Săptămâna asta, pe 11-14 mai, Timișoara găzduiește cea mai amplă competiție foto din Banat

0

Desfășurat săptămâna asta, pe 11-14 mai la Timișoara, Photo Marathon adună în același loc peste 1000 de pasionați de fotografie și arte vizuale din zona Banatului.

Cele mai creative lucrări din concurs sunt premiate și promovate într-o expoziție specială

Elementul care pune în mișcare întregul concept este competiția foto, unicul eveniment de acest tip din zona Banatului. Pe 13 mai, timp de 8 ore, participanții trebuie să realizeze fotografii care să ilustreze cele 4 teme trase la sorți de juriu în ziua evenimentului. Totul se bazează pe spontaneitate și creativitate, participanții având posibilitatea să câștige premii în valoare totală de 6000 de lei. În plus, la sfârșitul evenimentului, cele mai bune lucrări din competiție sunt promovate şi expuse timp de 2 săptămâni într-o expoziție specială. Din juriul competiției fac parte Flavius Neamciuc, Mihai Surdea, Alexis Baboo și George Sinescu.

Cei care doresc să participe la competiția foto, se mai pot înscrie prin completarea formularului disponibil aici.

Expoziții inedite cu Vlad Petri, Oliver Merce, Sorin Onișor și Costică Acsinte

Alături de competiție, pasionații de fotografie pot participa la expozițiile unora dintre cei mai apreciați fotografi din România. Astfel, timp de 4 zile, pot descoperi la Photo Marathon Timișoara:

  • Viața satului românesc prin obiectivul lui Sorin Onișor (Galeria Mansarda, Facultatea de Arte și Design, UVT)
  • România secolului XX văzută de Costică Acsinte, fotograf din Primul Război Mondial (Centrul Multifuncțional Bastionul Theresia)
  • Protestele surprinse prin obiectivul lui Vlad Petri (Piața Libertății)
  • Povestea lui Juju, filosoful din mina Anina, redată vizual de către Oliver Merce (Cafeneaua D’arc)

Pe 10 mai, vizitatorii sunt așteptați la vernisajul lui Oliver Merce de la Cafeneaua D’arc de la ora 18:00, unde va avea loc și lansarea albumului „Un cincinal pe stradă”.

Mai multe detalii despre eveniment se găsesc pe site-ul www.photomarathon.ro sau pe pagina de Facebook Photo Marathon.

Despre Photo Marathon

Photo Marathon este un eveniment unic pe piața din România, care oferă pasionaților de fotografie un maraton de expoziții și o competiție fotografică atipică sub forma unui maraton derulat timp de 8 ore.

About Author

Altfel.

Leave A Reply

Acest formular colectează adrese de email și nume cu scopul de a răspunde eventualelor solicitări/întrebări. Pentru a utiliza acest formular declar că am peste 16 ani, că am citit și sunt de acord cu Politica de confidențialitate a acestui site.