Influențe indie-rock la Electric Castle

0

Hello ALTFEL People,

Electric Castle anunță nume noi pentru ediția din acest an. Astfel că, între 12 și 16 iulie, ne întâlnim la Bonțida la cel mai așteptat festival al anului. Iată cei mai proaspeți confirmați:

După o pauză de 3 ani, „Arhiducii” de la Franz Ferdinand, una dintre cele mai inovatoare trupe indie-rock a ultimelor două decenii, ajung la cel mai așteptat festival al anului. Mai mult, este singurul concert din Europa de Est anunțat oficial anul acesta. Nominalizați la Grammy și câștigători ai mai multor Brit Awards, britanicii au o carieră de 15 ani în care au adus o nouă abordare atât în muzică, cât și în conceptul vizual propus fanilor. Odată cu ei, o întreagă generație a redescoperit dadaismul și avangarda artistică rusă, alături de un rock proaspăt, cu un mesaj puternic. Trupa nu s-a ferit niciodată să intre în controverse cu artiști sau politicieni, ultima „victimă” fiind chiar Donald Trump, subiectul ultimului lor single „Demagogue”. Cele mai cunoscute hituri ale lor, „Take Me Out”, „Walk Away”, „Ulysses” vor suna la Bonțida alături de noile piese pe care trupa le pregătește de lansare în acest an, odată cu noul turneu mondial pe care îl derulează.

Membri UNKLE au fost primii artiști care au adus pe scenele mari trip-hop, stilul născut, la sfârșitul anilor ´80, din combinarea muzicii electronice cu hip-hop. UNKLE este un proiect colectiv construit în jurul lui James Lavelle, omul care l-a reinventat constant, aducând alături de el artiști revoluționari din stiluri foarte diferite. A colaborat de-a lungul timpului cu artiști precum Nick Cave, Moby, Robert del Naja de la Massive Attack sau Keith Flint de la Prodigy.

ZEDD, copilul precoce al stilului house, dar cu un succes obținut la o vârstă tânără, are în spate ani de studii muzicale: „Înainte de a fi DJ, sunt un muzician”, îi place să spună tânărului de 27 de ani, care va ajunge prima oară în România la EC.

Paul Van Dyk, artistul cu cel mai mare număr de kilometri parcurși în carieră (suficienți cât să acopere 6 drumuri Pământ – Lună) vine pentru prima oară la EC.

Celebra trupă devenită deja rezidentă la Electric Castle, Dub Pistols, este în plin turneu de aniversare a 20 de ani de carieră, ceea ce va însemna un supershow special feat. Rodney pe scena de la castel.

Alte nume noi confirmate sunt Cedric Gervais, Youngr, Dimension, Mike Skinner (fostul membru The Streets, acum în postură de DJ), MistaJam (DJ-ul cu cele mai importante emisiuni de profil de la BBC), și Counterfeit. Din Italia, două nume pe care le regăsim mai degrabă în cluburile din Berlin și Ibiza, Mind Against și Francesca Lombardo. Electric Castle 5 propune și o selecție foarte interesantă de artiști din țările Europei de Est. Onuka vin tocmai din Ucraina și compun muzică electronic pe care o interpretează apoi la instrumente tradiționale. Cât de apropiate sunt, totuși, culturile estice, vom descoperi urmărindu-I și pe Bohemian Betyars, trupa maghiară ce a reușit să combine punk cu ska și muzica populară. În prezent, peste 200 de artiști sunt confirmați la ediția din acest an a festivalului.

Lista rămâne deschisă și așteptăm noi confirmări în viitorul apropiat! Stay tuned! Ne vedem la EC 2017!

About Author

Altfel.

Leave A Reply

Acest formular colectează adrese de email și nume cu scopul de a răspunde eventualelor solicitări/întrebări. Pentru a utiliza acest formular declar că am peste 16 ani, că am citit și sunt de acord cu Politica de confidențialitate a acestui site.