7 moduri în care poți să îți albești dinții fără să mergi la dentist

0

Dinții tăi nu au culoarea pe care ți-o dorești? Vrei să-ți faci o albire profesională, dar întotdeauna găsești scuze și te răzgândești în ultimul moment? Înainte de a lua orice decizie, încearcă următoarele soluții pentru a-ți albii dinții în mod natural, fără să îi sensibilizezi și cel mai important, fără să simți nicio durere.

1. Mănâncă multe fructe și legume

Căpșunile și merele conțin acid malic, ce acționează ca un agent de albire. Fibrele din fructe și legume acționează ca un scrub delicat, ce curăță suprafața dinților. Mai mult, consumul zilnic de fructe și legume crește cantitatea de salivă, care ajută la îndepărtarea petelor de pe suprafața dinților.

2. Folosește paie pentru băut

Ca să reduci apariția petelor pe dinți, folosește un pai pentru a bea lichidele – mai ales cele verzi sau roșii – care au tendința de a păta dinții. Băuturile care decolorează dinții, ca ceaiul verde sau cafeaua, trebuie băute din pahare cu capac.

3. Consumă lactate

Iaurtul, sana și kefirul conțin minerale ca fosfor sau calciu, care remineralizează smalțul dinților.

4. Bicarbonatul de sodiu

Este una dintre cele mai ieftine modalități de albire a dinților. Chiar dacă nu îți va albi dinții peste noapte, bicarbonatul de sodiu este o alternativă naturală, simplă și la îndemâna oricui–  albește dinții fără a dăuna smalțului. Umezește-ți periuța de dinți cu apă, apoi adaugă bicarbonat cât un bob de mazăre. Îl poți amesteca cu pasta ta de dinți obișnuită sau cu ulei de cocos.

5. Mănâncă cât mai mult ananas

Ananasul conține o enzimă numită bromelaină, care acționează împotriva petelor depuse pe dinți. Mai mult, este eficient în distrugerea tartrului depus pe dantură.

6. Ghimbirul

Are proprietăți antiinflamatorii, ce susțin sănătatea danturii – baza pentru un zâmbet sănătos și dinți mai albi. Bea zilnic ceai de ghimbir sau folosește-l drept condiment în mâncăruri.

7. Nu spune „NU” usturoiului și cepei

Usturoiul și ceapa conțin tiosulfați, substanțe care ajută la reducerea bacteriilor dăunătoare ce cauzează căderea dinților. De asemenea, ajută la menținerea unei danturi sănătoase și a unor dinți mai albi. Usturoiul și ceapa trebuie consumate crude, deoarece prin preparare termică, substanțele benefice se distrug.

Spală-te pe dinți de cel puțin două ori pe zi, folosește ața dentară și apă de gură, urmează sfaturile de mai sus și bucură-te de o dantură sănătoasă și frumoasă!

sursă: mnn.com

About Author

Andreea Corneanu

Leave A Reply

Acest formular colectează adrese de email și nume cu scopul de a răspunde eventualelor solicitări/întrebări. Pentru a utiliza acest formular declar că am peste 16 ani, că am citit și sunt de acord cu Politica de confidențialitate a acestui site.