Robin and the Backstabbers şi proiectul RECONSTITUIREA – o inspiraţie

0

Hello, ALTFEL People!

Ce înseamnă cel mai nou proiect Robin and the Backstabbers? Ei bine, trupa de rock alternativ vine într-un turneu naţional, Overground Elements, în cele mai mari oraşe din ţară şi au ales să îşi îmbine noul album cu filmul Reconstituirea, în regia lui Lucian Pintilie, care rulează în background la concertele lor.

Filmul a fost realizat în 1968 şi reprezintă o dramă alb-negru, după nuvela omonimă a lui Horia Pătraşcu, operă ce porneşte de la un fapt real petrecut în anii ‘50 pe malul Timişului. Povestea filmului implică reconstituirea unui banal incident, o bătaie între doi tineri, întreprinsă de Miliţie, ce se transformă într-o crimă.

Pelicula a primit premiul de cel mai bun film românesc din toate timpurile de către Asociaţia Criticilor Români de Film. Aceasta a fost interzisă de regimul comunist român după ce a rulat o scurtă perioadă de timp prin cinematografele de periferie şi s-a dovedit un succes. Relansarea a avut loc în 1990.

Diseară, ne întâlnim cu cei de la Robin and the Backstabbers la Timişoara, începând cu ora 21:00, în Fratelli Lounge and Club!

Programul turneului Overground Elements / Robin and the Backstabbers – „Reconstituirea” îl găseşti mai jos:
• 17 februarie, Bucureşti, Fratelli Lounge & Club
• 10 martie, Timişoara, Fratelli Lounge & Club
• 23 martie, Cluj, Euphoria Music Hall
• 7 aprilie, Iaşi, Fratelli Lounge & Club

Ne vedem la concerte!

About Author

Altfel.

Leave A Reply

Acest formular colectează adrese de email și nume cu scopul de a răspunde eventualelor solicitări/întrebări. Pentru a utiliza acest formular declar că am peste 16 ani, că am citit și sunt de acord cu Politica de confidențialitate a acestui site.