Sticlă indestructibilă inventată de japonezi

0

Cercetătorii de la Institutul de Ştiinţă Industrială a Universităţii din Tokio au modelat un nou tip de sticlă care, spun ei, este aproape la fel de rezistentă ca oțelul. Această nouă descoperire ar putea revoluționa piața auto, tehnologia și ar putea fi folositoare în construcția clădirilor.

Imaginează-ți o lume unde smarthphone-urile nu se vor sparge când le scapi, unde clădirile ar fi consolidate împotriva dezastrelor naturale, iar mașinile ar fi protejate în timpul unui accident- totul datorită acestei descoperiri.

Secretul descoperii este alumina sau oxidul de aluminiu, un compus folosit în materiale plastice și vopsele, cunoscut pentru duritatea sa. Amestecând dioxidul de siliciu cu alumina rezultă acest tip de sticlă rezistentă.

Singura problemă a fost atunci când au încercat să folosească cantități mai mari de alumină și amestecul s-a cristilizat imediat ce a atins recipientul. Pentru a înlătura această problemă, oamenii de știință au conceput o tehnică ce elimină contactul cu recipientul: au folosit gaz pentru a unii oxizii în aer. Rezultatul? O sticlă ultra transparentă, incoloră și extrem de puternică, cu o compoziție de 50% alumină.

Vorbind de descoperire, Atsunobu Masuno, un om de știință de la Universitatea din Tokyo, a declarat:

“În scurt timp vom găsi o modalitate prin care să producem noul material pe scară largă. Vrem să comercializăm această tehnologie în următorii 5 ani de zile.”

Viitorul sună bine.

sursă: futurism.com

Fii la curent cu cele mai noi articole !

Signup now and receive an email once I publish new content.

Pentru ca nici noua nu ne place SPAM-ul, garantam confidentialitatea datelor tale

About Author

Leave A Reply

*