Secretul checului cu migdale, zmeură și portocale – un deliciu desăvârșit

0

Dacă tot vine sezonul temperaturilor ridicate, îți propunem un desert ușor și delicios, pentru serile frumoase de vară alături de familie și prieteni. Checul cu migdale, portocale și zmeură este o alegere ideală pentru acel ceva dulce. În plus, află că nu conține gluten, astfel că îl poți servi fără grijă la alergii. Mai mult, poți să dai frâu liber imaginației, schimbând aromele, spre exemplu, înlocuind zmeura și portocalele cu lămâie și coacăze. Folosește-ți creativitatea și pentru alte combinații.

Ai nevoie de:

  • 250 g de faină de migdale;
  • 1 linguriță de praf de copt;
  • 1/2 linguriță de bicarbonat de sodiu;
  • 1/2 linguriță de nucșoară;
  • 1/2 linguriță de ghimbir;
  • 1/2 linguriță de sare de mare fină;
  • 3 ouă;
  • 1 linguriță de miere și 200 g de miere separat;
  • 50 ml de ulei de măsline;
  • 1 portocală;
  • 200 g zmeură;
  • Pentru decor:
  • Zahăr pudră (opțional);
  • 100 g de fistic crud fărămițat;

Pentru decor:

  • Zahăr pudră (opțional); 
  • 100 g de fistic crud fărămițat;

Mod de preparare:

Încălzește cuptorul la 200 de grade. Unge o tavă circulară cu unt și presară peste un strat fin de faină de migdale. Apoi, într-un bol mare, amestecă făina de migdale, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, nucșoara, ghimbirul și sarea de mare. Într-un alt bol, combină ouăle bătute, mierea, uleiul de măsline și coaja de portocală. Amestecă totul bine. Toarnă conținutul peste ingredientele din bolul cu făină. Amestecă, din nou, până ce mixul devine omogen, iar apoi adaugă încet zmeura. Toarnă conținutul în tavă și lasă-l la cuptor între 45 și 50 de minute, până când se rumenește. Testează dacă blatul este copt folosind o scobitoare. Apoi lasă-l la răcit.

Stoarce portocala (aproximativ 85 g) și adaugă o linguriță de miere peste sucul obținut. Încălzește amestecul la o temperatură peste cea medie și amestecă-l până când mierea se dizolvă complet în suc. Apoi însiropează checul cu glazura obținută.

Taie checul în 8 bucăți și pune-le în farfurii separate sau pe un platou. Presară puțin zahăr pudră și fistic mărunțit peste și e gata de servit. Poftă bună!

Fii la curent cu cele mai noi articole !

Signup now and receive an email once I publish new content.

Pentru ca nici noua nu ne place SPAM-ul, garantam confidentialitatea datelor tale

About Author

Altfel.

Leave A Reply

*