Carieră în Ctrl: tinerii profesioniști îți dezvăluie secretul succesului în țară și străinătate

0

Carieră în țară sau afară? Pentru a răspunde la această dilemă a studenților și absolvenților, conferința Carieră în Ctrl aduce în prim-plan poveștile unor tineri de succes care își explică alegerea personală.

conferinta cariera in CtrlAsociația Ctrl-D organizează conferința Carieră în Ctrl, adresată tinerilor aflați la început de drum profesional în domeniile design, development și digital. Conferința va avea loc în 13 noiembrie 2015, la Cercul Militar Timișoara, și va reuni tineri specialiști români de top care au atins succesul în carieră fie în țară, fie în străinătate.

De ce tema unei cariere în țară sau afară? Emigrarea tinerilor este un fenomen social care denotă, înainte de toate, lărgirea paletei de opțiuni profesionale pe care o au în prezent studenții și absolvenții, față de generațiile trecute. Studii recente relevă că, dintre tinerii români aflați în căutare de locuri de muncă, majoritatea ar lua în calcul și plecarea în străinătate (55,22%), în timp ce dintre studenții români deja aflați peste granițe un procent de 39% nu doresc să revină în țară după finalizarea studiilor, 32% sunt indeciși, iar 29% declară că s-ar întoarce în România.

Prin implicarea studenților și a absolvenților în discuții despre drumul în carieră, pe hashtagul #carierainctrl, organizatorii își propun să genereze un schimb de idei care, dincolo de rețete prestabilite, să îi impulsioneze pe tineri să formeze o comunitate activă de viitori specialiști.

Specializările cărora li se adresează în primul rând conferința Carieră în Ctrl sunt design (web, grafic, de produs), development și digital (comunicare online, PR, marketing online).  Printre speakerii care își vor spune povestea de carieră la conferință se numără, pentru domeniul Design: Gabriel Agu (Senior Designer la Booking.com), Călin Fara  (Senior Experience Designer la Adobe) și Vlad Georgescu (Design Lead la Directly). Pentru Digital: Elena Dobre (Digital Marketing Specialist la Institutul de Marketing), Claudia Ciută (Global Marketing Manager la DHL Germania), Denisa Tudor (Global Campaigns Manager la Bitdefender). Pentru Development:  Andrei Pfeiffer (Code Designer la [e-spres-oh] si organizator tim.js) si Lucian Cioroga (Software Engineer la WeVideo).

Ctrl-D este o asociație non-profit creată pentru designeri, programatori, oameni de comunicare și publicitate, cu scopul de a le oferi resurse educa­tive relevante, de a-i informa, promova și implica. Din 2011, Ctrl-D publică o revistă online, care reunește articole de specialitate și tutoriale dedicate pregătirii tinerilor din domeniile Design, Development și Digital.

carierainctrl.ro / https://www.facebook.com/events/174464039556326/

Sursa infograficului: carierainctrl.ro

[Vezi tot infograficul]

Fenomenul plecării în străinătate a tinerilor a marcat societatea românească puternic în ultimii ani. Pe baza datelor oferite de Institutul Național de Statistică și de alte surse publice, Ctrl-D a realizat în exclusivitate un infografic care analizează traseul tinerilor care părăsesc țara pentru studii sau la muncă, și motivațiile care stau în spatele deciziei lor de a reveni (sau nu) în România.

Statisticile prezentate în infografic sunt documentate din studii provenind de la Liga Studenților Români în Străinătate, Institutul Național de Statistică, Universum Global, Accenture, Trendence, IntegralEdu, Wall-Street.ro.

Analiza relevă că o proporție importantă a tinerilor aflați în anii de formare profesională se orientează spre studii la universități din străinătate și caută activ oportunități de angajare peste hotare, nu fără a se menține la curent cu oferta actuală de pe piața locurilor de muncă din România.

Mai multe detalii despre conferința Carieră în Ctrl organizată de Ctrl-D se găsesc la:

carierainctrl.ro / https://www.facebook.com/events/174464039556326/

About Author

Altfel.

No Comments

Leave A Reply

Acest formular colectează adrese de email și nume cu scopul de a răspunde eventualelor solicitări/întrebări. Pentru a utiliza acest formular declar că am peste 16 ani, că am citit și sunt de acord cu Politica de confidențialitate a acestui site.