Supă de linte turcească

0

Şi dacă tot am vorbit despre proprietăţile şi beneficiile supei de linte aici, să vedem cum se prepară cea turcească şi care sunt ingredientele de care avem nevoie.

Ai nevoie de:

3 litri de apă
400 g linte roşie
3 roşii
1 ardei roşu
2 morcovi
3 căţei de usturoi
o lingură de pătrunjel
o lingură de chimion
o lingură de boia dulce sau iute
ulei de măsline
sucul dintr-o lămâie
sare

Mod de preparare: Se pune apa la fiert şi când aceasta clocoteşte se adaugă lintea şi o lingură de sare şi se lasă la fiert aproximativ 30 de minute. Până fierbe lintea, căleşte ceapa şi usturoiul tocate mărunt în trei linguri de ulei de măsline, iar când ceapa devine aurie adaugă morcovii, roşiile, pătrunjelul şi ardeiul tocate mărunt. Apoi presară chimionul şi boiaua împreună cu 500 ml de apă şi lasă la foc mediu timp de 15 minute. Apoi pune toate legumele în oala cu lintea, adaugă şi sucul de lămâie şi lasă totul încă 30 de minute la fiert.

text: Andrada Tudosi
sursă foto: dollarphotoclub.com

Fii la curent cu cele mai noi articole !

Signup now and receive an email once I publish new content.

Pentru ca nici noua nu ne place SPAM-ul, garantam confidentialitatea datelor tale

About Author

Altfel.

Leave A Reply


*