Solişti din Roma, Verona şi Madid aduc opera “Nabucco” la Arad

0

Prima montare a operei „Nabucco” de Giuseppe Verdi în Arad va avea loc la Teatrul „Ioan Slavici”, în data de 13 aprilie 2018, de la ora 19:00, și va avea ca invitați în rolurile principale soliști ai Teatrului de Operă din Roma, Arenele din Verona și ai Teatrului Real din Madrid: soprana Stefania Spaggiari și baritonul Alfio Grasso, din Italia, alături de Orchestra, Corul și Ansamblul de Balet „Opera Vox”, coordonați de bagheta dirijorului Leonard Dumitriu, cu regia semnată Ligia Ghilea.

Star – baritonul italian Alfio Grasso este unul dintre cei mai importanţi solişti de operă din ultimele două decenii, cu un circuit impresionant pe marile scene ale lumii. După studii cu celebrul tenor Angelo Bartoli, Alfio Grasso a debutat la Teatro di Opera di Roma, cu rolul Giorgio Germont din opera La Traviata de Giuseppe Verdi, alături de soprano Mirella Freni. Câştigător al marilor premii la concursurile de canto ,,F. Paolo Neglia” în 1994 şi ,,Città di Roma” în 1999, Alfio Grasso se impune în marile teatre italiene, europene şi mondiale, susţinând o bogată activitate artistică în întreaga Europă, Australia, USA, Canada, Japonia, China, America de Sud.

opera “Nabucco” la Arad

Soprana Stefania Spaggiari, solistă la Arenele din Verona, este absolventă a Conservatorului din Mantova, laureată atât în Canto, cât și în Flaut şi a devenit solistă în cele mai mari teatre din Europa. De-a lungul timpului a câştigat numeroase concursuri de canto din Italia și Germania şi devenind asistenta de regie a renumitului regizor italian Beppe de Tommasi.

Corina Huţan

About Author

Altfel.

Leave A Reply

Acest formular colectează adrese de email și nume cu scopul de a răspunde eventualelor solicitări/întrebări. Pentru a utiliza acest formular declar că am peste 16 ani, că am citit și sunt de acord cu Politica de confidențialitate a acestui site.