HackTM 2017 – O nouă ediție a maratonului de programare de la Timișoara

0

Maratonul de programare HackTM, cel mai important eveniment de acest gen din sud-estul Europei, a ajuns la cea de-a patra ediție. Evenimentul organizat de Asociația Banat IT și Timișoara Startup Hub, dedicate pasionațiilor de tehnologie din România, dar și din Europa, va găzdui anul acesta peste 400 de participanți.

Hackatonul de software și hardware se va desfășura în perioada 26 – 28 mai 2017 în spațiile Cantinei Universității Politehnica din Timișoara. Evenimentul se adresează tuturor persoanelor pasionate de IT, atât celor deja activi în domeniu, cât și studenților și elevilor. Participanții vor lucra în echipe și vor dezvolta sub îndrumarea mentorilor HackTM proiecte inovatoare. Fiind un hackathon deschis, se încurajează idei de proiecte care să testeze abilitățile de programare și de design ale participanțiilor.

HackTM 2017

Ediția de anul acesta va debuta cu conferința HackTalks, un sub-eveniment HackTM, în cadrul căruia speakeri și experți, invitați din țară și străinătate, vor aborda subiecte din zona noutăților tehnologice și a practicilor care pot crește succesul afacerilor din domeniul IT. Desfășurarea efectivă a componentei de hackathon va însuma o durată de 50 de ore de activități creative, timp în care echipele înscrise își vor dezvolta proiectele. Evenimentul se va încheia cu premierea celor mai originale proiecte în urma evaluărilor realizate de către jurii specializate și alegerea proiectului care va fi desemnat ca mare câștigător al HackTM 2017. Anul acesta, valoarea totală a premiilor depășește 10.000 ‎€.

HackTM 2017

În data de 26 mai 2017 va avea loc Conferința HackTalks, eveniment ce marchează debutul maratonului de programare HackTM. Cea de a doua ediție a conferinței se va desfășura la Centrul Regional de Afaceri din Timișoara, începând cu ora 9:00. Evenimentul este gratuit și are scopul de a sprijini comunitatea tech din Timișoara. Anul acesta 25 de specialiști, antrepernori și experți din diferite arii ale domeniului tehnologic vor urca pe scena HackTalks pentru a-i inspira pe cei pasionați de IT. Printre aceștia de numără: Dragos Pîslaru, Valentin Mureșan, Alexandru Sișu, Shari Mahrdt, Ioana Iordan, Cătălina Azamfirei, David Altmayer, Josef Dunne și mulți alții. Prin povești de succes la nivel național sau internațional, sfaturi și inovații tehnologice, scopul conferinței este de a crea un mediu de comunicare și învățare destinat comunității tech din Timișoara. Așadar, principalele subiecte ale conferinței vor fi: unelte și metode pentru eficientizarea procesului de programare, tendințe din domeniu, hardware, design, programare civică și detalii din lumea startup-urilor.

HackTM 2017 este un eveniment susținut de sponsorii 123contactform, 3 Pillar Global, Autoliv, BusyMachines, Continental, Crossover, Dream Production, Exswap, Haufe, Idea Hub, ISoftBet, Irian, Opswat, Sustainalytics, Visma și mulți alții.

Timișoara Sartup Hub este unul dintre primele spații de coworking din oraș, oferind, încă din 2013, un set divers de servicii startup-urilor, IMM-urilor freelancer-ilor și comunităților din domeniul IT și alte domenii conexe.

HackTM 2017

Agenda evenimentului, informații despre speakeri și prezentările susținute pot fi consultate pe www.hacktm.ro/hacktalks sau pe pagina de Facebook a evenimentului HackTalks 2017.

About Author

Altfel.

Leave A Reply

Acest formular colectează adrese de email și nume cu scopul de a răspunde eventualelor solicitări/întrebări. Pentru a utiliza acest formular declar că am peste 16 ani, că am citit și sunt de acord cu Politica de confidențialitate a acestui site.