Tocăniță filipineză de porc și pui

0

O mâncare asiatică sățioasă, ușor de preparat, cu un sos care merită încercat. Cu această tocăniță, vei aduce savoarea bucătăriei filipineze la tine acasă.

Porții: 2
Timp de preparare: 1h30min
Dificultate: scăzută

Ingrediente:

  • 250 gr pulpe de pui dezosate
  • 250 gr ceafă de porc
  • 4 căței de usturoi
  • 2 linguri sos de soia
  • 1 lingură oțet de orez
  • 1 lingură oțet de vin alb
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 2 foi de dafin
  • ½ linguriță piper negru
  • 200-250 ml apă
  • ½ lingură sos dulce-acrișor (opțional)

Preparare:

Taie carnea în bucăți destul de mari. Pune pe foc o tigaie adâncă sau o oală. Adăugă ½ lingură ulei de măsline, cățeii de usturoi (curățați, dar întregi), sosurile, oțetul, foile de dafin, piperul, apa, iar la final, carnea. Se lasă să fiarbă la foc mic aproximativ 50-60 de minute. Este foarte important să nu se amestece în oală în timpul fierberii.
În ultimele 15-20 de minute, se dă focul la treapta medie până când sosul scade considerabil.
Se scoate carnea din sos și se scurge bine. Se prăjește pe ambele părți până se rumenește într-o tigaie în care, în prealabil, s-a pus ½ lingură ulei de măsline.
Se servește cu sos și cu orez fiert.

sursă foto: dollarphotoclub.com

Fii la curent cu cele mai noi articole !

Signup now and receive an email once I publish new content.

Pentru ca nici noua nu ne place SPAM-ul, garantam confidentialitatea datelor tale

About Author

Andreea Corneanu

Leave A Reply


*