Fashion Swap

0

Hello ALTFEL People,

A venit vremea pentru Fashion Swap din nou. Acesta va avea loc pe 22 Aprilie la Ambasada, str. Anton Seiller nr 2, Timișoara între orele 17:00 – 21:00. Ajuns la a 11-a ediție, Fashion Swap propune ocazia perfectă de a recicla creativ, de a dona și de a face ordine în garderobă.

fashion swap timisoara

Dar cine este în spatele proiectului? Ei bine, este vorba despre Asociația Sfera Timișoarei, o organizație nonguvernamentală, non-profit,  înființată în luna aprilie 2013, ce are ca scop dezvoltarea spiritului civic al tuturor cetățenilor prin implicarea lor în cadrul programelor și evenimentelor sociale, culturale și educaționale. De asemenea, urmărește participarea lor activă în viața comunității prin voluntariat, schimb de experiență, activități ecologice de donare și reciclare a bunurilor.

fashion swap timisoara

Conceptul “Clothes Swap Party” a apărut în anii ’90 în San Francisco, când mai multe fete s-au strâns într-un apartament şi au făcut schimburi de haine, între ele. Cu timpul, aceste “petreceri” au devenit obiceiuri anuale în Anglia, Olanda şi multe alte ţări. Trăind în societatea de consum, uităm că hainele și obiectele se produc cu muncă și efort (în părțile mai sărace ale lumii) ajungând să avem o abundență de produse în casă.

fashion swap timisoara

„Succesul acestor evenimente cât și numărul ridicat de participante ne-a demonstrat că timișorenii sunt prompți, interesați să recicleze haine și obiecte și că e necesar să creem infrastructura. Ca în fiecare an, participantele se vor putea bucura de ateliere de fashion, makeup, hairstyle susţinute de artiştii locali precum și bloggeri invitați care vor oferii sfaturi acestora. Regulile de participare sunt simple, dar hainele vor fi selectate cu strictețe deoarece schimbul trebuie să fie echitabil. Aduceți MAXIM 10 produse curățate, călcate, în stare bună, cât mai la modă și le veţi putea schimba cu alte haine sau accesorii pe placul vostru. Nu uitați de secțiunea donații, unde puteți dona extra haine. Acest eveniment are care scop combaterea consumerismului și promovarea eleganței, a bunului gust, celebrarea feminității și sprijinirea femeilor victime ale violenței domestice. Hainele ajunse la categoria donații vor fi direcționate către centrul de femei abuzate a Federației Caritas”, ne spun organizatorii.

fashion swap timisoara

Așa că, ce mai aștepți? Ne vedem în data de 22 aprilie 2017, la Ambasada!

About Author

Altfel.

Leave A Reply

Acest formular colectează adrese de email și nume cu scopul de a răspunde eventualelor solicitări/întrebări. Pentru a utiliza acest formular declar că am peste 16 ani, că am citit și sunt de acord cu Politica de confidențialitate a acestui site.