Tagliatelle cu cerneală de sepie şi fructe de mare

0

Dificultate: medie
Timp de preparare: 20 minute
Servit cu vin alb

Ai nevoie de:

  • 250 gr paste negre cu cerneală de sepie;
  • 200 gr fructe de mare-cocktail (congelate sau proaspete);
  • 3 căţei de usturoi;
  • ½ ceapă;
  • 2 linguri de unt;
  • ulei de măsline;
  • sare de mare;
  • sucul de la o lămâie;
  • piper alb sau negru;
  • parmezan;
  • oregano.

Preparare:

Pentru tagliatelle, pune 2 litri de apă la fiert cu puţină sare. Când apa începe să fiarbă adaugă pastele şi lasă-le atât cât scrie pe ambalaj. Următorul pas este să cureţi bine ceapa şi usturoiul, iar după ce le treci printr-un jet de apă taie-le cât mai mărunt. Între timp nu uita să decongelezi fructele de mare. Adaugă uleiul de măsline şi aşteaptă până se încinge tigaia, apoi pune untul, ceapa, usturoiul, sarea şi piperul. După ce se rumenesc, adaugă fructele de mare. La sfârşit după ce fructele prind culoare, stoarce zeama de lămâie peste ele. Compoziţia se aşează în farfurie peste pastele negre şi se asezonează cu parmezan şi oregano după gust.

text: Andrada Tudosi

Fii la curent cu cele mai noi articole !

Signup now and receive an email once I publish new content.

Pentru ca nici noua nu ne place SPAM-ul, garantam confidentialitatea datelor tale

About Author

Altfel.

Leave A Reply


*