Somon în crustă de coniac

0

Doctorii recomandă ca un adult să consume în medie de cel puţin două ori pe săptămână pește. Efectele sale benefice sunt destul de cunoscute şi nu mai trebuie să vă povestesc despre acizii graşi nesaturaţi şi omega-3 care te ţin departe de medic.

În numărul acesta, vreau să vă împărtăşesc o reţetă gustoasă de pește, testată şi adorată … Somon în crustă de coniac … un adevărat deliciu culinar.

Ai nevoie de:
3 linguri de zahăr brun
3 linguri de coniac
2 linguri de sos de soia
o lingură de ghimbir dat pe răzătoare
1 lingură de zeamă de lămâie
3 căţei de usturoi, tocaţi mărunt
sare şi piper după gust
4 file de somon, fără piele
puţin ulei de măsline
o mână de ceapă verde tăiată felii subţiri
1 lingură de seminţe de susan prăjite

Secretul acestui preparat delicios constă în marinarea peştelui. Astfel că, amestecă primele 7 ingrediente într-o pungă mare, adaugă peştele şi sigilează punga. Lasă totul la frigider pentru 2 ore, timp în care mai întorci peştele, să pătrundă bine savoarea pe toate părţile lui.

După ce somonul a înotat puţin în acel amestec, într-o tigaie (de preferat una care nu se lipeşte) încinge uleiul de măsline. Pune peştele în tigaie împreună cu sosul în care a stat. Lasă la foc mediu timp de 8 minute (4 pe o parte, 4 pe cealaltă), sau până când carnea se deschide uşor atunci când bagi o furculiţă în ea. Pune somonul proaspăt rumenit pe o farfurie şi adaugă 2 linguri din deliciosul sos. Presară farfuria cu câteva fâşii de ceapă verde şi o linguriţă de susan şi… cina e gata. Poftă bună!

sursă foto: dollarphotoclub.com

About Author

Altfel.

Leave A Reply

Acest formular colectează adrese de email și nume cu scopul de a răspunde eventualelor solicitări/întrebări. Pentru a utiliza acest formular declar că am peste 16 ani, că am citit și sunt de acord cu Politica de confidențialitate a acestui site.