Tort Red Velvet

0

Dificultate: medie
Preparare: 1h şi 30 min
Timp de coacere: 30 de minute

Blat

  • 300gr făină
  • 1 sau 2 linguri de cacao
  • 150gr de unt
  • 2 ouă
  • 250gr zahăr
  • 250 ml lapte bătut
  • 1 lingură esenţă de vanilie
  • 1 linguriţă oţet de mere
  • 2 linguri colorant roşu
  • ½  lingură bicarbonat de sodiu
  • 1 plic praf de copt
  • un praf de sare

Cremă

  • 350ml frişcă lichidă
  • 200gr de brânză dulce
  • 1 lingură esenţă de vanilie
  • 200gr mascarpone
  • 125gr zahăr pudră

tort red velvet

Prepararea blatului

Într-un bol mare pune făina, lingura de oţet, cacaua, bicarbonatul, praful de copt şi sarea. Într-un vas mai mic bate untul timp de aproximativ 2 minute, apoi toarnă zahărul şi amestecă totul încă două, trei minute, după care adăugă vanilia şi cele două ouă şi amestecă până când se formează o cremă. Ia un alt recipient şi amestecă cu ajutorul unui tel laptele bătut şi colorantul până se omogenizează, apoi toarnă peste prima compoziţie- cea cu făina. Compoziţia pentru aluat se împarte în două tăvi egale, după care se pune la cuptor fiecare timp de 30 de minute, de preferabil la 180 de grade. Lasă aluatul să se răcească, apoi înveleşte blaturile într-o folie şi pune-le la congelator 25-30 de minute, înainte să le tai în două. După ce acestea vor fi tăiate, secretul constă în păstrarea firmiturilor ce rămân pentru decorul tortului.

Prepararea cremei

Pune crema de brânză şi mascarpone, după ce acestea au stat la temperatura camerei, într-un vas şi cu ajutorul unui mixer amestecă până când obţii o pastă fină. Apoi adaugă zahărul pudră şi vanilia amestecând din nou până se topesc şi intră complet în cremă. Următorul pas este să baţi frişca scoasă de la frigider până devine pufoasă, apoi o adaugi la crema de brânză. Lasă compoziţia cremei la frigider până se întăreşte.

Ultimul pas este să tai aluatul în două şi să îl umpli cu cremă. Ornează tortul cu crema rămasă şi cu firmiturile de la blat, apoi lasă-l să se odihnească la frigider timp de 2-3 ore.

tort red velvet

text: Andrada Tudosi

Fii la curent cu cele mai noi articole !

Signup now and receive an email once I publish new content.

Pentru ca nici noua nu ne place SPAM-ul, garantam confidentialitatea datelor tale

About Author

Altfel.

Leave A Reply


*