Risotto cu fructe de mare

0

Pregătire: 20 de minute
Preparare: 20 de minute
Dificultate: medie
Porţie: 4 persoane

Ai nevoie de:

  • 200 gr orez pentru risotto
  • 300 gr fructe de mare/cocktail (midii, creveţi, calamar, caracatiţă, sepie etc)
  • un căţel de usturoi
  • un fir de praz
  • un ardei roşu iute (opţional)
  • ulei de măsline
  • un pahar de vin alb
  • pătrunjel
  • parmezan
  • sare
  • piper
  • aproximativ 1 litru de supă de legume (ţelină, gulie, păstârnac, morcov şi alte legume sau condimente după gust)

Preparare

Pentru a obţine supa de legume, spală bine ingredientele şi pune-le la fiert într-o oală cu 1 litru de apă şi adaugă sare după gust. După ce legumele sunt fierte şi supa a prins culoare, scoate legumele și păstrează doar supa. Înainte să prepari supa nu uita să scoţi fructele şi să le decongelezi.

Pune uleiul de măsline într-un wok– 3/4 linguri, lasă-l să se încingă apoi pune usturoiul, ardeiul şi prazul tocate mărunt şi amestecă până se rumenesc şi prind o culoare aurie (aproximativ de 2-3 minute). Spală orezul pentru risotto şi căleşte-l în aceaşi tigaie până devine semi-transparent. Adaugă fructele de mare peste orez împreună cu vinul fiert şi un polonic de supă. Trebuie să laşi să fiarbă totul la foc mic, iar când supa este pătrunsă în risotto mai adăugă pe rând câte un polonic de supă, până când orezul este fiert. Sunt necesare aproximativ 3-4 polonice. În acest timp potriveşte preparatul cu sare şi piper. La final adaugă parmezanul ras şi pătrunjelul tocat mărunt.

text: Andrada Tudosi
sursă foto: freepik.com

Fii la curent cu cele mai noi articole !

Signup now and receive an email once I publish new content.

Pentru ca nici noua nu ne place SPAM-ul, garantam confidentialitatea datelor tale

About Author

Altfel.

Leave A Reply


*