Tocăniță cu dovleac și ciuperci pleurotus

0

Timp preparare: 50-60 min
Porții: 8-10

Ai nevoie de:

  • 1 dovleac plăcintar mediu
  • 300 gr. ciuperci pleurotus
  • 150 gr. roșii deshidratate
  • 50 gr. unt nesărat
  • 2 cepe verzi
  • 70 ml oțet din vin roșu
  • 2 linguri miere
  • ulei de măsline
  • coriandru
  • sare
  • piper

Preparare:

  1. Încălzește cuptorul la 200°C și pregătește o tavă pe care o acoperi cu hârtie de copt.
  2. Dacă dovleacul are coaja subțire, nu îl curăța. Daca are coaja groasă, îndepărteaz-o și scoate semințele, apoi taie-l în bucăți (în ce formă preferi). Mie îmi place să îl tai tip wedges.
  3. Pune dovleacul tăiat în tavă, asezonează-l și stropește-l cu ulei de măsline. Lasă-l la copt 35-45 min., până devine moale.
  4. Într-o tigaie, călește cepele tăiate mărunt în untul nesărat. Adaugă ciupercile și sotează-le 7-10 minute, până se rumenesc, apoi roșiile deshidratate și lasă pe foc încă 2-3 minute. Ia tigaia de pe foc și asezonează cu sare și piper.
  5. Pune oțetul, mierea și puțin ulei de măsline într-o tigaie și lasă pe foc până se omogenizează amestecul.
  6. Într-o tavă, se amestecă dovleacul copt cu ciupercile și roșiile, peste care se toarnă dressingul.

Sfat: Se pot adăuga semințe coapte de dovleac, frunze de baby spinach sau bucăți de brânză feta. Poți servi ca atare sau pe post de garnitură alături de o friptură.

Fii la curent cu cele mai noi articole !

Signup now and receive an email once I publish new content.

Pentru ca nici noua nu ne place SPAM-ul, garantam confidentialitatea datelor tale

About Author

Andreea Corneanu

Leave A Reply


*