Destinaţii City Break – Germania

0

Pentru cei pasionaţi de călătorii, pentru cei care nu se mulţumesc doar cu un concediu de o săptămână – două pe timpul verii, sau pur şi simplu pentru cei care vor să îşi petreacă weekend-urile admirând opere arhitecturale şi respirând un alt aer decât cel de zi cu zi, există City Break-urile. Oraşele din Germania atrag în fiecare an milioane de turişti din toate colţurile lumii, iar noi vi le prezentăm pe cele mai interesante, captivante, pline de poezie şi cuceritoare dintre ele. De ce sunt atraşi străinii de oraşele germane? Pentru că au de toate pentru toţi! Îi sunt satisfăcute dorinţele atât unui turist de rând, unui om de afaceri cât şi unui vizitator care devine activ odată cu lăsarea serii.

Berlin – Metropolă. Artă. Istorie.

O călătorie la Berlin este ca o întoarcere în timp, pe de-o parte, iar pe cealaltă parte o neclară privire spre viitor. Istoria şi dramele secolului XX te lovesc din toate părţile iar creativitatea, impulsivitatea şi ideile noilor artişti te readuc plin de încântare în prezent. Poarta Brandenburg este de departe cel mai cunoscut monument al oraşului, un simbol al divizării şi reunificării, după o perioadă sumbră a istoriei care a influenţat întreaga Europa. Zidul Berlinului, care a despărţit prieteni și familii pe o perioadă de aproape 40 ani, poate fi admirat sub forma East Side Gallery, în partea de est a oraşului. Parlamentul se află în apropierea Porţii Brandenburg, iar bulevardul Unter den Linden duce spre Insula Muzeelor, Catedrala din Berlin şi Turnul de Televiziune – Fernsehturm. Nu trebuie pierdută nici o plimbare spre Potsdamer Platz şi Memorialul Holocaustului. Iar dacă vizitele de pe timpul zilei nu au adus cu ele oboseala aferentă, noaptea este lungă iar capitala Germaniei este recunoscută pentru nightlife-ul extraordinar de piperat.

Tipp Nu rataţi un currywurst cu cartofi prăjiţi. Mâncarea specifică Berlinului.

berlin

Hamburg – Poarta spre lume. Oraş maritim.

Oraşul situat pe râul Elba este cel de-al doilea ca mărime din Germania, cu aproape 2 milioane de locuitori. Iar după părerea mea, cel mai frumos, din toate punctele de vedere. Este denumit ”Poarta spre lume”, datorită faptului că este cel mai mare port din Germania şi al doilea din Europa după Rotterdam. Aerul internaţional îi conferă oraşului şarmul şi savoarea pe care o recunoşti imediat cum ai văzut splendidele clădirile cu acoperiş verde şi vapoarele de croazieră acostate în port. Două treimi din suprafaţa sa este acoperită de parcuri, copaci, plante şi lacuri. Are un număr mai mare de poduri decât Veneţia şi Amsterdam împreună, lucru care poate fi observat cu uşurinţă. O plimbare în centru, o vizită la primăria construită în stil renascentist unde sunt organizate tururi aproape în fiecare zi, un window-shopping pe nenumăratele străduţe pline ochi de magazine şi cumpărători, apoi cu paşi repezi spre Oraşul Vechi pentru a retrăi istoria anilor trecuţi, o desfătare pentru suflet şi un sublim apus în port, este ceva ce nu trebuie ratat într-un City Break în oraşul hanseatic din nordul Germaniei. Cartierul St. Pauli cu a sa stradă Reeperbahn este recunoscut la nivel naţional ca fiind unicul de acest fel de pe teritoriul german.

Tipp Nu rataţi o Franzbrötchen, un produs de patiserie dulce, specific Hamburgului şi un cocktail la barul 20Up, deschis de la ora 18:00, priveliştea este de nedescris.

hamburg

München – Modern, dar tradiţional.

Capitala Bavariei este unul dintre oraşele magice ale Germaniei, definită de lifestyle, bună dispoziţie şi un centru vechi impresionant. Marienplatz a fost inima oraşului încă din Evul Mediu, continuând şi acum să fie locul în care magia se întâmplă. Este cel mai important obiectiv turistic, aici găsindu-se şi cele două clădiri încântătoare ale Primăriei vechi şi a celei noi. Frauenkirche, Catedrala din München datează din secolul 15, deşi distrusă în timpul celui de-al doilea război mondial a fost refăcută, continuând să fie un punct de atracţie important al oraşului. Biserica găzduieşte mormântul Împăratului Ludwig al IV-lea al Bavariei. Pe lângă partea veche a oraşului, mai găsim în München şi cel mai mare parc din Europa care se află în interiorul unui oraş şi anume Grădina Engleză. Atât turiştii cât şi localnicii îşi petrec timpul liber aici în zilele călduroase de vară sau în perioada toamnei când culorile parcului par cu totul dintr-o altă lume. Pentru cei interesaţi de fotbal, vestitul stadion de fotbal, Allianz Arena poate fi vizitat în orice zi în afară de cele în care sunt meciuri, un bilet fiind undeva la 10Euro. Iar pentru cei interesaţi de gustul bavarez, o vizită la Hofbrauhaus nu poate, sub nici o formă, lipsi din planul de călătorie.

Tipp O vizită la Viktualienmarkt, în special pentru experiența culinară.

munchen

Dresden – Viața în cultură.

Pentru a descrie oraşul Dresden, cuvântul artă poate fi folosit cu uşurinţă. Sau poate arta poate fi definită prin numele oraşului? În orice caz, acest loc trăieşte prin muzică, teatru, operă şi festivaluri, dar nu numai. Milioane de turişti sunt atraşi la festivalul de muzică ce se desfăşoară în fiecare an în capitala Saxoniei însă pe lângă toată activitatea culturală, mai este ceva ce te lasă fără grai şi anume minunăţiile arhitecturale care şi-au redobândit frumuseţea şi armonia de altădată, după ce au fost distruse în perioada războiului. O vizită în oraşul de pe Elba, trebuie neapărat să includă Casa Operei Semper din Theaterplatz, locul unde una dintre cele mai cunoscute orchestre ale lumii îşi susţine concertele, Zwinger – un complex extraordinar de clădiri, construit în stil baroc, sau Palatul Regal. Biserica ”Frauenkirche” a fost reconstruită după bombardamentele din timpul războiului după 60 ani, la fel ca şi Piaţa Veche, Altmarkt, care a fost refăcută în anii 1956. Pentru cei fascinaţi de cultură şi frumuseţe în adevăratul sens al cuvântului, Dresden este oraşul perfect pentru un City Break de un weekend, trei zile fiind de ajuns pentru a savura gloria acestui loc.

Tipp Aici are loc cel mai vechi târg de Crăciun din Germania, Striezelmarkt. Trebuie să încercaţi un ”striezel” şi un pahar de vin cald.

dresden

Köln – Poftă de viaţă pe malurile Rinului.

Köln este cel mai vechi oraş al Germaniei, datând de pe vremea romanilor. Un amestec de libertate, toleranţă, romantism şi o poftă de viaţă fără margini. În fiecare an, odată cu celebrul festival, imaginea oraşului se transformă într-una dominată de dans, costume, băutură şi nebunie. Întreaga zarvă este vegheată de cea mai mare construcţie gotică din lume, Domul din Köln, fiind la ora actuală cel mai vizitat edificiu din Germania. Încă din secolul XII a devenit un centru important al Europei, datorită faptului că moaştele celor Trei Împăraţi de la Răsărit au fost aduse aici de la Milano. Este situat în centrul istoric, chiar aproape de gara centrală. O plimbare pe Hohe Strasse, o tură cu vaporul pe Rin şi o vizită a Primăriei Vechi nu ar trebui să lipsească din programul de City Break. Köln inspiră turiştilor un val de sentimente pozitive!

Tipp Nu rataţi vestita băutură Kölsch!

koln

Frankfurt – Manhattan al Europei.

Datorită numărului de clădiri zgârie-nori, Frankfurt este denumit Manhattan-ul Europei. Un oraş al băncilor, brokerilor, oamenilor de afaceri, al clădirilor de sticlă, al seriozităţii dar şi al complexităţii. Oraşul Vechi, Romerberg, împreună cu Primăria şi diferitele construcţii istorice, te ajută să îţi faci o idee în legătură cu timpurile demult apuse ale oraşului. Însă atunci când vorbeşti despre Frankfurt, inevitabil accentul cade pe Main Tower cu vederea sa panoramică de pe puntea de observaţie. Priveliştea este incredibilă, o încântare pentru ochii turistului. Banca Centrală Europeană, Palm Garden cu ale sale grădini botanice şi Opera Veche sunt lucrurile de văzut şi însemnat pe lista weekend-ului din Frankfurt.

Tipp Terasa restaurantului din Kaufhof, la Hauptwache în centrul oraşului.

frankfurt

În Germania există nenumărate destinaţii turistice cu o extraordinară valoare istorică, iar dacă ajungem să le privim cu adevărat, cu sufletul, cu toate simţurile, nu doar cu ochii, vom înţelege poveştile impresionante din spatele acestei mari puteri economice din Europa. După cum spunea Seneca: ”Călătoria şi schimbarea locului aduc o nouă vigoare minţii.”

text: Adelina Stoiconi
sursă foto: dollarphotoclub.com

About Author

Altfel.

Leave A Reply

Acest formular colectează adrese de email și nume cu scopul de a răspunde eventualelor solicitări/întrebări. Pentru a utiliza acest formular declar că am peste 16 ani, că am citit și sunt de acord cu Politica de confidențialitate a acestui site.