Tagliatelle cu cerneală de sepie şi fructe de mare

1

Dificultate: medie
Timp de preparare: 20 minute
Servit cu vin alb

Ai nevoie de:

  • 250 gr paste negre cu cerneală de sepie;
  • 200 gr fructe de mare-cocktail (congelate sau proaspete);
  • 3 căţei de usturoi;
  • ½ ceapă;
  • 2 linguri de unt;
  • ulei de măsline;
  • sare de mare;
  • sucul de la o lămâie;
  • piper alb sau negru;
  • parmezan;
  • oregano.

Preparare:

Pentru tagliatelle, pune 2 litri de apă la fiert cu puţină sare. Când apa începe să fiarbă adaugă pastele şi lasă-le atât cât scrie pe ambalaj. Următorul pas este să cureţi bine ceapa şi usturoiul, iar după ce le treci printr-un jet de apă taie-le cât mai mărunt. Între timp nu uita să decongelezi fructele de mare. Adaugă uleiul de măsline şi aşteaptă până se încinge tigaia, apoi pune untul, ceapa, usturoiul, sarea şi piperul. După ce se rumenesc, adaugă fructele de mare. La sfârşit după ce fructele prind culoare, stoarce zeama de lămâie peste ele. Compoziţia se aşează în farfurie peste pastele negre şi se asezonează cu parmezan şi oregano după gust.

text: Andrada Tudosi

About Author

Altfel.

1 Comment

  1. Maria Simona Aelenei on

    Sincer, eu evit sa folosesc ceapa la paste, doar in sosul pentru lasagne o folosesc. Iar parmezanul nu prea se combina cu fructele de mare sau sosul de peste. Daca nu avem paste cu cerneala de sepie, se poate alege intre tagliatelle, linguine , spaghete sau bavette combinate cu sos gata preparat de cerneala de sepie. Cea mai diversificata oferta de paste italiene o gasiti pe https://www.italianshops.ro !

Leave A Reply

Acest formular colectează adrese de email și nume cu scopul de a răspunde eventualelor solicitări/întrebări. Pentru a utiliza acest formular declar că am peste 16 ani, că am citit și sunt de acord cu Politica de confidențialitate a acestui site.