, ce oferă servicii video și care se adresează domeniului recrutării, În cadrul platformei, recrutorii pot selecta întrebările pentru fiecare job în parte, transmite invitații pe adresa de email a candidaților pe care îi selectează, pentru a-i răspunde video, la întrebări și vizualiza/evalua interviurile, după desfășurarea acestora.

Iar, KidPass este o idee de startup, ce dorește să vină în ajutorul părinților, care vor să ofere educație financiară copiilor. Soluția inovatoare gândită de această echipă constă într-un card prepaid și două aplicații, respectiv una pentru părinți și unul pentru copii și care să îi ajute să înțeleagă mai bine cum să își administreze mult mai bine „pușculița”.

Parteneri în cadrul acestui program au fost: 123 Contact Form, [e-spres-oh] Academy, Cozmoslabs, Demoki Interactive, Ctrl-D și organizațiile studențești: LigaAC, OSUT, BEST și AIESEC.

Iar partenerii strategici ai programului au fost INCUBOXX și Minds Hub, care au pus la dispozițe locația pentru desfășurarea activităților, pe parcursul celor două săptămâni.

Startup Survivor este un program organizat de către o echipă de voluntari dedicați, care împreună acumulează o experiență de peste 10 în antreprenoriat, organizare de evenimente și dezvoltare de programe educaționale.

Mai multe informații despre proiect se pot găsi pe site sau pagina de facebook.

About Author

Altfel.

Leave A Reply

Acest formular colectează adrese de email și nume cu scopul de a răspunde eventualelor solicitări/întrebări. Pentru a utiliza acest formular declar că am peste 16 ani, că am citit și sunt de acord cu Politica de confidențialitate a acestui site.