RIUF – Romanian International University Fair la Timisoara

0

Ce este RIUF?

            RIUF (Romanian International University Fair) este un târg de universități organizat anual în România, în orașele: București, Cluj, Iași și Timișoara.  Dorim să organizăm în acest an o ediție de toamnă în Timișoara, deoarece am observat că sunt tot mai mulți tineri interesați de studiile în străinătate și dorim ca aceștia să se poată informa din timp cu privire la o posibilă plecare la studii în altă țară. Deasemenea din experiența anilor anteriori am observat că acest eveniment este unul care aduce numeroși vizitatori și din alte orașe mai mici din județul Timiș cât și din alte județe cum ar fi Arad sau Bihor. Târgul se afla anul acesta la a XV-a ediție.

Este cel mai mare târg de universități din țară, având anual peste 20.000 de vizitatori, atât români cât și străini. Expozanții la târg provin din  20 de tări din toată lumea și anul trecut au participat 150 de expozanți. Târgul de universități se adresează elevilor de liceu, studenților, profesorilor, părinților și tuturor celor care doresc să studieze în străinătate sau vor să afle mai multe informații în legătură cu acest subiect.

În cadrul RIUF, vizitatorii vor avea ocazia să participe la seminarii, prezentări și dezbateri și să interacționeze cu persoane care lucrează cu universități din străinătate. Deasemenea vor avea acces în timp util la informaţii corecte despre oferte academice extrem de variate, vor putea să intre în contact cu tineri români studenţi/absolvenţi ai universităţilor internaţionale și vor primi răspunsuri şi soluţii pentru propriile întrebări privind experienţa academică în străinătate. Printre partenerii noștri se află: British Council, DAAD și Comisia Fulbright.

Cine organizează RIUF?

RIUF este organizat de Grupul EDUCATIVA, grup care s-a format în 2004, iar primul RIUF a fost organizat în 2005. Printre proiectele noastre se mai află și EDMUNDO care este un serviciu gratuit de de consiliere pentru studiile în străinătate. Misiunea noastră este să realizăm o schimbare în sistemul educațional din România, mutând treptat interesul spre student, punctul central din educație. Dorim ca tinerii să aibă oportunități să se dezvolte atât pe plan personal cât și profesional, iar prin organizarea RIUF dorim să-i aducem pe tineri în contact direct cu aceste oportunități.

Mai multe detalii:  www.riuf.ro

riuf

About Author

Altfel.

Leave A Reply

Acest formular colectează adrese de email și nume cu scopul de a răspunde eventualelor solicitări/întrebări. Pentru a utiliza acest formular declar că am peste 16 ani, că am citit și sunt de acord cu Politica de confidențialitate a acestui site.