Supă de dovleac cu semințe și crutoane

0

Timp preparare: 50 min
Porții: 6-8

Ai nevoie de:

  • 1 dovleac plăcintar mediu;
  • 800 ml. de supă de legume sau de pui;
  • 2 cepe albe medii;
  • 1 căpățână mică de usturoi;
  • 200 ml. de smântână;
  • pâine multicereale (pentru crutoane);
  • ulei de măsline extravirgin;
  • o mână de semințe de dovleac decojite;
  • sare și piper după gust

Preparare:

  1. Încălzește cuptorul la 200°C.
  2. Spală bine dovleacul, taie-l în jumătate, îndepărtează miezul și semințele și pune-l într-o tavă acoperită cu hârtie de copt. Stropește-l cu puțin ulei de măsline și dă-l la copt pentru aproximativ 45 minute, în funcție de puterea cuptorului tău. În ultimele 20 minute, dă la cuptor și căpățâna de usturoi.
  3. Într-o cratiță încăpătoare, pune 2 linguri ulei de măsline, adaugă cepele tăiate mărunt și lasă să se rumenească. Adaugă dovleacul și usturoiul de la cuptor, apoi supa de legume sau de pui și amestecă bine. Lasă să fiarbă la foc mic 10-12 minute.
  4. Adaugă smântâna și asezonează după gust cu sare și piper. Lasă supa pe foc încă 2-3 minute.
  5. În timp ce supa fierbe, taie feliile de pâine în formă de crutoane și pune-le în tava în care s-a copt dovleacul. Stropește-le cu puțin ulei de măsline și asezonează cu sare, piper, busuioc și usturoi praf.
  6. Pune semințele de dovleac lângă crutoane și dă la cuptor până se rumenesc.
  7. Pasează supa cu blenderul de mână sau trece-o prin tifon pentru o consistență mai cremoasă.
  8. Se servește asezonată cu crutoane și semințe de dovleac.

Sfat: Dacă vrei, poți adăuga la servire ulei de măsline sau smântână.

Fii la curent cu cele mai noi articole !

Signup now and receive an email once I publish new content.

Pentru ca nici noua nu ne place SPAM-ul, garantam confidentialitatea datelor tale

About Author

Andreea Corneanu

Leave A Reply


*