Atenție: Uscarea hainelor în casă poate avea consecințe mortale

0

Dacă te-ai întrebat vreodată de ce camerele cărora li se mai spune şi “uscătorie” sunt separate de apartamente, informaţia de mai jos ar putea da răspunsul la această întrebare.

Cercetătorii au ajuns la concluzia că uscarea hainelor în casă duce la mărirea umidităţii. Asta poate duce, în timp, la astm şi alte alergii datorită bacteriilor care sunt atrase de un nivel de umiditate favorabil.

Aceste bacterii, includ şi chartarum stachybotrys, cunoscută şi ca mucegaiul toxic. Este la fel de prietenoasă precum sună. Se speculează că ar exista o legătură între această bacterie şi ciuma biblică, cunoscută şi sub denumirea de “lepră”.

Semnalul de alarmă a fost tras de Profesorul David Denning de la Centrul Naţional de Aspergiloză din Manchester care a ajuns să trateze un număr mare de pacienţi de diverse boli cauzate de această bacterie (mucegaiul toxic) şi a găsit ca punct comun la toţi pacienţii săi faptul că îşi uscau hainele în casă.

“O tură de haine scoase din maşina de spălat conţin în jur de 2 litrii de apă care ajung să se evapore în cameră… în cazul persoanelor care suferă de astm poate produce tuse şi respiraţie şuierătoare şi, la persoanele care au un sistem imunitar slăbit, această ciupercă poate provoca aspergiloză pulmonară- o afecţiune care poate cauza leziuni ireparabile şi uneori fatale plămânilor şi sinusurilor.”

Aşa că, poate ar fi un moment bun să găseşti o altă modalitate de aţi usca hainele- pentru binele tău şi al familiei tale.

sursă: davidwolfe.com

About Author

Altfel.

No Comments

Leave A Reply

Acest formular colectează adrese de email și nume cu scopul de a răspunde eventualelor solicitări/întrebări. Pentru a utiliza acest formular declar că am peste 16 ani, că am citit și sunt de acord cu Politica de confidențialitate a acestui site.