Startup Weekend Timișoara

0

Te-ai hotărât că vrei propriul business dar nu ai idee de unde să începi, ce să faci sau poate pur și simplu nu ai întâlnit oamenii potriviți? Ei bine, noi avem soluția: Startup Weekend- unde în doar 54 de ore poți avea propriul startup pus pe picioare! Află cum din interviul nostru cu Ana Maria Radu, unul dintre organizatorii evenimentului.

Ce înseamnă Startup Weekend? De unde a pornit ideea?

Startup Weekend este un eveniment bazat pe educație experiențială, orientat către ideile de afaceri cu aplicabilitate în zona IT/ tech, unde participanții beneficiază de resurse pentru a ajunge de la idee la startup în doar 54 de ore.

Startup Weekend este un eveniment­-concept, de origine americană, implementat în peste 100 de țări. În România, acest eveniment este organizat în orașe precum București, Cluj, Iași, Mureș și Oradea. Timișoara Startup Hub împreună cu Asociația Banat IT organizează acest eveniment în Timișoara bianual.

Cu ce se diferențiază Startup Weekend față de alte evenimente de business dedicate antreprenorilor?

Cred că unul dintre punctele forte ale acestui eveniment este faptul că acesta promovează educația prin experimente practice. Mai concret, participanții primesc suport pentru a­-și dezvolta propriul plan de afaceri, ies din zona de confort pentru a câștiga validarea potențialilor clienți, își prezintă ideea de startup în fața audienței și, totodată, conving alți oameni să li se alăture în echipă ș.a. Ba mai mult, Startup Weekend este evenimentul în cadrul căruia este încurajată competiția prietenoasă, unde oamenii prețuiesc networking­ul, deprind abilități de business esențiale, caută și primesc feedback relevant. Pe scurt, primești informație, o pui în practică în încercarea de a construi o afacere și ești premiat dacă reușești să faci asta cel mai bine dintre toți.

Cui se adresează evenimentul?

Evenimentul este dedicat antreprenorilor, activi sau aspiranți, cu background în marketing, design sau programare, indiferent de vârstă sau nivel de experiență profesională, având o idee de afacere sau dorința de a face parte dintr­-o echipă focusată pe construirea unui startup.

În 8­-10 mai va avea loc a patra ediție Startup Weekend Timișoara. Cum ar trebui să se pregătească un participant pentru eveniment?

În primul rând, sfătuim participanții să se informeze în legătură cu conceptul Startup Weekend. Organizăm sesiuni de informare și standuri în cadrul evenimentelor și facultăților de profil din oraș; ne puteți găsi și în spațiul nostru de co­-working, Timișoara Startup Hub, dar și online, pe Facebook sau la adresa swtimisoara@gmail.com. ​De aici e doar un pas, dar unul foarte important, până la achiziționarea biletului de participare de pe site-­ul nostru. La fel de important este și brainstorming­-ul asupra unei idei de startup, pornind de la identificarea unei nevoi sau oportunități. De asemenea, îi sfătuim pe participanți să-­și aducă cu ei laptopul, cuvintele și buna dispoziție.

Care este avantajul de a participa la Startup Weekend? De ce resurse beneficiază participanții pe durata evenimentului?

Primul cuvânt care îmi vine în gând este provocarea; e momentul în care te decizi să mergi cu un pas mai aproape de visul tău. La Startup Weekend încercăm să creăm o atmosferă confortabilă și antrenantă în același timp, networking­ul e la el acasă, mentorii te ghidează, hrana, muzica și internetul te țin în priză, iar distracția și răsplata muncii cu siguranță nu lipsește. Considerăm că e mai valoros procesul prin care treci, decât premiile pe care le pregătim. Unde mai pui că ai și oportunitatea de a face parte din comunitatea globală de alumni Startup Weekend unde sunt peste 45.000 de oameni cu care poți spune că ai ceva în comun: dorința de a deveni antreprenor.

Ne puteți da câteva exemple de business­uri de succes care au pornit în cadrul Startup Weekend (la nivel global)?

Conform studiilor UP Global, 35% dintre startup­-urile formate la evenimentele Startup Weekend continuă să lucreze și după competiție, indiferent dacă au urcat pe podium sau nu. Execuția face diferența între ideile bune și startup-­urile de succes care au avut o implementare extraordinară. Aplicații precum Foodspotting care te ajută să localizezi mâncăruri delicioase într­-un oraș nou, platforme ca Eventup prin intermediul cărora rezervi locații pentru evenimente, site-­uri ca și Rover pentru a găsi companie pentru animale sau aplicații ca Zaarly care listează servicii de curățenie, sunt doar câteva dintre ideile care au pornit dintr­-un eveniment ca Startup Weekend Timișoara.

timisoara startup weekend

About Author

Altfel.

Leave A Reply

Acest formular colectează adrese de email și nume cu scopul de a răspunde eventualelor solicitări/întrebări. Pentru a utiliza acest formular declar că am peste 16 ani, că am citit și sunt de acord cu Politica de confidențialitate a acestui site.