Supă cremă de dovleac

0

Ai nevoie de:

  • 1,5 kg de dovleac plăcintar;
  • 2 morcovi;
  • Un cartof (pentru textură);
  • O ceapă;
  • 4 căței de usturoi;
  • 250 ml de supă de legume sau de pui;
  • Chimen (opțional – dă un gust incredibil);
  • Sare și piper după gust;
  • Smântână (pentru servit).

Mai întâi, curăță dovleacul de coajă și de semințe, apoi taie-l în cuburi. Pune dovleacul într-o oală, împreună cu morcovii, cartoful, ceapa și usturoiul și adaugă apă atât cât să acopere totul (dacă folosești supă de legume sau de pui, pune cu 250 ml mai puțină apă). Adaugă supa după ce începe să fiarbă.

Adaugă sarea și piperul și lasă totul să fiarbă bine, până când dovleacul și legumele se înmoaie.

Trage supa de pe foc și cu blenderul de mână, pasează totul până devine o pastă cremoasă. Dacă nu ai blender de mână, poți să treci totul prin blender-ul normal.

Acum e momentul chimenului (mie personal nu îmi place chimenul, dar nu pot să îmi imaginez această supă fără el). Mărunțește-l prin blender și adaugă-l în supă. Eu pun undeva la două linguri pline.

După ce ai obținut supa cremă, mai las-o o dată să dea în fiert.

Se servește aburindă, cu o lingură de smântână.

Poftă mare!

About Author

Altfel.

Leave A Reply

Acest formular colectează adrese de email și nume cu scopul de a răspunde eventualelor solicitări/întrebări. Pentru a utiliza acest formular declar că am peste 16 ani, că am citit și sunt de acord cu Politica de confidențialitate a acestui site.