Tartă cu pere

0

Ai nevoie de

Blat:
  • faină
  • cuburi de unt
  • sare
  • scorțișoară
  • zahăr
  • apă rece
Sosul de vanilie
  • făină
  • lapte
  • unt
  • zahăr vanilat
  • esență de vanilie
  • coajă de lămâie
  • gălbenuș

Preparare

Blat:

Se amestecă făina cu cuburile reci de unt de la frigider, sare, scorţişoară și zahăr după gust. Făina o să devină de consistența unui pesmet. Se toarnă apă rece pentru a lega aluatul. Se formează o bilă de aluat şi se frământă. Eu am dat-o la frigider pentru 30 minute cât am făcut sosul. Aluatul se întinde într-o formă rotundă şi se dă 15 minute la cuptor la 170 de grade.

Sos:

Se pune laptele la fiert, untul şi 2 linguri de făină ca să le lege. Se amestecă până prinde consistența unui sos, apoi se pune gălbenuşul de la un ou şi zahărul vanilat/esenţă. Se obţine un sos de consistența unei budinci.

Perele se taie felii subţiri şi se presară zahăr vanilat pe ele.

După ce blatul este copt şi crocant, se aşează sosul şi perele şi se mai lasă la cuptor încă 15 minute. Tarta se lasă la răcit în frigider cel puţin 3 ore. Se serveşte rece cu stafide.

text și foto: Loredana Lazăr

Fii la curent cu cele mai noi articole !

Signup now and receive an email once I publish new content.

Pentru ca nici noua nu ne place SPAM-ul, garantam confidentialitatea datelor tale

About Author

Altfel.

Leave A Reply


*