Joburile viitorului în cadrul Angajatori de TOP Timișoara

0

Timișoara, 16 octombrie 2018. Săptămâna aceasta are loc Angajatori de TOP Timișoara. Vineri și sâmbătă, pe 19-20 octombrie la Centrul Regional de Afaceri cei ce își caută un job pot întâlni 70 de companii, pot aplica la peste 3000 de oportunități de carieră și pot participa la 25 de workshop-uri și conferințe, sesiuni utile în dezvoltarea abilităților și competențelor necesare pentru joburile viitorului.

În momentul actual, trei trendințe au potențialul de a schimba semnificativ modul în care va evolua piața forței de muncă: globalizarea, progresul tehnologic și schimbările demografice, dar și schimbările de valori și preferințe ale candidaților. Cele trei tendințe vor afecta cantitatea și calitatea locurilor de muncă disponibile, precum și de către cine și cum vor fi realizate acestea.

Companiile care activează pe piața din România și care vor fi prezente pe 19-20 octombrie la Angajatori de TOP Timișoara, consideră că cele top 5 aspecte care vor contribui la modificarea modului în care va arăta piața forței de muncă în viitor sunt:

 • Flexibilitatea joburilor (71%)
 • Inteligența artificială (roboți, aplicații etc) (62%)
 • Internet-of-things (smart office, new data, organizare eficientă etc) (44%)
 • Automizarea în fluxul activităților – servicii & producție (40%)
 • Noi instrumente multimedia (36%)

Una dintre provocările cu care se confruntă companiile în contextul acestor schimbări, constă în pregătirea candidaților. O pregătire ce le oferă posibilitatea de a-și dezvolta, îmbunătăți și reajusta setul de abilități și competențe astfel încât să fie competitivi pe piața forței de muncă este o preocupare constantă a angajatorilor. Companiile care vor participa la Angajatori de TOP Timișoara consideră că skill-urile de care vor avea nevoie candidații pentru a rămâne relevanți pe piața forței de muncă sunt:

 • Adaptabilitate (89%)
 • Capacitatea de învățare continuă (80%)
 • Agilitatea în învățare (64%)
 • Capacitatea de adaptare în medii culturale diverse (60%)
 • Inteligență socială (53%)

O parte dintre joburile viitorului, în concordanța cu setul de skill-uri și tendințele care vor impacta piața forței de muncă sunt deja deschise de companii de top în cadrul târgului de carieră din 19-20 octombrie de la CRAFT. Câteva dintre acestea sunt:  Software Architect for HMI Multimedia, Data Management Analyst, Engineer Radar for Autonomous Driving, Test Automation Specialist, Digital Innovator, etc.

Cele 25 de workshop-urile și conferințele care vor avea loc ediția aceasta la Angajatori de TOP Timișoara sunt și ele  parte din pregătirea pentru joburile viitorului. Vizitatorii evenimentului au ocazia să participe la sesiuni din domeniul lor de interes. Conferințele și workshop-urile TechTalks sunt adresate tuturor pasionaților de tehnologie, concentrate pe ultimele tendințe și inovații și acoperă arii precum Java, Security, Automotive & Smart Cities și Digital Transformation. Pentru persoanele interesate de inginerie și producție, Coca-Cola HBC România, Decathlon Production și AKWEL, au pregătit subiecte despre dezvoltarea proceselor prin integrarea roboților industriali, noutăți din productie, dar și despre mediul de lucru din fabrici. De asemenea, participanții pot descoperi cum să își organizeze mai bine timpul pe care îl au la dispoziție, cum își pot depăși frica de a vorbi în public, pot afla despre cele mai fresh trips&tricks pentru interviurile anului 2019 ce le pot asigura obtinerea jobului visat. Participarea la toate sesiunile este gratuită, iar cei interesati își pot rezerva un loc aici: https://www.hipo.ro/locuri-de-munca/angajatoridetop/timisoara/conferinte_seminarii

Mai multe informații despre eveniment pot fi accesate pe www.hipo.ro, în sectiunea dedicată evenimentului: https://www.hipo.ro/locuri-de-munca/angajatoridetop/timisoara.  Participarea la târgul de carieră este gratuită, în baza CV-ului tip Barcode.

Despre Catalyst Solutions

Catalyst Solutions este o companie românească de consultanță în resurse umane, specializată în soluții de recrutare și employer branding. În cei 12 ani de experiență, Catalyst a devenit cunoscută pentru unele dintre cele mai mari proiecte și evenimente din domeniu, precum :

 • hipo.ro, singurul portal de carieră dedicat exclusiv candidaților cu studii superioare;
 • Angajatori de TOP, cel mai mare târg de carieră din România, care are loc de două ori pe an, în București, Timișoara și online, pe hipo.ro;
 • DevTalks, eveniment care reunește 1.000 de profesioniști IT pasionați de web, online, Cloud computing și Big Data;
 • Top Talents România, program care identifică și premiază cei mai valoroși 300 de tineri români;
 • Studiul Cei mai doriți angajatori, cel mai cuprinzător instrument de pe piață, care măsoară gradul de atractivitate al brandurilor de angajatori, precum și așteptările pe care tinerii le au de la aceștia.

About Author

Altfel.

Leave A Reply

Acest formular colectează adrese de email și nume cu scopul de a răspunde eventualelor solicitări/întrebări. Pentru a utiliza acest formular declar că am peste 16 ani, că am citit și sunt de acord cu Politica de confidențialitate a acestui site.